Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 | 10:07

ΔιεθνήPointer

Ξεδοντιασμένο μαντρόσκυλο των σιωνιστών ο Αμπάς

 
Μέχρι έξω από το σπίτι του Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα φτάνουν τα τζιπ του ισραηλινού στρατού, καταδιώκοντας παλαιστίνιους νεολαίους και πυρήνες μαχητών της Αντίστασης, απογυμνώνοντας την Παλαιστινιακή Αρχή και τον εξουσιομανή Αμπάς από κάθε επίφαση εξουσίας και δείχνοντας ποιος πραγματικά κυβερνά τα παλαιστινιακά εδάφη.
 
Η επίσημη δικαιολογία εκπροσώπων της ΠΑ, αναφορικά με την στάση της απέναντι στον εισβολέα ισραηλινό στρατό, είναι ότι δε θέλει να βυθίσει στο χάος τη Δυτική Οχθη. Το Ισραήλ, βέβαια, που δεν έχει κανένα λόγο να πει ψέματα, δηλώνει ότι η ΠΑ γνωρίζει καλά πότε ο ισραηλινός στρατός εισβάλλει στη Δυτική Οχθη και συνεργάζεται κανονικά μαζί του, παρά το γεγονός ότι δημόσια το αρνείται. Ετσι, ο Αμπάς και η ΠΑ ξεμπροστιάζονται για πολλοστή φορά ως συνεπέστατοι συνεργάτες των σιωνιστών. Εξάλλου, το Ισραήλ θεωρεί ότι οι εισβολές του, ακόμα και σε περιοχές που είναι τυπικά κάτω από την απόλυτη δικαιοδοσία της ΠΑ, καλύπτονται από τη Συμφωνία του Οσλο.
 
Ο ισραηλινός στρατός δεν κάνει καμιά διάκριση σε περιοχές της Δυτικής Οχθης που είναι κάτω από τη δικαιοδοσία της ΠΑ ή τη δική του, εισβάλλοντας συνεχώς σε ολόκληρη τη Δυτική Οχθη και απαγάγοντας Παλαιστίνιους, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και αυτή την προδοτική για τον παλαιστινιακό λαό Συμφωνία του Οσλο, που υπέγραψε από κοινού με τον Αραφάτ και την υπόλοιπη ηγεσία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης 26 χρόνια πριν. Η έκταση της Δυτικής Οχθης καταλαμβάνει περίπου 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Από αυτά, το 18% ανήκει στην Περιοχή Α, που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες παλαιστινιακές πόλεις και (υποτίθεται ότι) βρίσκεται κάτω από τον πλήρη έλεγχο της ΠΑ, το 21% ανήκει στην Περιοχή Β, που βρίσκεται υπό τον διοικητικό έλεγχο της ΠΑ, ενώ την καταστολή την ασκούν αποκλειστικά οι σιωνιστές, και το υπόλοιπο βρίσκεται κάτω από τον πλήρη έλεγχο του Ισραήλ.
 
Οι μυστικές υπηρεσίες της ΠΑ και των σιωνιστών έχουν από κοινού αποτρέψει περισσότερες από 480 απόπειρες επιθέσεων της Αντίστασης ενάντια στους σιωνιστές, έχουν συλλάβει χιλιάδες Παλαιστίνιους και έχουν προκαλέσει μεγάλα πλήγματα στην Αντίσταση, ειδικά από το 2005 που ανέλαβε την εξουσία στη Δυτική Οχθη ο Αμπάς μέχρι σήμερα.
 
Επίσης, ο ισραηλινός στρατός παρακολουθεί καταζητούμενους παλαιστίνιους αγωνιστές στην Περιοχή Α της Δυτικής Οχθης. Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας ζητούν πληροφορίες από τους ισραηλινούς ομολόγους τους προκειμένου να τους συλλάβουν, αλλά το Ισραήλ συνήθως αρνείται να τους παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία και επιμένει να τους εντοπίζει και να τους συλλαμβάνει μόνο του. Η στάση των σιωνιστών απέναντι στην ΠΑ, ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, αφαιρεί οποιαδήποτε βιτρίνα εξουσίας από την ΠΑ, καθιστώντας την με τον πιο εμφατικό τρόπο μαριονέτα του Ισραήλ, με μοναδική αρμοδιότητα τη διαχείριση του παλαιστινιακού λαού προς όφελος των σιωνιστών.
 
Το Ισραήλ από την πρώτη στιγμή δε δίστασε να παραβιάσει τον εδαφικό διαχωρισμό των περιοχών, που το ίδιο υπέγραψε, εισβάλλοντας θρασύτατα σε ολόκληρη τη Δυτική Οχθη, με τον ισχυρισμό ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα διασφάλιζε την ασφάλεια στο εσωτερικό του, ενώ τις περισσότερες φορές παίρνει από την Παλαιστινιακή Αρχή πληροφορίες για ένοπλους πυρήνες ή άτομα, λίγο πριν εισβάλει για να τους συλλάβει. Αυτό συμβαίνει σε μόνιμη βάση στη Χεβρώνα, τη Νάμπλους, τη Τζενίν και τη Ραμάλα. Παρά την αγαστή συνεργασία ασφαλείας μεταξύ της ΠΑ και των σιωνιστών, τους τελευταίους μήνες ο ισραηλινός στρατός έχει φτάσει στο σημείο, πριν εισβάλει στη Δυτική Οχθη, να απαιτεί από τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΑ να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους στην περιοχή. Η πλήρης αποθράσυνση των σιωνιστών δεν είναι βέβαια κάτι καινούργιο, όμως η άγαρμπη μεταχείριση της ΠΑ πλήττει ακόμα περισσότερο τον Αμπάς, που βλέπει το Ισραήλ να τον ξεδοντιάζει, καθιστώντας τον πλήρως αναξιόπιστο στα μάτια του παλαιστινιακού λαού, παρά το γεγονός ότι έχει παίξει τον πιο ενεργό ρόλο στην εκκαθάριση των πυρήνων της Αντίστασης στη Δυτική Οχθη.
 
Ο παλαιστινιακός λαός γνωρίζει ότι η συνεργασία ασφαλείας μεταξύ της ΠΑ και του Ισραήλ στηρίζεται εξίσου από τις δυο πλευρές, αν όχι περισσότερο από την ΠΑ. Τα διάφορα τμήματα των παλαιστινιακών μυστικών υπηρεσιών διαγωνίζονται για το ποιο θα δώσει τις πιο πολλές πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Αντίστασης στους σιωνιστές. Είναι γνωστό ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της ΠΑ αποσπά ομολογίες από παλαιστίνιους κρατούμενους στα δικά της κρατητήρια και τις δίνει στο Ισραήλ, ενώ υπάρχει ένα κλειστό δίκτυο υπολογιστών μεταξύ της ΠΑ και του Ισραήλ, όπως αποκάλυψε έκθεση της ισραηλινής οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων B’Tselem, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Φλεβάρη του 2016.
 
Παρά την καταστολή, η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Οχθη συνεχίζεται. Οι περισσότερες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων αφορούν στρατιωτικά περίπολα και μπλόκα, καθώς και εποίκους, με πυροβόλα όπλα. Αυτού του είδους οι επιθέσεις δε χρειάζονται ιδιαίτερο σχεδιασμό και προσπάθεια, όπως οι βομβιστικές επιθέσεις σε εποικισμούς ή στο Ισραήλ, που απαιτούν μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα και συντονισμό για να έχουν πιθανότητες να πετύχουν. Παράλληλα, εκατοντάδες παλαιστίνιοι νεολαίοι συγκρούονται σε καθημερινή βάση με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Οχθη με πέτρες και μολότοφ. Αυτού του είδους η αντίσταση στη Δυτική Οχθη κρατάει ψηλά τη σημαία του παλαιστινιακού αγώνα, ενώ ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή. Ο κάθε Παλαιστίνιος που θέλει να αντισταθεί στην κατοχή μπορεί να βρει ένα όπλο, να σχεδιάσει και να επιτεθεί σε έναν ισραηλινό στόχο, στρατιωτικό ή μη, με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από μια συντονισμένη ένοπλη ενέργεια.
 
Αυτού του είδους οι χαμηλής ισχύος επιθέσεις, που γίνονται όμως συνέχεια στη Δυτική Οχθη, προκαλούν απώλειες όχι μόνο στον ισραηλινό στρατό και τους εποίκους, ρίχνοντας το ηθικό τους, αλλά και στις προσπάθειες του Αμπάς να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στη Δυτική Οχθη. Σε ομιλία του σε ισραηλινούς πασιφιστές πριν από λίγο καιρό, δε δίστασε να δηλώσει με θράσος δημόσια ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει καμιά αναστολή στο να διαλύσει όλους τους νέους πυρήνες της Αντίστασης στη Δυτική Οχθη.
Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019