Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 | 05:42

ΠολιτικήPointer

Αργή διάβρωση του ΚΙΝΑΛ

Το Ποτάμι την είχε κάνει από καιρό, ο Θεοχαρόπουλος με τον Χατζησωκράτη πήραν τους δικούς τους στη ΔΗΜΑΡ και την έκαναν κι αυτοί (έχοντας μάλιστα και τη δικαιολογία ότι τους έδιωξαν), αλλά η αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενή συνεργάτιδα της Φώφης, Ζέφη Δημαδάμα, διαπιστώνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και γι' αυτό δυναμώνει, ακόμα και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία! Τα είπε σε εκπομπή του Action 24 και για όσους δεν την παρακολούθησαν τα έγραψε και στο Twitter:  «Το #Kinima_allagis δυναμώνει όσο και αν όλοι, μετά μανίας, εύχονται το αντίθετο! Δυνατά προχωράμε μπροστά με την κοινωνια, γιατι έχουμε πολύ βαθιες ρίζες… Κι ας μην αρέσει ούτε στο #συριζα ουτε στη #ΝΔ».
 
Το πρωί της επόμενης μέρας το «Εθνος» κυκλοφορούσε με την είδηση ότι 108 μέλη του ΚΙΝΑΛ έχουν υποβάλει την παραίτησή τους, διαμαρτυρόμενα για τη σύμπλευση με τη ΝΔ. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι 108 (σίγουρα δεν είναι «βαριά» ονόματα), όμως αρκεί η είδηση για να ενισχύσει την εικόνα της εσωτερικής κρίσης στο ΚΙΝΑΛ που μοιάζει με ξεπουπουλιασμένη κότα. Ενας από τους 108 είναι στέλεχος. Ονομάζεται Λάμπρος Ρώσσης και ήταν αναπληρωτής γραµµατέας Ερευνας, Καινοτοµίας και Ψηφιακής Οικονοµίας. Στην επιστολή παραίτησής του γράφει ότι «δεν γίνεται να ανεχθεί ένας προοδευτικός άνθρωπος το σφιχταγκάλιασµα µε τον Μητσοτάκη και τον νεοφιλελευθερισµό. Δεν γίνεται να ανεχθεί ακόµη και τις ίδιες ανακοινώσεις µε τη ΝΔ. ∆εν γίνεται να ανεχθεί ένας προοδευτικός άνθρωπος τα καλά λόγια του Αδωνη και των ακροδεξιών της ΝΔ. Το εγχείρηµα του ΚΙΝΑΛ απέτυχε γιατί ταυτίστηκε µε τον δεξιό κατήφορο». Καθόλου άσχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ…
 
Κατά τα άλλα, η Φώφη προετοιμάζει, λέει, το έκτακτο συνέδριο που θα μετατρέψει το ΚΙΝΑΛ σε κόμμα με… δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Θα αποφασίζουν τα όργανα! Δηλαδή, ο Γιωργάκης θα υπακούει στη Φώφη, ενώ έχει δικό του κόμμα και οι πόρτες της «προοδευτικής παράταξης» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ορθάνοιχτες.
Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019