Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 | 09:30
  Ως το τέλος του Μάρτη θα έρθουν, λέει, στη Βουλή οι αλλαγές στο Λύκειο και το νέο εξεταστικό. Τα σχετικά δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο έχουν πληθύνει και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και δημοσίευμα της Αυγής που κάνει λόγο για τη μη συμπερίληψη στις αλλαγές του συνυπολογισμού του βαθμού του απολυτήριου του Λυκείου (με ποσοστό συμμετοχής 10%) στο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πλήρες άρθρο...
Με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ.: Φ15/29487/Δ2, 25-2-2019) καλούνται οι μαθητές των Γυμνασίων να πάρουν μέρος  στο διαγωνισμό «European Money Quiz». Σύμφωνα με το έγγραφο, ο διαγωνισμός  «είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα και έχει διαμορφωθεί με στόχο να αποτελέσει εργαλείο:  
Πλήρες άρθρο...
  Το περασμένο Σάββατο, 2 του Μάρτη, οι μαθητές των μουσικών σχολείων βγήκαν στους δρόμους. Διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα που επέβαλε το υπουργείο Παιδείας, που δυσκολεύουν και αποτρέπουν τη μεταφορά τους στο σχολείο και επιβαρύνουν τις οικογένειες με επιπλέον διάθεση χρόνου και πρόσθετο οικονομικό κόστος.
Πλήρες άρθρο...
  Είναι γνωστό ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ παίζει σε πολλά ταμπλό, εμφανιζόμενη ως αδιαμφισβήτητος θεσμός και εταίρος του κράτους. Μια απ’ αυτές τις ενασχολήσεις, που γίνεται όχι χωρίς ανταλλάγματα, είναι και η ενασχόληση με την Παιδεία.   Προϊόν αυτής της ενασχόλησης, πλην των διαφόρων μελετών-εκθέσεων για την εκπαίδευση που συντάσσει το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ (Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ), ήταν και η Ακαδημία Εργασίας.
Πλήρες άρθρο...