Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 23:04

ΠολιτικήPointer

Καμμένος: «Γαία πυρί μιχθήτω»

Είναι τόσο καλός ηθοποιός ο Τσίπρας, ώστε κατάφερε να προσποιηθεί τον έκπληκτο, όταν ο Καμμένος κατήγγειλε ότι ο Βούτσης απεργάζεται τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ; Δεν είναι και τόσο δύσκολο για έναν όντως καλό υποκριτή, όπως ο Τσίπρας, να πει μια ατάκα έξι λέξεων. Κινήθηκε ο Βούτσης χωρίς να ενημερώσει τον Τσίπρα, θέλοντας να πάρει εκδίκηση επειδή ο Καμμένος του κάνει συνεχώς επιθέσεις; Κομματάκι δύσκολο το βλέπουμε. Δεν είναι πρωτάρης ο Βούτσης και δε θα έκανε κάτι που θα έβλαπτε τα σχέδια του Τσίπρα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τον προσωπικό του θυμό. Περισσότερο… μπάρμπεκιου θυμίζει η υπόθεση. Εχουν βάλει τον Καμμένο στα κάρβουνα και τον γυρίζουν συνέχεια για να μην αρπάξει και μαζέψει.
 
Ο Καμμένος κατήγγειλε στη Βουλή ότι ένας δημοσιογράφος του είπε πως τον κάλεσε ο Βούτσης και του είπε πως μια κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να υπάρξει και με πέντε βουλευτές, φτάνει και οι πέντε να έχουν εκλεγεί με το συγκεκριμένο κόμμα. Αν ο Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα και την πάρει ο διαγραμμένος (από τον… Τοσουνίδη) Κουίκ, η μεταγραφή του πρώην λεβεντοβουλευτή Φωκά θα πάει στράφι. «Δεν ισχύει κοινοβουλευτικά αυτό που λέτε», παρατήρησε ο Τσίπρας. «Ισχύει με το άρθρο 15, παράγραφος 3, διαβάστε το, κύριε πρωθυπουργέ», απάντησε ο Καμμένος. Αν ισχύει (που ισχύει) τότε πού βρίσκεται το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», που κατήγγειλε ο Καμμένος; Είναι πραξικόπημα η πιστή εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής;
 
Δεν μπορεί κανείς να ψάχνει λογική συνέπεια στο λόγο του Καμμένου. Ο οποίος δηλώνει πως ούτε «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» θα δεχτεί και πως θα αντισταθεί «απέναντι σε μία απόλυτη αχαριστία, κύριε πρόεδρε, απέναντι σε έναν εταίρο σας που ήταν δίπλα σας τέσσερα χρόνια»! Αυτά στη Βουλή. Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη το είπε πιο… καμμενικά: αν διαλυθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ «η εξέλιξη δεν θα είναι ομαλή». Και εξήγησε: «Γαία πυρί μιχθήτω».
 
Αν οι συριζαίοι ήθελαν να του διαλύσουν την κοινοβουλευτική ομάδα, θα έκαναν ένα νόημα στον Παπαχριστόπουλο και το πανηγύρι θα τελείωνε. Δεν υπάρχει περίπτωση, ο άνθρωπος που δηλώνει ότι θα ήταν τιμή του να ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην υπάκουε. Ομως ο Παπαχριστόπουλος αναβάλλει συνεχώς την παράδοση της έδρας στον Κουίκ, δίνοντας στον Καμμένο το χρόνο να «ψήσει» τον Λαζαρίδη να επιστρέψει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, ώστε να έχει τον απαιτούμενο αριθμό των πέντε (με τον Φωκά έξι). Υπολογίζουν πως στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο Καμμένος θα εκτονωθεί, θα αισθανθεί στο τέλος ανακούφιση και θα σταματήσει τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, στρεφόμενος ενάντια στη ΝΔ.
 
Προς το παρόν, πάντως, ο Καμμένος βαράει μόνο ΣΥΡΙΖΑ. Τη μια μέρα δηλώνει ότι ο Βούτσης έχει σχέδιο να του διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα. Λέει και διάφορα ακατανόητα για την έδρα που θα πάρει ο Κουίκ, την οποία συνδέει με την υπουργοποίησή του (ενώ ο Κουίκ είναι ήδη υπουργός!). Την άλλη λέει ότι «όλη η ιστορία των Σκοπίων είναι μία μπίζνα», επιμένοντας ότι τις διαφορές του με τον Κοτζιά θα τις λύσει στα δικαστήρια. Μετά αρχίζει τις δακρύβρεχτες ιστορίες με τον Τσίπρα, που του ζήτησε να παραμείνει στην κυβέρνηση, με αντάλλαγμα να πάει όπου θέλει, στην ευρωβουλή ή την εθνική Βουλή, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει ακόμα και είκοσι βουλευτές στις περιφέρειες, αλλά αυτός αρνήθηκε, γιατί «εγώ να πουλήσω την πατρίδα μου και να βγαίνουν τα παιδιά μου στη Μακεδονία και να τα φτύνουν, δεν θα το κάνω ποτέ».
 
Στο τέλος, κατήγγειλε τη «γιάφκα του ΣΥΡΙΖΑ» στο στράτευμα, που έδιωξε τους «άξιους» (και προφανώς προώθησε τους «άχρηστους»), χοντραίνοντας επικίνδυνα το παιχνίδι. Οι συριζαίοι δεν τσιμπάνε, δεν μπαίνουν σε αντιπαράθεση και περιμένουν πότε θα ξεθυμάνει και θ' αρχίσει ν' ασχολείται με τον… ανταγωνιστή του Κυριάκο. Θα πρέπει, όμως, να του εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική ομάδα. Στο φινάλε μάλλον θα το κάνουν, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Εκτός αν επιλέξουν τη ρήξη για κάποιους λόγους.
 
Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019