Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 | 23:29
Στην Ελλάδα (και όχι μόνο) η συζήτηση για το πολιτικό περιεχόμενο του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, που εξακολουθεί να πυρπολεί τη Γαλλία και να βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις στη χώρα, τείνει να επισκιάσει τη συζήτηση για τον ταξικό χαρακτήρα αυτού του κινήματος, για τον τρόπο αντιπαράθεσής του με το γαλλικό κράτος και την κυβέρνησή του και για τα αποτελέσματα που αυτή η αντιπαράθεση έφερε.
Πλήρες άρθρο...
Η είδηση διοχετεύθηκε σε δυο κυριακάτικες εφημερίδες, μια καθαρόαιμη συριζαίικη (Νέα Σελίδα) και μια συντηρητική αλλά όχι με απευθείας σχέση με τη ΝΔ (Real News). Οπότε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την πηγή της διαρροής: ήταν το επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Αποκαλύψεις στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ

Κοινοβουλευτική δράση στην υπηρεσία του κεφαλαίου

Από την 1η του Νοέμβρη 2018 έχει ξεκινήσει στη δίκη της νεοναζιστικής ΧΑ η ανάγνωση Ερωτήσεων που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Λαγός. Η σχετική διαδικασία κράτησε μέχρι τα μέσα της συνεδρίασης της 28ης Νοέμβρη. Μιλάμε για 11,5 συνεδριάσεις του δικαστηρίου (διαρκούσαν μέχρι τη 1μμ και όχι μέχρι τις 3μμ, λόγω συμμετοχής του γραμματέα στη στάση εργασίας του σωματείου του).
Πλήρες άρθρο...
«Φαντάζομαι τη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών να ακούει το επιχείρημα του Μητσοτάκη ότι το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας και η επιτυχής έξοδος από το μνημόνιο και η κατάργηση των μέτρων, τα οποία εκ των πραγμάτων είναι αχρείαστα δημοσιονομικά, είναι ένα θέμα που διαπραγματεύεται η ίδια σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών για ένα άλλο θέμα για το οποίο η θέση επίσης είναι πολύ καλή και πολύ καθαρή…».
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Καρότο και μαστίγιο από τον πανικόβλητο Μακρόν

Δε φεύγουν από τους δρόμους τα Κίτρινα Γιλέκα

Παρά το πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του γαλλικού λαού και της εργατικής τάξης, που καλλιεργήθηκε συστηματικά από τα αστικά μίντια επί μια βδομάδα, παρά τις τερατώδεις «αύρες» των γαλλικών CRS (ΜΑΤ), που στάθμευαν σε όλο το κέντρο του Παρισιού, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής, που έφτασαν τους 8.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Τρεκλίζει η κυβέρνηση Μέι

Στις συμπληγάδες του Brexit

Τα αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πλήγματα που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα η Μέι και η έντονη δυσφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για την πρόσφατη συμφωνία με την ΕΕ, την ανάγκασαν να αναβάλει επ’ αόριστον την ψηφοφορία που προβλεπόταν να γίνει την περασμένη Τρίτη.
Πλήρες άρθρο...
Ακόμα και οι Γερμανοί βαριούνται να προφέρουν ή να γράφουν το μακρόσυρτο όνομά της (Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ) και της έχουν δώσει ένα ακρωνύμιο που θυμίζει εταιρία ηχοσυστημάτων: ΑΚΚ. Η ΑΚΚ, πάντως, κατάφερε να νικήσει με 35 ψήφους διαφορά (517 έναντι 482 επί συνόλου 1.
Πλήρες άρθρο...
«Οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Μητσοτάκης. Θα περίμενε κανείς ότι θα συνέχιζε ανακοινώνοντας μέτρα στήριξης της κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, χαλάρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας, αριθμός ενσήμων) και ενίσχυση των συντάξεων, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των νέων στο ασφαλιστικό σύστημα.
Πλήρες άρθρο...
Την ερχόμενη Τρίτη, 18 Δεκέμβρη, συζητείται στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά -Τμήμα Ακυρωτικό, αίτηση ακύρωσης 21 κατοίκων του Eλληνικού και όμορων δήμων κατά της απόφασης της Τεχνικής Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά (ΤΕΕΑ), η οποία με ψήφους 2 προς 2 και την ψήφο του προέδρου της να μετράει διπ
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

Αμα δεν είσαι μεγαλολαμόγιο, δεν πα' να έχεις και 95% αναπηρία…

«Στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα πρέπει να προστεθεί νέα παράγραφος που να ορίζει ότι: “Το άρθρο αυτό δεν ισχύει για τον κρατούμενο Σάββα Ξηρό“. Η ερμηνεία που πραγματοποίησε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά βρίσκεται εκτός των δυνατοτήτων που παρέχονται από το νόμο στο επίπεδο της ερμηνείας των νομικών διατάξεων και στην ουσία νομοθετεί υπερβαίνοντας την αρμοδιότητά του.
Πλήρες άρθρο...
Σε σοβαρή καταγγελία προβαίνει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Πανεπιστημίου Αθηνών. «Πρόκειται για μια συνολική στροφή του Ιδρύματος προς πιο αυταρχικές μεθόδους, με στόχο την επιβολή του δόγματος ‘’Νόμος και τάξη’’», που έχει εκφραστεί με έμμεσες ή άμεσες απειλές εναντίον φοιτητών και εργαζόμενων «οι οποίες σχετίζονται είτε με την καθημερινότητα στη δουλειά είτε με τη συνδικαλιστική δράση».
Πλήρες άρθρο...
Με ένα μπαράζ δηλώσεων στελεχών της, που ολοκληρώθηκε με επίσημη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου Μ. Σπυράκη, η ΝΔ άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει ακόμα και την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και προτού η Συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί στην ελληνική Βο
Πλήρες άρθρο...
Αν πιστέψουμε τον Νίκο Παππά, με την υπόθεση Πετσίτη η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και ο φιλικός τους Τύπος «ψειρίζουν τη μαϊμού». Η παροιμιώδης έκφραση που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Διόσκουρος του Τσίπρα δεν είναι και τόσο επιτυχημένη, σε σχέση μ' αυτό που θέλησε να πει. Αν ανοίξετε ένα λεξικό, θα διαπιστώσετε ότι ο όρος «ψειρίζω (ή ξεψειρίζω) τη μαϊμού» σημαίνει λεπτολογώ, σχολαστικίζω, περνώ από κόσκινο, ψιλολογώ και τα παρόμοια.
Πλήρες άρθρο...
Τη μια μέρα παίρνει αλά μπρατσέτα τη Βαρδινογιάνναινα και εγκαινιάζουν παρέα ένα υπνωτήριο για αστέγους στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη. Την άλλη μέρα πηγαίνει στην Ταινιοθήκη και χαιρετίζει μια κινηματογραφική προβολή που έγινε με συνθήκες προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία.
Πλήρες άρθρο...
Μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Δυτική Οχθη επιτέθηκαν με πυροβόλα όπλα εναντίον ομάδας εποίκων, που περίμενε σε στάση λεωφορείου στην είσοδο του ισραηλινού εποικισμού Οφρα, κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, τη νύχτα της Κυριακής 9 Δεκέμβρη. Από την επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά εφτά έποι
Πλήρες άρθρο...
Το Στρασβούργο είναι μία από τις πιο γνωστές πόλεις της Ευρώπης, αφού εκεί εδρεύει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και άλλα ευρωπαϊκά σώματα, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, τo Ευρωπαϊκό Σώμα Στρατού (Eurocorps) κτλ. Με 270 χιλιά-δες κατοίκους, που φτάνουν τους 450 χιλιάδες αν συμπεριληφθούν τα προάστια, το Στρασβούργο αποτελεί την ένατη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας.
Πλήρες άρθρο...
Το γεγονός: Στις 29 Νοεμβρίου, η ΜΚΟ PRAKSIS αποφάσισε να γνωστοποιήσει μέσω μέιλ στους εργαζόμενους των έντεκα (σε όλη τη χώρα) δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων την αναστολή λειτουργίας των ξενώνων από την αρχή του νέου έτους. Αιτία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η «ασυνεπής στάση των συνεργαζόμενων κρατικών φορέων οι οποίοι έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος».
Πλήρες άρθρο...
«Να πάρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από τη δική μου μεταρρυθμιστική εμπειρία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο μάλιστα και στον τίτλο του, στο όνομά του, έφερε τον όρο μεταρρύθμιση. Αξιολόγηση στο δημόσιο. Ολοι αναγνωρίζουν ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητη.
Πλήρες άρθρο...
Με τον γνωστό συριζαίικο στόμφο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αραχωβίτης δήλωνε σε δημοσιογράφο του Αgronews, στο περιθώριο εκδήλωσης που οργάνωσε στις 28 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη ο Εμπορικός Σύλλογος, ότι υπάρχει από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εισήγηση για επιβολή προστίμων σε παραβάτες παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων και ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν όλοι.
Πλήρες άρθρο...
Ο Σύλλογος Γονέων πρέπει να υπάρχει για να μπαλώνει τις «τρύπες» του δημόσιου σχολείου και να το καθιστά περισσότερο «ελκυστικό» (κατά τη γνώμη των μελών του) στους μαθητές. Ζητώντας οικονομική ενίσχυση από τους αδέκαρους εργαζόμενους ή άνεργους γονείς να γεμίζει τις δεξαμενές πετρελαίου του σχολείου
Πλήρες άρθρο...