Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 06:08

ΔιεθνήPointer

Πρώτοι στα καραγκιοζιλίκια

Small_img_32322
Το σόου (απ' όλες τις πλευρές) ήταν αυτό που κυριάρχησε στην αμερικάνικη ειδησεογραφία σχετικά με την ομιλία του Τραμπ «για την κατάσταση του έθνους», που μπόρεσε να την κάνει αφού πρώτα «ανέστειλε» το shutdown. Η Μελάνια που έκανε αυτοκρατορική εμφάνιση, η μικρή κόρη του Τραμπ που έκανε τη «γκάφα» να φορέσει άσπρα και έμοιαζε με τις βουλευτίνες των Δημοκρατικών, που συνεννοήθηκαν και φόρεσαν όλες άσπρα, για να δείχνουν σαν σουφραζέτες και να καταγγείλουν τον σεξισμό του Τραμπ, το 11χρονο πιτσιρίκι που το επίθετό του είναι Τραμπ (χωρίς να έχει καμιά συγγένεια με τον πρόεδρο) και δεχόταν «μπούλινγκ» στο σχολείο, γι' αυτό ο πρόεδρος το κάλεσε και το έβαλε να καθήσει δίπλα στην «πρώτη κυρία», αλλά το δύστυχο βαρέθηκε και το έριξε στον ύπνο, η νέα ντίβα των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, που γύριζε το κεφάλι της κάθε φορά που διαφωνούσε με τα λεγόμενα του Τραμπ και έριχνε δηλητηριώδη βέλη στους ρεπουμπλικανούς βουλευτές που τον χειροκροτούσαν, αυτά και άλλα τέτοια, ανάλογου… πολιτικού ενδιαφέροντος ζητήματα κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία.
 
Οπως και κάτι χοντρά ψέματα που είπε ο Τραμπ, όπως το ότι «η αμερικάνικη οικονομία αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό από τότε που ανέλαβα την εξουσία και είμαστε η οικονομία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον κόσμο». Το τρίτο τρίμηνο του 2018 η αμερικάνικη οικονομία είχε ρυθμό αύξησης 3,5%, που είναι ο μισός απ' αυτόν της Κίνας (και άλλων χωρών, όπως π.χ. η Ινδία). Ψιλά γράμματα για τον Τραμπ και τους λογογράφους του. Οι οπαδοί και ψηφοφόροι τους δε φημίζονται για τη συστηματική παρακολούθηση των οικονομικών εξελίξεων του διεθνούς καπιταλισμού.
 
Η ντίβα του σόου, βέβαια, ήταν η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι. Με νωπά τα παράσημα από τη νίκη της επί του Τραμπ στο ζήτημα του shutdown, φόρεσε κι αυτή λευκό κοστούμι, κουνούσε αρνητικά το κεφάλι της όταν ο Τραμπ έβριζε τους μετανάστες και στο τέλος τον χειροκρότησε τυπικά, καρφώνοντάς τον μ' ένα «δολοφονικό» βλέμμα (φωτογραφία). Δυστυχώς, γι' αυτήν, μάλλον είναι πολύ ηλικιωμένη για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για το 2020. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις…
Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2019