Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 23:11

ΔιεθνήPointer

Τζάμπα δουλειά μία φορά τη βδομάδα για τρία χρόνια!

 
Στους δρόμους κατέβηκαν την περασμένη Κυριακή 15 χιλιάδες Ούγγροι, διαδηλώνοντας κατά του νέου εργασιακού νόμου που ψήφισε η φασιστική κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν. Σύμφωνα με αυτόν το νόμο, οι καπιταλιστές θα μπορούν να επιβάλλουν στους εργάτες να δουλεύουν υπερωριακά μέχρι και 400 ώρες το χρόνο (δηλαδή μία ημέρα την εβδομάδα παραπάνω) και να καθυστερούν τις πληρωμές των υπερωριών μέχρι και τρία χρόνια! Μέχρι σήμερα οι καπιταλιστές μπορούσαν να επιβάλλουν υπερωρίες μέχρι 250 ώρες το χρόνο και να καθυστερούν τις πληρωμές για ένα χρόνο.
 
Δεν είναι τυχαίο που αυτός ο νόμος πολιτογραφήθηκε ως «νόμος σκλαβιάς» από τους διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους της Βουδαπέστης για αρκετές μέρες, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ορμπαν και συγκρουόμενοι με την αστυνομία. Ξέρετε τι υποστήριξε ο Ορμπαν; Oτι οι διαδηλωτές είναι υποκινούμενοι από τον μεγαλοκαπιταλιστή Τζορτζ Σόρος! Ο Σόρος αποτελεί το τελευταίο «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση Ορμπαν, που τον κατηγορεί ότι χρηματοδοτεί ΜΚΟ για να καταστρέψει την Ουγγαρία μέσω της παράνομης μετανάστευσης! Γι’ αυτό και τον περασμένο Ιούνη ψήφισε νόμο που πολιτογραφήθηκε ως “Stop Soros”, με τον οποίο επέβαλε φόρο 25% σε δωρεές προς ΜΚΟ που σχετίζονται με το μεταναστευτικό! Στο νόμο εισάγεται και ένα νέο είδος εγκλήματος, αυτό της «προώθησης και στήριξης της παράνομης μετανάστευσης»!
 
Οι φασίστες πάντα ήθελαν ένα «κόκκινο πανί» για να εξαπατούν τους αφιονισμένους υποστηρικτές τους και να δικαιολογούν τη βάρβαρη πολιτική τους. Ομως το να δουλεύεις τζάμπα μία μέρα την εβδομάδα για τρία χρόνια, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν να το καταπιούν τόσο εύκολα οι ούγγροι εργαζόμενοι.
 
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018