Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 04:22

ΠολιτικήPointer

Πολιτική αντιπαράθεση στο βόθρο

Ο Τράγκας, με το γνωστό στιλ, «αποκάλυψε» ότι ο Τσίπρας πήγε κρυφές διακοπές στις Μαλδίβες, όταν εκεί ξέσπασε πραξικόπημα, οπότε έσπευσαν να τον απελευθερώσουν έλληνες ΟΥΚάδες, φρεγάτες του ΝΑΤΟ και η θαλαμηγός του εμίρη του Κατάρ. Το σόου Τράγκα έγινε από το ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», της ευρύτερης επιρροής (το λέμε κομψά) Μαρινάκη. Ολο το περιεχόμενό του, δε, ήταν ένας ύμνος στον Καμμένο και φτιαγμένο έτσι που να υπονοεί ότι τα ξέρει από τον Καμμένο, γιατί οι δυο τους είναι κολλητοί (όποιος αντέχει στη βαριά μπόχα, μπορεί να διαβάσει την απομαγνητοφώνηση στο https://www.lykavitos.gr/apisteyti-apokalypsi-pigan-ta-ouk-na-di/).
 
Ο Μπουμπούκος έσπευσε να βάλει την «είδηση» στο δικό του twitter, για να συνεχίσει με σχόλια που έλεγαν ότι ο Τράγκας είναι κολλητός του Καμμένου και οι αποκαλύψεις περί Μαλδίβων είναι μέρος του εκβιασμού που ο Καμμένος ασκεί στον πρώην συνεταίρο του στην κυβέρνηση.
 
Ο Βαξεβάνης ανέλαβε να διαλύσει τα «fake news» για λογαριασμό του Μαξίμου: Το πραξικόπημα στις Μαλδίβες έγινε στις 3-6 Φλεβάρη του 2018 κι εκείνες τις μέρες ο Τσίπρας βρισκόταν αποδεδειγμένα στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις. Οσο για τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε διάφορα τρολοσάιτ, είναι από σύντομες διακοπές που είχε κάνει ο Τσίπρας με την οικογένειά του στην Κέρκυρα.
 
Ο Καμμένος δήλωσε -μέσω twitter- ότι τα «διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας τροπικά και μη» δεν είναι δικά του, γιατί αυτός ό,τι έχει να πει το λέει «δημόσια και ευθέως». «Αυτοί που διαρρέουν είναι σκοτεινά κέντρα που χτυπούν πρώτα εμάς», κατέληξε. Το όνομα του Τράγκα, πάντως, και όλα τα υπόλοιπα που είπε ο Τράγκας (ότι ο Καμμένος τους έχει «γραμμένους» όλους σε κασετόφωνα και θ' αρχίσει να βγάζει τις βρομιές τους) δεν τα σχολίασε.
 
Μετά τη «διάψευση» Βαξεβάνη, άρχισαν οι «τρολιές» ότι έγινε και άλλο πραξικόπημα στις Μαλδίβες. Πράγματι, υπήρξε στρατιωτικός αποκλεισμός του κοινοβουλίου, αυτός όμως έγινε στα τέλη Ιούλη του 2017 και δε συμπίπτει με την απουσία του Τσίπρα από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Κάλαμο και τη γύρω περιοχή, που έγινε στις 13 Αυγούστου του 2017. Ο Μπουμπούκος βγήκε στον Χατζηνικολάου και προσπάθησε να τα μαζέψει (ισχυρίστηκε ότι αυτός στο twitter αναπαράγει άκριτα διάφορες ειδήσεις!), αλλά δεν παρέλειψε να μιλήσει για την καθυστερημένη εμφάνιση του Τσίπρα στα καμένα (ο Τσίπρας ήταν πράγματι διακοπές, αλλά -ακόμα κι αν ήταν στις Μαλδίβες- πραξικόπημα εκεί δεν έγινε τις μέρες που απουσίαζε).
 
Εννοείται πως δεν πρόκειται να κάνουμε ρεπορτάζ για να βρούμε πού κάνει διακοπές ο Τσίπρας, αν πήγε ή όχι στις Μαλδίβες, όπως τον καλεί να απαντήσει το in.gr του Μαρινάκη. Σχολιάζουμε απλώς την αστική πολιτική αντιπαράθεση που γίνεται πλέον με υλικά του βόθρου.
Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2019