Σάββατο 04 Ιουλίου 2020 | 19:05

ΔιεθνήPointer

Στρώνουν το δρόμο για «δημοκρατικό» πραξικόπημα, αλλά ο Μαδούρο βαστάει ακόμα

Οι τακτικοί αναγνώστες της «Κ» γνωρίζουν ότι δεν τρέφουμε και τα καλύτερα συναισθήματα για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και το ψευτο-σοσιαλιστικό καθεστώς του. Ομως, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε την προκλητική τακτική του Τραμπ που εκβίασε το στρατό της χώρας να σταματήσει να υποστηρίζει τον Μαδούρο.

Σε ομιλία του στο Μαϊάμι, με κοινό κυρίως εμιγκρέδες από την Κούβα και τη Βενεζουέλα (ξέρετε, αυτούς τους… καλούς ανθρώπους που εμπνέονται από βαθύ αντικομμουνισμό) ο Τραμπ απείλησε ανοιχτά τους στρατιωτικούς που στηρίζουν τον Μαδούρο ότι ρισκάρουν το μέλλον τους και τις ζωές τους (!) κι ότι δε θα βρουν πουθενά ασφαλές λιμάνι ή μία εύκολη έξοδο, γι’ αυτό και θα χάσουν τα πάντα! Ετσι, ο πρόεδρος μίας «δημοκρατικής» χώρας (όπως οι ΗΠΑ) καλεί το στρατό να ανατρέψει τον «δημοκρατικά» εκλεγμένο πρόεδρο μιας άλλης χώρας (Βενεζουέλα) στο όνομα της «δημοκρατίας»! Ταυτόχρονα αφήνει ανοικτή την απειλή για επέμβαση, κάτι που δύσκολα θα πραγματοποιήσει, χωρίς όμως να μπορεί και να το αποκλείσει κανείς.

Οι ΗΠΑ πάντα φημίζονταν για τη «δημοκρατική» τους ευαισθησία! Οσο για τον Μαδούρο, βαστάει ακόμα, έχοντας τη στήριξη της Ρωσίας και της Κίνας, και εξακολουθεί να παίζει… κλεφτοπόλεμο με τον πρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, που από τις 23 Γενάρη έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος, τον οποίο μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρίσει γύρω στις 50 χώρες του κόσμου. Αυτός που δε βαστάει να ζήσει αξιοπρεπώς είναι ο λαός της Βενεζουέλας, που έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ δύο εξίσου αντιδραστικών παικτών. Οποιος κι αν νικήσει, η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν πρόκειται να εξαφανιστούν από τη χώρα.
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019