Σάββατο 25 Μαΐου 2019 | 03:51

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Διαμαρτυρία μετά μουσικής

 
Το περασμένο Σάββατο, 2 του Μάρτη, οι μαθητές των μουσικών σχολείων βγήκαν στους δρόμους. Διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα που επέβαλε το υπουργείο Παιδείας, που δυσκολεύουν και αποτρέπουν τη μεταφορά τους στο σχολείο και επιβαρύνουν τις οικογένειες με επιπλέον διάθεση χρόνου και πρόσθετο οικονομικό κόστος.
 
Πρόκειται για έναν ακόμη «κόφτη», ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι δαπάνες για το δημόσιο σχολείο με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την εκπαιδευτική διαδικασία και το μορφωτικό μέλλον των μαθητών.
 
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων σημειώνει τα εξής:
 
«Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δει τα συγκεκριμένα αιτήματά μας για την κατάργηση της νέας ΚΥΑ 50025/2018 και της διευκρινιστικής εγκυκλίου 53883/4, ώστε οι μαθητές μας να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους χωρίς εμπόδια στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά σχολεία, στα οποία τίθενται πλέον οι χιλιομετρικοί περιορισμοί οι οποίοι ισχύουν γενικά για όλους τους μαθητές.
 
Σύμφωνα με αυτούς τους περιορισμούς, για να δικαιούται δωρεάν μεταφοράς ένας μαθητής Καλλιτεχνικού Σχολείου θα πρέπει η ελάχιστη απόσταση της κατοικίας του από το σχολείο να είναι 3.000 μέτρα για μαθητές γυμνασίου και 5.000 μέτρα για μαθητές λυκείου. Δε λαμβάνεται υπόψη το γεγονός πως πρόκειται για σχολεία τα οποία εξυπηρετούν πολλούς δήμους. Οι μαθητές αυτών των σχολείων έχουν επιπλέον διδακτικές ώρες όπου σε πολλές πόλεις της πατρίδας μας δεν υπάρχει καν συγκοινωνία και μεταφέρουν καθημερινά εξοπλισμό. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παλαιά Κ.Υ.Α., οι μαθητές σε αυτά τα σχολεία μεταφέρονταν χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς και για άλλους σοβαρούς ευνόητους λόγους.
 
Για τους μαθητές οι οποίοι φοιτούν στα Μουσικά Σχολεία και δεν μεταφέρουν βαριά και ογκώδη μουσικά όργανα, ο χιλιομετρικός περιορισμός ο οποίος τίθεται ώστε να δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς είναι τα 1.500 μέτρα. Μόνο οι μαθητές οι οποίοι μεταφέρουν βαριά και ογκώδη μουσικά όργανα έχουν δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς».
 
 
Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019