Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 | 09:32

ΠολιτικήPointer

Ολίγον… «γέφυρα» ο ΓΑΠ

Small_img_32567
Αν δεν ήθελε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες στο ΚΙΝΑΛ, μέσω του οποίου σκοπεύει να ξαναβρεθεί στη Βουλή (και ο αδελφός του στην Ευρωβουλή), ο Γιωργάκης Παπανδρέου θα ήταν ομιλητής στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ και των ευρωσοσιαλδημοκρατών. Ετσι που ήρθαν τα πράγματα, μετά το «έχουμε πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ» της Φώφης, δεν μπορούσε να πάει. Φρόντισε όμως να δείξει τη διαφοροποίησή του από τη «γραμμή Φώφης», οργανώνοντας μια συνάντηση με τον Μπούλμαν, με φωτογράφους και τα συναφή.
 
«Ημουν ευτυχής που συνάντησα σήμερα τον Γ. Παπανδρέου», έσπευσε να γράψει ο Μπούλμαν στο Twitter, βάζοντας και το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο. Και συνέχισε: «Ο πρώην έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας επίμονος μαχητής για μια περισσότερο προοδευτική κοινωνία, με αλληλεγγύη και ισότητα, στην Ελλάδα και σ' όλη την Ευρώπη».
 
«Για την άλλη Ευρώπη, της βιώσιμης ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως μόνη απάντηση στις δυνάμεις της Ακροδεξιάς και των  δημαγωγών, συζήτησε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν», ανακοίνωσε το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη.
 
Ο Μπούλμαν ανέφερε ότι συνάντησε τον Γιωργάκη ως πρώην πρωθυπουργό, ο Γιωργάκης ανέφερε ότι συνάντησε τον Μπούλμαν ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (για ν' αποφύγει τις επιθέσεις των ανθρώπων της Φώφης), όμως αυτά ελάχιστη σημασία έχουν. Οι δηλώσεις και των δύο για το περιεχόμενο της συνάντησής τους («μια προοδευτική Ευρώπη») βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τη «γραμμή Τσίπρα» για τη συνεργασία «των προοδευτικών δυνάμεων» και τις «γέφυρες» που ρίχνει προς το χώρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Αλλωστε, η ίδια η συνάντηση των δύο, άκρως συμβολική από πολιτική άποψη, έστειλε περισσότερα μηνύματα από τις σύντομες δηλώσεις τους.
 
Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019