Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 | 09:31

ΠολιτικήPointer

Δύσκολη μοιρασιά

 
Και να ήθελαν να το κρύψουν δεν μπορούσαν, καθώς εκείνοι που διεκδικούν «κάτι» για τον εαυτό τους είχαν δημοσιοποιήσει τις διεκδικήσεις τους. Ετσι, τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις επόμενες εκλογές δημοσιοποιήθηκαν με «τρύπες», που αναγκαστικά στρέφουν όλη τη συζήτηση στον καυγά για τις -εκ των πραγμάτων λίγες- βουλευτικές έδρες και όχι στην υποτιθέμενη προγραμματική ανανέωση και στη… μεγάλη αντεπίθεση που θα φέρει το ΚΙΝΑΛ στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, όπως σαν χαλασμένο γραμμόφωνο επαναλαμβάνει συνεχώς η Φώφη (προκαλώντας μειδιάματα, αν όχι τρανταχτά γέλια).
 
Ο Γιωργάκης έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει να κατέβει στην Αχαΐα, ιστορική κοιτίδα των Παπανδρέου. Αν κατέβει, θα πάρει την έδρα χωρίς σταυρό (ως πρώην πρωθυπουργός). Επειδή το ΚΙΝΑΛ δεν αναμένεται να πάρει δεύτερη έδρα, θα μείνει εκτός ο Παπαθεοδώρου, που ανήκει στον πυρήνα των βουλευτών που έχουν στηρίξει τη Φώφη. Ετσι, το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας δεν ανακοινώθηκε.
 
Ο Βενιζέλος δηλώνει ότι δεν ασχολείται με τέτοια θέματα, όμως δε θέλει με τίποτα να κατέβει στη Θεσσαλονίκη. Οχι μόνο γιατί φοβάται ότι μπορεί να μείνει εκτός, αλλά και γιατί θέλει μια άκοπη εκλογή. Διεκδικεί, λοιπόν, την πρώτη θέση στο Επικρατείας, ως πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η σκέψη του είναι απλή: η Φώφη θα εκλεγεί χωρίς σταυρό, ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο Γιωργάκης θα εκλεγεί χωρίς σταυρό, ως πρώην πρωθυπουργός, εγώ που είμαι τρεις κλάσεις πάνω και από τους δυο τους και επιπροσθέτως είμαι αυτός που έσωσε τη χώρα με το PSI, θα τρέχω να μαζεύω ψήφους από την Τούμπα στις Συκιές και από το Κορδελιό στην Καλαμαριά; Η Ιστορία μου χρωστάει την παρουσία μου στην επόμενη Βουλή με τιμητικό τρόπο.
 
Ελα όμως που την πρώτη θέση στο Επικρατείας διεκδικεί και ο Θεοχαρόπουλος, διότι «είμαι αρχηγός κόμματος», σου λέει, «και δεν μπορεί οι άλλοι δύο αρχηγοί, Φώφη και Γιωργάκης, να είναι στην επόμενη Βουλή κι εγώ να κινδυνεύω να μείνω εκτός, κυνηγώντας ψήφους σε κάποιον από τους τέσσερις τομείς της πρώην Β' Αθήνας, όπου οι πασόκοι συνδιεκδικητές έχουν από χρόνια στημένους μηχανισμούς.
 
Εξω και η Θεσσαλονίκη, λοιπόν, έξω και η Αρτα, όπου η ΔΗΜΑΡ προωθεί τον δημοσιογράφο Μέγα και οι τοπικοί πασόκοι δε θέλουν ν' ακούσουν κουβέντα.
 
 
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018