Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 16:26
Medium_img_32444
Ο μίνι ανασχηματισμός που έκανε ο Τσίπρας θα περνούσε απαρατήρητος, αν δεν περιελάμβανε τη μεταγραφή των Μωραΐτη και Τόλκα, δύο στελεχών του «βαθέος» ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τα υπόλοιπα στοιχεία του ανασχηματισμού ήταν είτε αναμενόμενα είτε μέσα στη λογική «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ», που ακολουθεί ολοένα και πιο προκλητικά ο Τσίπρας.
Πλήρες άρθρο...
Αν έχουν μια διαφορά οι τελευταίες μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ (Μωραΐτης-Τόλκας) σε σχέση με προηγούμενες (Κουρουμπλής, Τζάκρη, Μπόλαρης, Ξενογιαννακοπούλου, Κατσέλη και σία) είναι πως οι τελευταίοι ξεκίνησαν ως μνημονιακοί (επί Γιωργάκη), αλλά κάποια στιγμή το έπαιξαν αντιμνημονιακοί και έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ είτε ως εν ενεργεία βουλευτές είτε ως στελέχη εκτός Βουλής.
Πλήρες άρθρο...
Ο Πολάκης πήρε από την Αttica Bank (την επονομαζόμενη από την αντιπολίτευση «τράπεζα ΣΥΡΙΖΑ») δύο καταναλωτικά δάνεια συνολικού ύψους 100.000 ευρώ, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του στα Σφακιά, το οποίο είναι ήδη υποθηκευμένο για στεγαστικό δάνειο 300.000 ευρώ που πήρε για να το χτίσει.
Πλήρες άρθρο...
Η πρώτη αντίδραση ενός «υποψιασμένου» πολίτη στη δήλωση Γιωργάκη, με την οποία (υποτίθεται ότι) διαψεύδει τις επαφές του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι «και ποιος τον πιστεύει;». Μια προσεκτική ανάγνωση της δήλωσης επιβεβαιώνει αυτή την πρώτη αυθόρμητη αντίδραση, καθώς ο ΓΑΠ (που κάθε άλλο παρά στερείται πολιτικής εμπειρίας) αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο για τις μελλοντικές του κινήσεις.
Πλήρες άρθρο...
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Κύρτσος δεν είναι πρωτάρης. Χρόνια στο κουρμπέτι, ξέρει πως παίζεται το παιχνίδι. Και αποφεύγει να πει «χοντράδες» που μπορεί να τον εκθέσουν στο περιβάλλον των Βρυξελλών, όπου μάλλον θέλει να επιστρέψει. Ούτε θέλει να κάνει προβλέψεις που μετά από μερικές μέρες θα διαψευστούν, όπως κάνουν π.
Πλήρες άρθρο...
Αργησε μερικές μέρες, αλλά τελικά η γραφειοκρατία του Λευκού Οίκου έγραψε συγχαρητήριες επιστολές του Τραμπ προς τους Τσίπρα και Ζάεφ και τον έβαλε να τις υπογράψει. Για ν' αρχίσει στη χώρα μας το πανηγύρι των αμερικανόδουλων. ♦ Κούλης και Φώφη μουγκάθηκαν. Δεν είναι τώρα καιρός να τα βάζουμε με την πέραν του ατλαντικού υπερδύναμη, μόνο και μόνο για να κάνουμε αντιπολίτευση στον Τσίπρα.
Πλήρες άρθρο...
Με τη συμπεριφορά της μετά τις φονικές καταστροφές στη Μάνδρα και σε Μάτι-Νέο Βουτζά κέρδισε το προσωνύμιο Γαϊδούρου. Με την προεκλογική της εκστρατεία, που βρίσκεται στο φόρτε της, κερδίζει το χαρακτηρισμό Μαυρογιαλούρου. Πότε πάει στο Τουρκολίμανο και ανακοινώνει έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπ
Πλήρες άρθρο...
Υπάρχει, βέβαια, και ο Σγουρός. Ο οποίος λειτουργεί υπό το κράτος πανικού, όπως δείχνουν οι κινήσεις του. Σε βαθμό που να κατηγορεί τους Δούρου και Πατούλη ότι είναι κομματικοί υποψήφιοι, την ίδια στιγμή που ο ίδιος έχει ζητήσει και έχει πάρει χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
Πλήρες άρθρο...
Στις 20 Φλεβάρη είχε οριστεί να γίνει στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην δημόσιου υπάλληλου-«μαϊμού» και πρώην καναλάρχη της Μεσσηνίας, Φλαούνα, μετά την αναίρεση που έκανε δεκτή ο Αρειος Πάγος, σβήνοντας την προκλητική απόφαση που τον αθώωσε σε δεύτερο βαθμό.
Πλήρες άρθρο...
Ο Κουρουμπλής είχε κάθε λόγο να «γκρινιάξει» με τη μεταγραφή και την υπουργοποίηση των Μωραΐτη-Τόλκα. Ο ίδιος έχει βρεθεί εκτός κυβέρνησης και πρέπει να θυμίζει συνέχεια την παρουσία του, να θυμίζει ότι είναι «παλιός» και δε θ' αφήσει να τον υπερσκελίσουν διάφοροι «λιμοκοντόροι» που έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ τούτη την περίοδο, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα, με τα μεταγραφικά παζάρια να διεξάγονται από άλλους.
Πλήρες άρθρο...
Εδώ και κάποιες ημέρες η Τράπεζα [Αττικής] βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας με αρνητικό τρόπο. Αρχικά, με τη δημοσιοποίηση της άσκησης ποινικών διώξεων σε διοικητικά στελέχη, αλλά και σε εργαζόμενους, για δανειοδοτήσεις της περιόδου 2011-15 και στη συνέχεια, εν είδει ρελάνς, με τις αποκαλύψεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών) για χορήγηση καταναλωτικού δανείου σε εν ενεργεία υπουργό.
Πλήρες άρθρο...
Ο Ερντογάν εξέθεσε και πάλι τον Τσίπρα, αποκαλύπτοντας τμήμα της συζήτησης που είχαν πρόσφατα στην Αγκυρα, για την οποία ο Τσίπρας και οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του Μαξίμου δεν είπαν κουβέντα. «Στον κύριο Τσίπρα δήλωσα: ζητάτε από εμάς τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Πλήρες άρθρο...
Τι στην ευχή, να μην πάρει και ο Παππάς λίγη δόξα από τη λύση του «Μακεδονικού»; Τον έχουν που τον έχουν «στην απέξω» ο άλλοτε κολλητός του Τσίπρας και η ανανεωμένη παρέα του Μαξίμου (μόνο ο Φλαμπουράρης έμεινε αμετακίνητος), είπε κι αυτός να γίνει ο πρώτος υπουργός που υπογράφει συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία.
Πλήρες άρθρο...
Η δημοσκόπηση έγινε από το Ευρωκοινοβούλιο, οπότε μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι στημένη (κρατώντας, φυσικά, τις αποστάσεις που πρέπει). Από την άλλη, επειδή η δημοσκόπηση έγινε και στις 27 χώρες της ΕΕ, δεν ξέρουμε σε ποια εταιρία ανατέθηκε στην Ελλάδα και τι «δεσμεύσεις» έχει αυτή η εταιρία.
Πλήρες άρθρο...
Σε αντίθεση με τη Δούρου, ο Πατούλης δεν έχει λεφτά να μοιράσει, μόνο υποσχέσεις. Πήρε λοιπόν την Πατούλαινα και πήγαν στο virtual μπουζουξίδικο του Παπαδόπουλου, όπου… λικνίστηκαν με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν (και με την ανάλογη αμφίεση, κυρίως από πλευράς Πατούλαινας).
Πλήρες άρθρο...
«Το ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί ακόμη και στην κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση. Είναι η πολιτική μου εκτίμηση ότι θα δυσκολευτεί να μπει στη Βουλή». Το είπε ο παρακοιμώμενος του Μαξίμου και image maker του Τσίπρα, υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε πρόσφατη ραδιοφωνική του εμφάνιση.
Πλήρες άρθρο...