Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 | 02:23

ΔιεθνήPointer

Νίκησαν οι απεργοί δάσκαλοι του Λος ΑντζελεςΤην περασμένη Τετάρτη, οι δάσκαλοι του Λος Αντζελες επέστρεψαν στα θρανία, μετά από μια βδομάδα απεργίας. Δεν επέστρεψαν ταπεινωμένοι, αλλά με ψηλά το κεφάλι, αφού τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκαν. Ισως όχι στο σύνολό τους, αλλά πέτυχαν μία σημαντική νίκη.

Κέρδισαν τις αυξήσεις που ζητούσαν (πήραν 6%, ενώ ζητούσαν 6,5%) αλλά και μια μικρή μείωση στον αριθμό των παιδιών ανά τάξη, καθώς και περισσότερο βοηθητικό προσωπικό (μία νοσοκόμα σε κάθε σχολείο και ένας βιβλιοθηκάριος σε κάθε γυμνάσιο και λύκειο). 

Μπορεί οι δάσκαλοι να μην κέρδισαν κάτι θεαματικό που να αλλάζει δραματικά την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση, όμως αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι κατέβηκαν μετά από 30 χρόνια στο δρόμο, κερδίζοντας όχι μόνο κάποιες μερικές διεκδικήσεις (όπως οι αυξήσεις στους μισθούς τους), αλλά και τη στήριξη των υπόλοιπων εργαζομένων και των γονιών. Κι αυτά δεν είναι λίγα σε μία περίοδο που η ταξική πάλη μοιάζει με κάτι το αδύνατο σε πολλούς εργαζόμενους των «πολιτισμένων χωρών» (δυστυχώς και της χώρας μας).
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019