Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 | 09:38
Medium_img_32433
Η ισραηλινή ακαδημαϊκός Ναντέρα Σαλούμπ-Κεβορκιάν, σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, αποκάλυψε ότι το Ισραήλ δίνει άδειες σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες να δοκιμάζουν τα φάρμακά τους σε παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, μετατρέποντάς τους έτσι –πέραν όλων των άλλων- και σε πειραματόζωα.
Πλήρες άρθρο...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαδηλωτές που τα έκαναν «γης Μαδιάμ» το περασμένο Σάββατο μπροστά στην έδρα της αλβανικής κυβέρνησης, συγκρουόμενοι με την αστυνομία που την προστάτευε, είχαν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται για την κατάσταση που βιώνει η Αλβανία υπό τη διακυβέρνηση του «σοσιαλιστή» Εντι Ράμα.
Πλήρες άρθρο...
Οι τακτικοί αναγνώστες της «Κ» γνωρίζουν ότι δεν τρέφουμε και τα καλύτερα συναισθήματα για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας και το ψευτο-σοσιαλιστικό καθεστώς του. Ομως, δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε την προκλητική τακτική του Τραμπ που εκβίασε το στρατό της χώρας να σταματήσει να υποστηρίζει τον Μαδούρο.
Πλήρες άρθρο...
Τελικά χρειάστηκαν μόνο τρεις μέρες απεργίας για να καταφέρουν οι 2.000 δάσκαλοι στο Ντένβερ του Κολοράντο να πετύχουν αυξήσεις της τάξης του 11.7% στους μισθούς τους και αυξήσεις στους μισθούς του βοηθητικού προσωπικού, καθώς και την υπόσχεση για αναθεώρηση του μισθολογικού συστήματος που βασιζόταν
Πλήρες άρθρο...
Η Γερμανία δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στις συνεχείς εκκλήσεις και προκλήσεις του Τραμπ για αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού της στο 2% του ΑΕΠ. Θα τους αυξήσει στο 1,5%. Αυτό ξεκαθάρισε η Μέρκελ μιλώντας από το βήμα της «Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια».
Πλήρες άρθρο...
«Κόπηκα στο ξύρισμα, δεν με τραυμάτισε η κυρία Μέι», είπε με το γνωστό ύφος του γελωτοποιού ο Γιούνκερ, δείχνοντας στους δημοσιογράφους το ευμεγέθες τσιρότο στο αριστερό του μάγουλο. Κοτζάμ Γιούνκερ και ξυρίζεται με ξυραφάκι και όχι με ηλεκτρική μηχανή; Με τόσο αλκοόλ να κυκλοφορεί στο αίμα του, ξυρίζεται μόνος του και δεν πάει σε κουρέα; Παράξενα πράγματα.
Πλήρες άρθρο...
Στην κήρυξη κατάστασης «έκτακτης ανάγκης» κατέληξε ο Τραμπ, για να μπορέσει να συγκεντρώσει τα χρήματα που θέλει για την ολοκλήρωση της κατασκευής του επαίσχυντου τείχους με το Μεξικό, μετά από το ναυάγιο της συμφωνίας με τους Δημοκρατικούς πάνω σ’ αυτό το θέμα.
Πλήρες άρθρο...
Ενα χρόνο μετά από τη μεγάλη απεργία τους, οι 19 χιλιάδες δάσκαλοι της Δυτικής Βιρτζίνια κατέβηκαν την περασμένη Δευτέρα ξανά σε απεργία. Αυτή τη φορά τα αιτήματά τους δεν ήταν μισθολογικά, αλλά κατά της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Παιδείας, με το νομοσχέδιο που κατέθεσαν ρεπουμπλικανο
Πλήρες άρθρο...