Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 07:47
Αν και με τους συριζαίους τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται (είναι αδίστακτοι, χωρίς το παραμικρό ηθικό έρμα, ακόμα και στο πλαίσιο της αστικής πολιτικής που υπηρετούν), δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο οργάνωσαν την «ανοιχτή» συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης με ομιλητή τον Τσίπρα ήταν για να κάνουν αντιπερισπασμό στο συνέδριο της ΝΔ.
Πλήρες άρθρο...
«Πού να πάει; Μην ανησυχείτε». Μ' αυτόν τον -όχι και τόσο τιμητικό για τον κυβερνητικό του παρτενέρ- τρόπο απάντησε ο Τσίπρας στις ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Καμμένου από την κυβέρνηση. Σίγουρα κάτι περισσότερο ξέρει, μετά από τόσα χρόνια συγκατοίκησης με τον Καμμένο και μετά από τόσες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις μαζί του.
Πλήρες άρθρο...
Ο Καραμανλής δεν πήρε το λόγο στο συνέδριο της ΝΔ, πιστός στο δόγμα «βαριέμαι αφόρητα». Περιορίστηκε σε μια λακωνική δήλωση κατά την προσέλευσή του, στην οποία δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομα Μητσοτάκης (αναφέρθηκε μόνο στην «παράταξη») και δεν άσκησε την παραμικρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα.
Πλήρες άρθρο...
  Και να ήθελαν να το κρύψουν δεν μπορούσαν, καθώς εκείνοι που διεκδικούν «κάτι» για τον εαυτό τους είχαν δημοσιοποιήσει τις διεκδικήσεις τους. Ετσι, τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις επόμενες εκλογές δημοσιοποιήθηκαν με «τρύπες», που αναγκαστικά στρέφουν όλη τη συζήτηση στον καυγά για τις -εκ των πρα
Πλήρες άρθρο...
  Μέχρι την Κομισιόν έφτασε ο Κούλης, προσπαθώντας να αποτρέψει το διορισμό της Βασιλικής Θάνου ως προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε επίσημα στον πρόεδρο της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης και ο καυγάς άρχισε αμέσως, καθώς η πρώην πρόεδρος του
Πλήρες άρθρο...
  «Ο ασκόπως περιφερόμενος κύριος Κοτζιάς κατορθώνει να ταλαιπωρεί την αισθητική μας». Η δήλωση έγινε από τον εκπρόσωπο Τύπου του καμμενοκόμματος Θ. Τοσουνίδη. Εστιάζουμε, φυσικά, στην… αισθητική των ΑΝΕΛ, που ταλαιπωρεί ο Κοτζιάς. Οχι πως έχουμε καμιά εκτίμηση στην αισθητική του Κοτζιά (εκείνα τα β
Πλήρες άρθρο...
  Ο Κοτζιάς υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, διευκρινίζοντας ότι δεν ψηφίζει τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων, στο βαθμό που δεν ελέγχονται από τη Βουλή, όπως αυτά του υπουργείου Εξωτερικών. Ποια είναι τα άλλα υπουργεία; Το Αμυνας του Καμμένου και το Μακεδονίας-Θράκης, στο οποίο μέχρι πρότινος προΐστατο η Κόλλια-Τσαρουχά (των ΑΝΕΛ κι αυτή).
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Συνέχεια αποκαλύψεων στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ

Κοινοβουλευτική δράση στην υπηρεσία του κεφαλαίου (2)

  Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για τα όσα αποκαλύφθηκαν στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ, από την ανάγνωση εκατοντάδων Ερωτήσεων που είχε υποβάλει στη Βουλή ο Λαγός, ο οποίος ανάλωσε ένα σχεδόν μήνα συνεδριάσεων για να αναγνωστεί η… πλούσια κοινοβουλευτική του δράση.
Πλήρες άρθρο...
Η βομβιστική ενέργεια στο κτίριο του ΣΚΑΙ στο Νέο Φάληρο είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας ενέργειας ένοπλης προπαγάνδας: ως στόχος επελέγη η έδρα ενός συγκροτήματος που έχει πρωταγωνιστήσει σε εμετική και λυσσώδη προπαγάνδα υπέρ των Μνημονίων, ξεσηκώνοντας πολλές φορές αγανάκτηση και οργή, η βόμβα τ
Πλήρες άρθρο...
  Μετά τα ήξεις αφήξεις της προηγούμενης εβδομάδας, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να ψηφίσει υπέρ  της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σιωπούμε στα παράλογα που λένε – όταν λένε – οι γείτονες μας», συμπλήρωσε, περισσότερο για ξεκάρφωμα.
Πλήρες άρθρο...
  «Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον κ. Πετσίτη. Υπήρξε συνεργασία σε εθελοντική βάση, και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση». Ετσι περιέγραψε ο Νίκος Παππάς τη συνεργασία του με τον περιβόητο πλέον Μανώλη Πετσίτη.
Πλήρες άρθρο...
Οπως αναμενόταν, ο «Ριχάρδος» και οι εφτά συγκατηγορούμενοί του, που είχαν προφυλακιστεί προτού «σκάσει» -με τη βούλα της αρμόδιας διεύθυνσης της ΑΑΔΕ- η είδηση ότι δεν υπάρχει λαθρεμπορία (εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους 23, που απολογήθηκαν μετά το «σκάσιμο» και δεν προφυλακίστηκαν), αποφυλακίστηκαν με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Πλήρες άρθρο...
  Τον Πετσίτη «τον γνώριζα ως φιγούρα, δεν είχα προσωπικές σχέσεις, δεν έχω εικόνα, ήταν βοηθός του Νίκου Παππά». Η συγκεκριμένη αναφορά του Νίκου Φίλη δε διέφερε απ' αυτές άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάκης, Ξυδάκης). Ομως ο Φίλης δε σταμάτησε σ' αυτό. Πέταξε και το πρώτο ανοιχτό καρφί στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Παππά: «Στο βαθμό που αναφέρεται συγκεκριμένα, τότε ναι, πρέπει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις», είπε, αναφερόμενος στον Παππά.
Πλήρες άρθρο...
  Τίνος κόμματος είναι βουλευτής ο Σαρίδης; Του Λεβέντη, κι ας υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, δίνοντας έτσι άτυπη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Ο Λεβέντης είπε κάτι κλαψιάρικα, ζήτησε την παράδοση της έδρας, αλλά σε διαγραφή δεν προχώρησε, γιατί θα μείνει με τέσσερις και δε θα μπορεί να μιλά ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.
Πλήρες άρθρο...