Πέμπτη 04 Ιουνίου 2020 | 21:35
Medium_img_32318
Με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε την Τρίτη 5 Γενάρη η γαλλική Εθνοσυνέλευση το φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν για περιορισμό των διαδηλώσεων, που εκτός απροόπτου θα τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο Μάρτη.   Με βάση το νέο νόμο, η αστυνομία θα μπορεί να απαγορεύει σε ανθρώπους να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, χωρίς έγκριση από αρμόδιο εισαγγελέα.
Πλήρες άρθρο...
Το μικρόφρωνο έμεινε αρκετή ώρα ανοιχτό κι έτσι δε μένει καμιά αμφιβολία ότι ο Ντόναλντ Τουσκ ήθελε ν' ακουστεί ο διάλογός του με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ. «Αναρωτιέμαι πώς να είναι αυτή η ξεχωριστή θέση στην κόλαση, για κείνους που προώθησαν το Brexit, χωρίς να έχουν ίχνος σχεδίου για το πώς θα το φέρουν σε πέρας με ασφάλεια», είπε ο πολωνός «πρόεδρος» της ΕΕ.
Πλήρες άρθρο...
Ισόβιο δικτάτορα της Αιγύπτου σχεδιάζει να καταστήσει τον εαυτό του ο Σίσι, με όχημα μια συνταγματική αναθεώρηση που θα του δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της χώρας, μετά το 2022 που τελειώνει η δεύτερη (και τελευταία σύμφωνα με τα ισχύοντα σήμερα) θητεία του.
Πλήρες άρθρο...
 Στο λόγο που έβγαλε ο Τραμπ στο αμερικανικό Kογκρέσο την περασμένη Τετάρτη κατακεραύνωσε την πολιτική των συναλλαγών με την Κίνα που ακολουθούσαν οι προκάτοχοί του. Εν μέσω χειροκροτημάτων Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα θριαμβεύσουν έναντι των κινέζων ανταγωνιστών τους, που -σύμφωνα με την αμερικανική προπαγάνδα- επωφελούνται των «άδικων πρακτικών» των διεθνών συναλλαγών, κλέβοντας τεχνογνωσία και τεχνολογία.
Πλήρες άρθρο...
Ασχημα μαντάτα για την πορεία του ευρωπαϊκού καπιταλισμού φέρνουν οι χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση με την οποία τις συνόδεψε ο Μοσκοβισί: «Μετά την κορύφωση του 2017, η επιβράδυνση της οικονομίας της ΕΕ αναμένεται να συνεχιστεί το 2019 με ανάπτυξη 1,5 %.
Πλήρες άρθρο...
Το σόου (απ' όλες τις πλευρές) ήταν αυτό που κυριάρχησε στην αμερικάνικη ειδησεογραφία σχετικά με την ομιλία του Τραμπ «για την κατάσταση του έθνους», που μπόρεσε να την κάνει αφού πρώτα «ανέστειλε» το shutdown. Η Μελάνια που έκανε αυτοκρατορική εμφάνιση, η μικρή κόρη του Τραμπ που έκανε τη «γκάφα» ν
Πλήρες άρθρο...