Σάββατο 30 Μαΐου 2020 | 23:19
Του πήρε τρεις-τέσσερις μέρες του Τσίπρα για να καταλάβει ότι η αντιπολίτευση τον εμφανίζει εκβιαζόμενο από τον Καμμένο και να στείλει τη γνωστή επιστολή στον Βούτση: «Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν, και δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να επιτρέψω σε κανέναν να αξιοποιεί τη δημοκρατική μου ευαισθησία για να με συκοφαντεί, σας ζητώ να μην αναλάβετε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης».
Πλήρες άρθρο...
Για ποιο λόγο πήγε ο Τσίπρας στην Τουρκία αυτή την περίοδο; Τι έχει αυτή η περίοδος; Εχει μια υψηλών τόνων ρητορική από την Τουρκία σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του Αιγαίου και της Κύπρου, συνοδευόμενη και από στρατιωτικές κινήσεις (ελεγχόμενες πάντοτε). Θα περίμενε κανείς ότι ο Τσίπρας θα αναζητούσε καλύτερη συγκυρία, αφού προηγουμένως τα διπλωματικά επιτελεία των δύο χωρών κατάφερναν να ρίξουν την ένταση.
Πλήρες άρθρο...
Θεοχαρόπουλος και Λυκούδης, δημαρίτες και οι δύο κάποτε, με το ΠΑΣΟΚ ο ένας, με το Ποτάμι ο άλλος στη συνέχεια, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τη «Νέα Αρχή». Εκαναν και την πρώτη εκδήλωσή τους, στην οποία ήταν παρόντες ο Παπαγιαννάκης (αποχωρήσας από το ΚΙΝΑΛ, λόγω Πρεσπών) και ο οικολόγος Χρυσόγελος.
Πλήρες άρθρο...
Οδύρεται ο Πρετεντεράκος γιατί θ' αρχίσουν «να φυτρώνουν  τα “μακεδονικά πολιτιστικά σωματεία“ και “τα σχολεία μακεδονικής γλώσσας“». Ποιος μπορεί να ιδρύσει τέτοια πολιτιστικά σωματεία και τέτοια σχολεία; Κάποιοι «πράκτορες ξένων δυνάμεων» ή κάποιοι που είναι και αισθάνονται εθνικά Μακεδόνες (Σλαβομακεδόνες, για να συνεννοούμαστε);   Ισχύει, προφανώς, το δεύτερο.
Πλήρες άρθρο...
Δορυφόροι «ελληνικών συμφερόντων» κυκλοφορούν στο Διάστημα εδώ και πολλά χρόνια. Το «ελληνικών συμφερόντων» μπαίνει σε εισαγωγικά, γιατί αυτούς τους δορυφόρους τους εκμεταλλεύεται ιδιωτική καπιταλιστική επιχείρηση, η οποία εδώ και χρόνια είναι αραβικών συμφερόντων.
Πλήρες άρθρο...
Πήρε φόρα ο Βενιζέλος και ποιος τον κρατάει. Η ρητορική του δεινότητα και οι γνώσεις του επί του Συνταγματικού Δικαίου του επιτρέπουν να χειρίζεται καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τα θέματα που εγείρονται με τα κοινοβουλευτικά καραγκιοζιλίκια του τελευταίου διαστήματος, εφευρίσκοντας όρους, προσφέροντας τίτλους και εξασφαλίζοντας δημοσιότητα που τόσο την αγαπά.
Πλήρες άρθρο...
Με απόφαση Μητσοτάκη, η ΝΔ επιστρέφει στην ΕΡΤ. Φυσικά, η απόφαση επενδύθηκε με τη γνωστή σ' αυτές τις περιπτώσεις μπουρδολογία. Κάλεσε, λέει, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Ζούλα, του «εξέφρασε τον προβληματισμό της για την αντικειμενική δυσκολία που α
Πλήρες άρθρο...
Ο Γιωργάκης Παπανδρέου είπε πως ο καθένας πρέπει να διατηρεί το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη. Ο Καμίνης είπε ότι «δε σταθήκαμε αρκετά γενναιόδωροι». Ο Ανδρουλάκης μίλησε για «θολή γραμμή» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μ' άλλα λόγια, κατέθεσαν τη διαφωνία τους για τη διαγραφή του Θεοχαρόπουλου, που έσπρωξε εκτός ΚΙΝΑΛ την πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ και άνοιξε το δρόμο να δημιουργηθεί ένας άλλος φορέας δίπλα στο ΚΙΝΑΛ, που θα του κόψει ψήφους.
Πλήρες άρθρο...
«Κύριοι συνάδελφοι, σήμερα θα πρέπει να τα πούμε όλα και πριν από όλα, το πιο βασικό, που συνοψίζεται στις επτά λέξεις: Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική». Ετσι άρχισε την ομιλία του στη Βουλή στις 24 του περασμένου Γενάρη ο Σαμαράς, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ.
Πλήρες άρθρο...
«Ερχεται το πλήρωμα του χρόνου για τη Novartis» δήλωσε πανηγυρικά ο Πολάκης σε τηλεοπτική εμφάνισή του στην ΕΡΤ. Αυτή τη φορά φρόντισε να είναι προσεκτικός, για να μην τον κατηγορήσουν ότι έχει εσωτερική πληροφόρηση, όπως την προηγούμενη φορά. «Διαβάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα», είπε.
Πλήρες άρθρο...
Ο Τράγκας, με το γνωστό στιλ, «αποκάλυψε» ότι ο Τσίπρας πήγε κρυφές διακοπές στις Μαλδίβες, όταν εκεί ξέσπασε πραξικόπημα, οπότε έσπευσαν να τον απελευθερώσουν έλληνες ΟΥΚάδες, φρεγάτες του ΝΑΤΟ και η θαλαμηγός του εμίρη του Κατάρ. Το σόου Τράγκα έγινε από το ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», της ευρύτερης επιρροής (το λέμε κομψά) Μαρινάκη.
Πλήρες άρθρο...
Ο Θεοδωράκης δεν πήρε μέρος στην εναρκτήρια συγκέντρωση της «Νέας Αρχής», του σχήματος που έφτιαξαν οι δημαρίτες με τον Λυκούδη, σε μια προσπάθεια να οργανωθούν για να δούνε μετά με ποιον θα πάνε. Επιμένει στην αυτόνομη πορεία του Ποταμιού. Δεν πείθει βέβαια κανέναν, αλλά μια κάποια δημοσιότητα την εξασφαλίζει.
Πλήρες άρθρο...
Ο Ούντο Μπούλμαν, ο γερμανός επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, θα μας ξανάρθει στην Αθήνα στις 4 Μάρτη, για να μιλήσει σε εκδήλωση του SPD, τη διοργάνωση της οποίας έχουν αναλάβει ο… Παπαδημούλης με την Κατσέλη. Οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες έχουν καλέσει στην εκδήλωσή τους το «όλον» των ελληνικών «προοδευτικών δυνάμεων».
Πλήρες άρθρο...