Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 06:54
Medium_img_32077
Για έξι συνεχείς μέρες ο ισραηλινός στρατός έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο στη Δυτική Οχθη, μετά τα ένοπλα χτυπήματα της Αντίστασης εναντίον ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων την προηγούμενη εβδομάδα. Κατα τη διάρκεια αυτών των ημερών, έχει δολοφονήσει τρεις παλαστίνιους μαχητές της Αντίστασης και έχει τραυματίσει εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν είτε σε συγκρούσεις με τον κατοχικό στρατό στις πόλεις Ραμάλα και Ελ Μπίρεχ είτε σε διαδηλώσεις υποστήριξης της Αντίστασης.
Πλήρες άρθρο...
«Η βία των εποίκων (και ορισμένες φορές άλλων ισραηλινών πολιτών) εναντίων των Παλαιστίνιων έχει εδώ και καιρό γίνει μέρος της καθημερινής ζωής της Kατοχής στη Δυτική Οχθη. Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν από το μπλοκάρισμα δρόμων, λιθοβολισμούς σε αυτοκίνητα και σπίτια, επιδρομές σε χωριά και αγροκτήματα, πυρπόληση δασών και ξεριζώματα ελαιόδεντρων και καταστροφές σε φυτείες και ιδιοκτησίες, μέχρι ορισμένες φορές την εκτόξευση κοκτέιλ μολότοφ ή τη χρήση πραγματικών πυρών.
Πλήρες άρθρο...
  Στους δρόμους κατέβηκαν την περασμένη Κυριακή 15 χιλιάδες Ούγγροι, διαδηλώνοντας κατά του νέου εργασιακού νόμου που ψήφισε η φασιστική κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν. Σύμφωνα με αυτόν το νόμο, οι καπιταλιστές θα μπορούν να επιβάλλουν στους εργάτες να δουλεύουν υπερωριακά μέχρι και 400 ώρες το χρόνο (
Πλήρες άρθρο...
Κατηγορούν τον Τραμπ ότι σηκώνει προστατευτικό τείχος στις ΗΠΑ και παραβιάζει τους κανόνες της «παγκοσμιοποίησης» με την επιβολή δασμών σε βιομηχανικά προϊόντα διάφορων χωρών. Δεν πάνε πίσω, άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, που ακολουθούν παρόμοιες πολιτικές. Για παράδειγμα, η Γερμανία άλλαξε τη νομοθεσία για τις βιομηχανικές επενδύσεις, προκειμένου να εμποδίσει την κινέζικη διείσδυση στο βιομηχανικό ιστό της.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

COP24 - Τα αγκάθια στην… παράταση

Eνα ακόμα υποκριτικό ευχολόγιο

Τελικά, οι 196 χώρες που πήραν μέρος στην 24η διάσκεψη του OHE για το κλίμα (COP24), στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, κατόρθωσαν να συμφωνήσουν το περασμένο Σαββατόβραδο, ότι θα πρέπει να κάνουν κάποια βήματα για να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε το 2015.
Πλήρες άρθρο...
Ολες οι πληροφορίες από τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες δείχνουν πως ιταλική κυβέρνηση και Κομισιόν τα έχουν βρει στα μεγέθη του ιταλικού προϋπολογισμού. Ισως τη στιγμή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχουν γίνει και οι σχετικές ανακοινώσεις. Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών υπήρξαν εντατικές τις τελευταίες δύο εβδομάδες και σκεπάστηκαν από ένα πέπλο μυστικότητας.
Πλήρες άρθρο...
  Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ο Τραμπ βρήκε επιτέλους προσωπάρχη, σε αντικατάσταση του στρατηγού Κέλι, ο οποίος στα τέλη του χρόνου παίρνει τα μπογαλάκια του και την κάνει από το Λευκό Οίκο, χωρίς να στρέψει το κεφάλι του για ν' αναπολήσει τη θητεία του εκεί.
Πλήρες άρθρο...