Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 | 19:04

ΠολιτικήPointer

Ενάντια στη στρατιωτική συνεργασία με τους ισραηλινούς φονιάδες

Συγκέντρωση στο υπουργείο Αμυνας, Πέμπτη 14/3, 6μμ

Η αναμενόμενη στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος» περιλαμβάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Το περιορισμένο γεωγραφικό μέγεθος του Ισραήλ δεν προσφέρεται για την ικανοποιητική εκπαίδευση των στελεχών της πολεμικής αεροπορίας του σε μεγάλες πτήσεις που συνδυάζουν μεικτές συνθήκες ανάγλυφου στεριάς και θάλασσας.
Πλήρες άρθρο...
Η πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη του Κορκονέα, του μπάτσου που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ξεπερνά κάθε πρόκληση. Πρότεινε να τροποποιηθεί η κατηγορία και ο Κορκονέας, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο, να καταδικαστεί για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο».
Πλήρες άρθρο...
Το πόρισμα τριών εισαγγελέων (με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για τις ευθύνες σχετικά με το θάνατο 100 ανθρώπων, τον τραυματισμό άλλων και τις τεράστιες καταστροφές, είναι προκλητικό, αν το κοιτάξουμε από στενά νομική άποψη. Εχει φύγει από τη μέση ο «ενδεχόμενος δόλος», που θα μετέτρεπε τις κατηγορίες από πλημμελήματα σε κακουργήματα.
Πλήρες άρθρο...
Αν δεν ήθελε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες στο ΚΙΝΑΛ, μέσω του οποίου σκοπεύει να ξαναβρεθεί στη Βουλή (και ο αδελφός του στην Ευρωβουλή), ο Γιωργάκης Παπανδρέου θα ήταν ομιλητής στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ και των ευρωσοσιαλδημοκρατών. Ετσι που ήρθαν τα πράγματα, μετά το «έχουμε πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ» της Φώφης, δεν μπορούσε να πάει.
Πλήρες άρθρο...
«Το 2019 είναι κρίσιμη χρονιά για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς τον Ιούνιο τα κράτη μέλη της ΕΕ θα αποφασίσουν αν οι δύο χώρες είναι έτοιμες για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Οι ευρωβουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων συναντήθηκαν με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες από τις 27 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου.
Πλήρες άρθρο...
Μπορούμε να καταλάβουμε το θυμό και την απόγνωση του Πάνου Καμμένου. Ξέρεις τι είναι να έχεις κάνει συμφωνία για παραχώρηση ελληνικών στρατοπέδων στους Αμερικανούς, να έρχονται τα κομάντα με τα σέα τους και τα μέα τους, να κάνουν την άσκησή τους και στην αποχαιρετιστήρια φιέστα να σου κλέβει τη δόξ
Πλήρες άρθρο...
Ολα είναι σχεδιασμένα από ένα επιτελείο που αντιμετωπίζει την πολιτική ως project. Οχι άδικα, αφού πολιτική (αστική πολιτική) είναι η τέχνη της υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου. Από τότε, μάλιστα, που εξαφανίστηκαν οι παλιές διαφορές ανάμεσα σε αστοσυντηρητικούς και αστοφιλελεύθερους και η οικονομική πολιτική έχει μπει σ' έναν αυτόματο πιλότο, τον οποίο προγραμματίζουν τεχνοκράτες, η αστική πολιτική σχεδιάζεται με τον τρόπο που σχεδιάζεται η διαφήμιση ενός εμπορεύματος.
Πλήρες άρθρο...
  Σύμφωνα με όσα διαρρέουν στον αστικό Τύπο, η Τουλουπάκη και η ομάδα της είναι έτοιμοι να κάνουν την πρώτη ποινική αποτίμηση για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis. Εχουν περάσει δεκατρείς μήνες από τότε που η Βουλή (με απόφαση της συριζανελίτικης πλειοψηφίας) τους διαβίβασε τη δικογραφία.
Πλήρες άρθρο...
  «Σήμερα κατάλαβαν όλοι γιατί τα ΜΜΕ που υπηρετούν τη ΝΔ στοχεύουν στο πρόσωπό μου με αήθεις χαρακτηρισμούς και γκεμπελίστικες πρακτικές. Η υπενθύμιση των δεινών που υπέστη ο λαός και η χώρα από την πολιτική της ΝΔ απομακρύνει την πιθανότητα να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας.
Πλήρες άρθρο...