Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 05:34

ΠολιτικήPointer

Προσωπικό μαγαζί του Παππά

Small_img_32336
Δορυφόροι «ελληνικών συμφερόντων» κυκλοφορούν στο Διάστημα εδώ και πολλά χρόνια. Το «ελληνικών συμφερόντων» μπαίνει σε εισαγωγικά, γιατί αυτούς τους δορυφόρους τους εκμεταλλεύεται ιδιωτική καπιταλιστική επιχείρηση, η οποία εδώ και χρόνια είναι αραβικών συμφερόντων. Το ελληνικό Δημόσιο απλώς εκχωρεί σ' αυτή την επιχείρηση τα δικαιώματα που έχει το ελληνικό κράτος βάσει διεθνών συμφωνιών.
 
Ποτέ η εκτόξευση αυτών των δορυφόρων δεν έγινε «μείζον εθνικό θέμα», παρά μόνο όταν δημιουργήθηκε το υπουργείο  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και τοποθετήθηκε σ' αυτό ο «εκπεσών άγγελος» Νίκος Παππάς, ο πρώην Διόσκουρος του Τσίπρα, μετά την εκδίωξή του από το μέγαρο Μαξίμου, εξαιτίας του φιάσκου με τις τηλεοπτικές άδειες (ίσως και άλλων «ιστοριών»). Ο Παππάς είναι πλέον δευτεροκλασάτος υπουργός και πασχίζει με νύχια και με δόντια να μείνει στον αφρό, χρησιμοποιώντας τις διασυνδέσεις που από τη θέση του έχει στα ΜΜΕ. Δείτε στη φωτογραφία την πρώτη σελίδα του σάιτ του υπουργείου και θα καταλάβετε. Στην κορυφή ένας μεγάλος χώρος στον οποίο παρουσιάζονται συνεντεύξεις και αρθρογραφία του Παππά στα ΜΜΕ. Ολα τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα.
 
Οταν εκτοξεύτηκε ο πρώτος δορυφόρος επί των ημερών του, ο Παππάς πήρε την παρέα του και ταξίδεψε κάπου στην ισημερινή Λατινική Αμερική, όπου βρίσκεται το πεδίο εκτοξεύσεων της γαλλικής εταιρίας. Και η ΕΡΤ, προσωπικό μαγαζί του Παππά, όπως και το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, έκανε ντόρο αντίστοιχο μ' αυτό που θα έκανε αν λυνόταν το Κυπριακό.
 
Τα ίδια και τώρα, που η εταιρία εκτόξευσε τον δορυφόρο  Ηellas Sat 4. Διαφημιστικά σποτάκια της ΕΡΤ (με βίντεο που φέρνουν στο μυαλό εκτοξεύσεις διαστημόπλοιων που προορίζονται για τη Σελήνη) και αφόρητη προπαγάνδα του Παππά και του Κρέτσου. Και βέβαια, απευθείας σύνδεση της ΕΡΤ με τη Γαλλική Γουϊάνα.
 
Ο δορυφόρος φέρει τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου, όμως είναι κυρίως αραβικών συμφερόντων. Συμμετέχει και το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας, που έχει τα ίδια δικαιώματα. Η εταιρία στην οποία ανήκει (HELLAS SAT) έχει στήσει μια καλή μπίζνα και έχοντας πλέον δύο δορυφόρους θα πουλάει υπηρεσίες σε πελάτες της στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και την Ευρώπη. Το Ελληνικό Δημόσιο δίνει στην εταιρία τα δικαιώματά του στο Διάστημα και θα παίρνει σε αντάλλαγμα  υπηρεσίες επικοινωνιών.
 
Η γελοιότητα του Παππά, όμως, δεν έχει όρια. Προσπάθησε να κατασκευάσει «μέγα θέμα» με την υπογραφή ενός μνημόνιου συνεργασίας (μιας δήλωσης προθέσεων, δηλαδή) ανάμεσα στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό και τον αντίστοιχο μεξικάνικο οργανισμό, που -όπως έγραφε το πανηγυρικό δελτίο Τύπου- «έχουν εντολή από την ελληνική και τη μεξικανική κυβέρνηση αντίστοιχα, να προωθήσουν το διάστημα και την τεχνολογία και να ενθαρρύνουν νέες ερευνητικές δραστηριότητες μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της διαστημικής βιομηχανίας των δύο χωρών». Λες και υπέγραψαν μνημόνιο η αμερικάνικη NASA με τη ρωσική ROSCOSMOS! Οταν κάποιος προσπαθεί να δείξει ότι κάνει… ιστορικό έργο, ενώ στην πραγματικότητα του έχουν δώσει ένα υπουργείο «για να υπάρχει κι αυτός», τέτοια θα κάνει.
 
Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2019