Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 13:59

ΠολιτικήPointer

ΓΑΠ: Διάψευση μ' ένα «παράθυρο» νααα…

Η πρώτη αντίδραση ενός «υποψιασμένου» πολίτη στη δήλωση Γιωργάκη, με την οποία (υποτίθεται ότι) διαψεύδει τις επαφές του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι «και ποιος τον πιστεύει;». Μια προσεκτική ανάγνωση της δήλωσης επιβεβαιώνει αυτή την πρώτη αυθόρμητη αντίδραση, καθώς ο ΓΑΠ (που κάθε άλλο παρά στερείται πολιτικής εμπειρίας) αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο για τις μελλοντικές του κινήσεις.

Τυχαίο είναι ότι για να διαβάσει κανείς τη λέξη ΚΙΝΑΛ πρέπει να φτάσει στο τέλος της δήλωσης; Η σχετική αναφορά, μάλιστα, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με αυτά που λέει η Γεννηματά. «Για τους σκοπούς αυτούς εργαζόμαστε όλοι στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, όπως και μέσα από τη συμμετοχή μας στο Κίνημα Αλλαγής», γράφει ο ΓΑΠ. Αρα, το δικό του ΚΙΔΗΣΟ δε διαλύεται στο ΚΙΝΑΛ που θα γίνει ενιαίο κόμμα, όπως λέει η Φώφη. Για τον ΓΑΠ και τους δικούς του, χώρος αναφοράς είναι το ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο απλώς συμμετέχει στο ΚΙΝΑΛ (και κάλλιστα μπορεί να φύγει, όπως έφυγαν το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ).

Είναι λογικό να διαμαρτύρεται ο ΓΑΠ για την «άθλια φιλολογία, μεθόδευση ή εργαλειοποίηση», καθώς δε θέλει να γίνει πιόνι στα χέρια της συριζαίικης προπαγάνδας. Αυτά που καταγγέλλει, όμως, δεν τα αποδίδει ευθέως στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή τον Τσίπρα αλλά «στο δυσάρεστο κλίμα των ημερών, του ευτελισμού της πολιτικής και της Δημοκρατίας, του κυνισμού και των τυχοδιωκτικών επιδιώξεων, που υπηρετούν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες» (πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο, δηλαδή).

Το κυριότερο: πουθενά ο Γιωργάκης δε λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν. Αυτό το έγραψαν τα παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ. Περιττεύει να πούμε ότι δεν το ξέχασε. Το αφήνει σκόπιμα ανοιχτό. Ολη η φημολογία των ημερών ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφέρει στον ΓΑΠ το επιτροπάτο και ο ΓΑΠ βγάζει με καθυστέρηση μια (αφού, προφανώς, μεσολάβησε πίεση από τη μεριά της πανικόβλητης Φώφης) και σ' αυτή την ανακοίνωση «ξεχνάει» να αναφερθεί σ' αυτό ακριβώς το ζήτημα, το οποίο το αφήνει ορθάνοιχτο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν επαφές (ενδεχομένως έμμεσες, ενδεχομένως μέσω ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών) μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΓΑΠ. Οι Τσιπραίοι, κατά την αγαπημένη τους τακτική, έσπευσαν να τις κάνουν βούκινο. Και ο ΓΑΠ, που ακόμα είναι στο ΚΙΝΑΛ, είναι υποχρεωμένος να κάνει μια ψευτοδιάψευση. Τα μηνύματα στάλθηκαν και όταν έρθει η ώρα θ' ανοίξει επίσημα το θέμα.
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019