Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 05:33

ΠολιτικήPointer

Η ΝΔ επιστρέφει στην ΕΡΤ

Με απόφαση Μητσοτάκη, η ΝΔ επιστρέφει στην ΕΡΤ. Φυσικά, η απόφαση επενδύθηκε με τη γνωστή σ' αυτές τις περιπτώσεις μπουρδολογία. Κάλεσε, λέει, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Ζούλα, του «εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζει πλέον η ΕΡΤ, ενόψει και των εκλογών, να καταγράφει όλες τις απόψεις, λόγω  του εμπάργκο της ΝΔ» και «άκουσε τις παρατηρήσεις της ΝΔ που άπτονται στοιχειωδών κανόνων πολυφωνίας, τους οποίους εξακολουθεί να παραβιάζει η ΕΡΤ, αλλά και παραβίαζε καθημερινά και πριν από το εμπάργκο». Κι αφού ο Ζούλας τους είπε όλα τα σχετικά, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ επιφυλάχθηκε με καλή πίστη να λάβει υπόψιν της όλες αυτές τις αιτιάσεις της ΝΔ».
 
«Η ΝΔ δεν τρέφει την αυταπάτη ότι η ΕΡΤ μπορεί ξαφνικά να μεταβληθεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλουραλιστική και σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση που αξίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας», σημειώνει η ανακοίνωση. Και συνεχίζει: «Μετά, ωστόσο, τη συνάντηση που προκάλεσε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, η ΝΔ θέλει να ελπίζει ότι θα γίνουν σεβαστές έστω κάποιες από τις αυτονόητες αυτές αρχές δεοντολογίας και πολυφωνίας. Και με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση καλείται να εκλάβει τη σημερινή απόφαση επιστροφής της ΝΔ στην ΕΡΤ ως μια κίνηση καλής θελήσεως και να συνειδητοποιήσει τη συνταγματική της υποχρέωση η δημόσια τηλεόραση “να εξασφαλίζει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων“».
 
Και μόνο το γεγονός ότι χρειάστηκε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση για να δικαιλογήσει την επιστροφή, δείχνει ότι άλλοι ήταν οι λόγοι και όχι η δήθεν καλή θέληση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ έχει πολλά πολιτικά talk show. Σε καθημερινή βάση. Η απουσία της ΝΔ απ' αυτά άφηνε ολόκληρο το πεδίο ελεύθερο στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει απλά έναν εκπρόσωπο στο πάνελ, δίπλα στους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά έχει δικούς του τους δημοσιογράφους, οι οποίοι κάνουν όλο το παιχνίδι. Επομένως, από το εμπάργκο χαμένη έβγαινε η ΝΔ και ωφελημένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποθέτουμε ότι αυτά θα εξήγησε στον Κούλη ο έμπειρος δεξιός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, που τον επισκέφτηκε πριν από μερικές μέρες στο γραφείο του. Ο Κοττάκης έχει συχνότατη παρουσία στα πάνελ της ΕΡΤ (δεν ξέρουμε αν έχει και υπαλληλική σχέση) και πάσχιζε μόνος του να κρατήσει κάποιες ισορροπίες, καλύπτοντας ένα μέρος από την «τρύπα» που άφηνε η απουσία στελεχών της ΝΔ. Μόνο αυτά τα στελέχη, όμως, μπορούν να καλύψουν την «τρύπα», με τη βοήθεια και των φιλικών δημοσιογράφων. Γι' αυτό και ο Κούλης έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και σταμάτησε το εμπάργκο.
Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2019