Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 03:46

ΠολιτικήPointer

Νέα μαχαιρώματα από το SPD

Ο Ούντο Μπούλμαν, ο γερμανός επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, θα μας ξανάρθει στην Αθήνα στις 4 Μάρτη, για να μιλήσει σε εκδήλωση του SPD, τη διοργάνωση της οποίας έχουν αναλάβει ο… Παπαδημούλης με την Κατσέλη. Οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες έχουν καλέσει στην εκδήλωσή τους το «όλον» των ελληνικών «προοδευτικών δυνάμεων». Ητοι, τον Γιωργάκη ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (από την οποία το SPD έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια!), τη Φώφη ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (που συμμετέχει στην ευρωομάδα της σοσιαλδημοκρατίας), τον Θεοδωράκη ως πρόεδρο του Ποταμιού (που επίσης συμμετέχει στην ίδια ευρωομάδα, αν και στην Ελλάδα έχει μείνει με δύο βουλευτές) και, φυσικά, τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (που δε συμμετέχει στην ευρωομάδα των σοσιαλδημοκρατών, αλλά συμμετέχει ως παρατηρητής σε όλες τις συνόδους κορυφής των σοσιαλδημοκρατών).
 
Δε χρειάζεστε, φυσικά, τη δική μας βοήθεια για να αντιληφθείτε ότι πρόκειται για το απόλυτο «στήσιμο». Προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά. Ο Μπούλμαν με τον Τσίπρα θα είναι αυτοί που θα κυριαρχήσουν στη φιέστα. Προφέροντας σε όλους τους συνδυασμούς τις λέξεις Μέτωπο των Προοδευτικών Δυνάμεων. Θα το τοποθετήσουν, μάλιστα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να ανακοινώσει σ' αυτή τη φιέστα την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσίμερμαν, τον υποψήφιο της σοσιαλδημοκρατίας για την προεδρία της Κομισιόν. Με τη γνωστή μπουρδολογία: «κίνδυνος από την άνοδο του εθνικολαϊκισμού και της ακροδεξιάς, ανάγκη για προοδευτικό μέτωπο κτλ. κτλ».
 
Τι θα κάνει η Φώφη; Θα πάει και θα είναι ο φτωχός συγγενής (απ' όλες τις απόψεις); Θα πάει για να πει ότι δε θέλει μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θέλει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία; Και πώς να σταθεί σκηνικά και να είναι στοιχειωδώς πειστική, έχοντας απέναντι όχι μόνο τον Τσίπρα, αλλά και τον Μπούλμαν; Θα είναι σαν να κάνουν διαγωνισμό ο Καταλειφός με τον Μήτσο τον καφετζή από τη θεατρική ομάδα της Κάτω Ραχούλας. Να μην πάει; Θα κατηγορηθεί ως… ανθενωτική. Κι αν πάει ο Γιωργάκης που γενικά πετάει τη σκούφια του για κάτι τέτοια; Τι θα κάνει, θα τον διαγράψει από το ΚΙΝΑΛ; Με μια λέξη: μύλος.
Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2019