Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 13:00
Medium_img_32267
Δε γνωρίζουμε ακόμα αν η πρόσκληση του προέδρου της Βουλής της Βενεζουέλας και αρχηγού της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε «πρόεδρος» της χώρας, στον Τσίπρα, να επισκεφτεί μια βδομάδα τη Βενεζουέλα για να δει τι εστί «σοσιαλισμός», έγινε δεκτή από τον τελευταίο (μάλλον όχι),
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Από το Παρίσι μέχρι τη Μασσαλία

Τα Κίτρινα Γιλέκα επιμένουν

Για ενδέκατο συνεχές Σάββατο  συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, από το Παρίσι και το Εβρέ της Νορμανδίας μέχρι τη Λιόν και τη Μασσαλία. Το βράδυ της ίδιας μέρας, χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε βραδινή πορεία στο κέντρο του Παρισιού, που αντιμετώπισε τη βάρβαρη κρατική καταστολή.
Πλήρες άρθρο...
Με μεγάλη ανακούφιση ανακοίνωσε την Παρασκευή  25 Γενάρη ο Τραμπ τον τερματισμό του shutdown, δηλαδή του μερικού κλεισίματος της αμερικάνικης κυβέρνησης. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για τερματισμό αλλά για αναστολή της… αναστολής των λειτουργιών της κυβέρνησης, που κράτησε 35 μέρες, επηρεάζοντας
Πλήρες άρθρο...
Αρκεί και μόνο το γεγονός ότι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές διεξάγουν επίσημες συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να αποδείξει πως η αφγανική εκστρατεία του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» έχει στεφθεί με πλήρη αποτυχία, παρά τις εκατόμβες των νεκρών και τα ερείπια που έχει συσσωρεύσει στην πολύπαθη ασιατική χώρα στα 17 χρόνια που διαρκεί.
Πλήρες άρθρο...
Η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερίζα Μέι, πανηγυρίζει γιατί γλίτωσε μια δεύτερη (κι ακόμα μεγαλύτερη) ατίμωση, καθώς οι τροπολογίες (στη συμφωνία αποχώρησης που κατέθεσε και απορρίφθηκε την πρώτη φορά από το κοινοβούλιο), που ψηφίστηκαν την περασμένη Τρίτη,  της δίνουν τη δυνατότητα να επαναδιαπραγματευτεί με την ΕΕ μήπως και πετύχει κάτι καλύτερο, ενώ αποκλείουν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.
Πλήρες άρθρο...
Ο Νετανιάχου συνεχίζει τις επισκέψεις του σε κάθε είδους στρατιωτικές εγκαταστάσεις και μονάδες, έχοντας καταστήσει τη «στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ» σε βασικό «χαλί» της προεκλογικής του εκστρατείας. Εδώ κι ένα μήνα, όμως, βρίσκει απέναντί του ένα καινούργιο σιωνιστικό πολιτικό μόρφωμα, που απειλεί να του πάρει ακόμα και την πρωθυπουργία, εμφανιζόμενο ως πιο συνεπές και «σκεπτόμενο» στα ζητήματα της αντιμετώπισης της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Πλήρες άρθρο...