Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 | 16:56
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας», με τίτλο «Εμμεση νομιμοποίηση των “εληνοποιήσεων“ γάλακτος», που συνοδευόταν από την τελική μορφή της ΚΥΑ για τους (υποτιθέμενους) ελέγχους στην εισαγωγή και τη διακίνηση γάλακτος, προκάλεσε πανικό στο συριζαίικο δίδυμο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου).
Πλήρες άρθρο...
Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για την «πονεμένη» ιστορία με το «ελληνικό γιαούρτι» Τσεχίας και για την πρόστυχη εκστρατεία προπαγάνδας που έστησε ο Αραχωβίτης, πανηγυρίζοντας για τη «δικαίωση» από την Κομισιόν (και ειδικά από τον επίτροπο Αντριουκάιτις), όταν είναι γνωστό πως η Κομισιόν εν μέρει μόνο δέχτηκε το ελληνικό αίτημα.
Πλήρες άρθρο...
Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα Agreda άρθρου με τίτλο «Ισχυρό πριμ εξόδου για αιγοπροβατοτρόφους», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τελιγιορίδου έσπευσαν με ανακοινώσεις τους να διαψεύσουν με κατηγορηματικό τρόπο την είδηση.
Πλήρες άρθρο...
«Τα προβλήματα των αγροτών δεν λύνονται με ανέξοδους λαϊκισμούς» δήλωσε με απροκάλυπτο κυνισμό ο Αραχωβίτης, καθώς έκλεισε για μια ακόμα χρονιά η κινητοποίηση των αγροτών, χωρίς η κυβέρνηση των Τσιπραίων να ικανοποιήσει έστω και ένα αίτημά τους. Η κινητοποίηση έκλεισε ατελέσφορα, όχι μόνο γιατί ήταν μικρή η συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις, αλλά και γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ανάλγητη που θέλει να τσακίσει κάθε διεκδικητικό κίνημα, ακόμα κι αν αυτό είναι ρεφορμιστικό.
Πλήρες άρθρο...
Με τροπολογία στο νόμο για τους μετανάστες, που ψηφίστηκε τις παραμονές των Χριστουγέννων μαζί με πλειάδα ντροπολογιών (αποτελούν το άρθρο 12 του νόμου), οι επιδοτήσεις που εισπράττουν οι αγρότες μέχρι ύψους 7.500 είναι ακατάσχετες. Ομως, όσες ρυθμίσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ισχύουν.
Πλήρες άρθρο...