Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 | 10:17

ΠολιτικήPointer

…ένα πεδίο βολής φτηνό, που ασκούνται, βρίζοντας, ξένοι φαντάροι


Μπορούμε να καταλάβουμε το θυμό και την απόγνωση του Πάνου Καμμένου. Ξέρεις τι είναι να έχεις κάνει συμφωνία για παραχώρηση ελληνικών στρατοπέδων στους Αμερικανούς, να έρχονται τα κομάντα με τα σέα τους και τα μέα τους, να κάνουν την άσκησή τους και στην αποχαιρετιστήρια φιέστα να σου κλέβει τη δόξα ο Τζιτζικώστας; Αντί να είσαι εσύ, να σου παρουσιάζει όπλα το απόσπασμα των πεζοναυτών, να σου δίνει αναφορά και να σε ευχαριστεί ο αμερικανός στρατηγός, να μαθαίνεις ότι τη δόξα έκλεψε ο Τζιτζικώστας, ο οποίος μάλιστα έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο όταν ο Πάιατ του πέταξε μπροστά στη μούρη έναν ύμνο για τη συμφωνία των Πρεσπών.
 
Ο Πάιατ πήγε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για ν' αποχαιρετίσει αμερικάνικη στρατιωτική δύναμη (300 στρατιώτες, 37 ελικόπτερα Apache, Black Hawk και Chinook, τέσσερα μη επανδρωμένα αεροπλάνα, ολόκληρος στόλος οχημάτων και λοιπός οπλισμός είχε σταθμεύσει στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, όπου πραγματοποίησε ασκήσεις εκπαίδευσης, «αξιοποιώντας τη μοναδική γεωγραφία της Ελλάδας», όπως δήλωσε ο Πάιατ. Ο αμερικανός πρέσβης δεν παρέλειψε να ενημερώσει ότι ο στρατηγός Σαπίρο θα μετέβαινε στη συνέχεια στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη αμερικάνικη στρατιωτική αποστολή, η οποία θα είναι από την τρίτη αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, η οποία θα χρησιμοποιήσει και το λιμάνι της πόλης στο σχέδιο άσκησης που θα εφαρμόσει.
 
«Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη και, όπως επισήμανα, είμαστε έντονα επικεντρωμένοι επίσης στην Αλεξανδρούπολη», είπε ο Πάιατ. «Η συμμαχία των δυνάμεών μας, η συνεργασία μας στο ΝΑΤΟ, αποτελεί επαναβεβαίωση της δέσμευσης της Ελλάδας στη συμμαχία μας αλλά και της αμερικανικής δέσμευσης προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Τζιτζικώστας που καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι δίπλα στον ανθύπατο Πάιατ. Κι αφού το ξεκίνησε, το τερμάτισε: «Οι κοινές αυτές ασκήσεις με τους συμμάχους μας επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά την υψηλότατη επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι μας έλεγαν οι αμερικανοί χειριστές προηγουμένως ότι βρήκαν αυτή τη συνεργασία εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική».
 
Ο Πάιατ δεν πήρε τυχαία μαζί του τον Τζιτζικώστα. Πρόκειται για τον παράγοντα της ελληνικής Δεξιάς που πριν από μερικές μέρες δήλωνε ότι οι πινακίδες στην επικράτειά του θα γράφουν «Σκόπια» και όχι «Βόρεια Μακεδονία». Αυτός λοιπόν ο «πολλά βαρύς» εθνικιστής άκουσε τον Πάιατ να δηλώνει: «Παραμένω πεπεισμένος ότι οι μεγαλύτεροι ωφελούμενοι από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς αποκαθίσταται η Θεσσαλονίκη στον ιστορικό της ρόλο ως πρωτεύουσας των Βαλκανίων, πύλης των Δυτικών Βαλκανίων προς τις διεθνείς αγορές». Μούγκα ο Τζιτζικώστας. Ετσι, ο αμερικανός πρεσβευτής απέδειξε πόσο υποκριτές είναι οι διάφοροι «μακεδονομάχοι» εθνικισταράδες και κατέδειξε ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό και στη Μακεδονία και στην Ελλάδα.
 
Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019