Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 06:55

ΠολιτικήPointer

Σκορποχώρι

Ο Θεοδωράκης δεν πήρε μέρος στην εναρκτήρια συγκέντρωση της «Νέας Αρχής», του σχήματος που έφτιαξαν οι δημαρίτες με τον Λυκούδη, σε μια προσπάθεια να οργανωθούν για να δούνε μετά με ποιον θα πάνε. Επιμένει στην αυτόνομη πορεία του Ποταμιού. Δεν πείθει βέβαια κανέναν, αλλά μια κάποια δημοσιότητα την εξασφαλίζει. Το «προφίλ» που έχει επιλέξει να βγάζει στην πολιτική πιάτσα είναι αυτό του πολιτικού που έχει «αρχές» και δεν κάνει πίσω απ' αυτές, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος (σ' αυτό το πλαίσιο αποποιήθηκε και το δώρο της διατήρησης του στάτους του πολιτικού αρχηγού, που πήγαν να του δώσουν οι συριζαίοι, οι οποίοι ήθελαν να βολέψουν τον Καμμένο). Τον παίζει δε τόσο καλά αυτόν το ρόλο, που πολλοί έχουν πιστέψει ότι είναι ένας άνθρωπος πεισματάρης που θα το πάει έτσι μέχρι το τέλος και θα πέσει ενδόξως.
 
Η αστική πολιτική, όμως, είναι μια κατεξοχήν πρακτική υπόθεση. Εχει δούναι και λαβείν. Ψυχρούς υπολογισμούς μπακαλίστικου τύπου. Κάπως έτσι δεν βρέθηκε ο Θεοδωράκης από δευτεροκλασάτη τηλεπερσόνα, πρωτοκλασάτος αστός πολιτικός;  Υπακούοντας στο δόγμα της ατομικής χρησιμοθηρίας, ο επί τετραετία εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας παραιτήθηκε, επικαλούμενος «ένα βαρύ κλίμα», που έχουν δημιουργήσει «οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών», μέσα στο οποίο «του είναι δύσκολο να λειτουργήσει». Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι». Για να προσφέρει δε μια έμπρακτη απόδειξη ότι εννοεί αυτά που λέει, διέρρευσε την ίδια κιόλας μέρα ότι «αναμένεται να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α' Αθηνών, προσφέροντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ακόμη μια αξιοπρεπή επιλογή, μαζί με τον καθηγητή Αγγελο Συρίγο, δίπλα στους Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Νικήτα Κακλαμάνη, και στο περιθώριο της μετακίνησης της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά»!
 
Τα σχετικά δημοσιεύματα, που αναπαρήγαγαν παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, έλεγαν ότι «με τη συμμετοχή του Δημήτρη Τσιόδρα, το ψηφοδέλτιο της Αθήνας ανεβαίνει επίπεδο για τη Νέα Δημοκρατία, μαζί με τον καθηγητή Αγγελο Συρίγο, καθώς άλλες υποψηφιότητες που έχουν συζητηθεί, κάθε άλλο παρά προωθητικά για τη γαλάζια παράταξη λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα». Τότε ήταν που «τα πήρε» ο Κούλης και έβαλε να διαρρεύσουν πως  μόνο το κόμμα χρίζει υποψήφιους και δεν του αρέσει καθόλου να αυτοχρίζονται κάποιοι.
Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2019