Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 | 23:30
Η μέρα επιλέχτηκε προσεκτικά: μέρα γενικής απεργίας (αυτής, έστω, της ανούσιας «εθιμοτυπικής» απεργίας της ΓΣΕΕ), η οποία συνέπιπτε με την 100ή μέρα από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι «βγήκαμε από τα Μνημόνια». Οι υπουργοί κατέθεσαν τροπολογίες για μέτρα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό και έχο
Πλήρες άρθρο...
Κρατιόταν, κρατιόταν τόσο καιρό, στο τέλος έσκασαν οι νεοναζιστές της ΧΑ. Κι όπως συμβαίνει όταν σκάει η ουροδόχος κύστη ενός γουρουνιού, πλημμύρισε η ατμόσφαιρα με μπόχα. Η «Κόντρα» είχε την «τιμητική» της σε πρόσφατο δημοσίευμα στη ρυπαροφυλλάδα και στο ρυπαροσάιτ των νεοναζιστών, υπογεγραμμένο μάλιστα από «βαριά» πένα, τον ιδεολογικό εκπρόσωπο του εγκληματικού μορφώματος Γιώργο Μάστορα (κατά κόσμον Γ.
Πλήρες άρθρο...
Η πρώτη απάντηση των Τσιπραίων στο «φτύσιμο» της συνόδου του δεσποταριάτου ήταν… συριζαίικη: «Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.
Πλήρες άρθρο...
Η απόσυρση του Μπουτάρη από την εκλογική κούρσα (αφού προηγουμένως είχε βάλει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να του προσφέρουν δημόσια τη στήριξή τους) πρέπει να ανακούφισε τη ΝΔ. Εκεί που «καιγόταν» ο ένας υποψήφιος μετά τον άλλο, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον Ταχιάο, παλιό στέλεχος, πιστό στους Μητσοτάκηδες, με προφίλ μετρημένο και σοβαρό  και επομένως με πιθανότητες να κερδίσει το δήμο Θεσσαλονίκης.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Για να υπάρχει η «καβάτζα» για μελλοντικά πετσοκόμματα

Κυβερνητική εντολή να προχωρήσει ο επανυπολογισμός των συντάξεων

Στο φύλλο μας της 1ης Σεπτέμβρη του 2018 αποκαλύψαμε ότι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (και των Ταμείων που συγχωνεύτηκαν σ' αυτόν), αποψιλωμένες από το απαραίτητο προσωπικό, δεν είχαν κάνει τίποτα για να ολοκληρώσουν το έργο του επανυπολογισμού όλων των συντάξεων που έχουν εκδοθεί μέχρι το Μάη του 2016 και να καθορίσουν τις «προσωπικές διαφορές», επί των οποίων θα εφαρμοζόταν το πετσόκομμα των συντάξεων από 1.
Πλήρες άρθρο...
Μείγμα άγριων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, στρατηγικών επιλογών του ευρωπαϊκού, ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου (προτάσεις ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ), αλλά και πρακτικών που εφαρμόζονται ήδη από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία.
Πλήρες άρθρο...
Προκειμένου να διασκεδάσει τη μεγάλη αγανάκτηση των φτωχών  κτηνοτρόφων για την ασκούμενη αντιαγροτική πολιτική (και) της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμένων και για τον υποτυπώδη έλεγχο που ασκείται από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στους καπιταλιστές που παράγουν ή εμπορεύονται γαλακτοκομικά προϊόντα, ο διευθύνων σύμ
Πλήρες άρθρο...
Με σκληρή γλώσσα, πυροβολισμούς και κατάσχεση τριών πολεμικών πλοίων απάντησε η Ρωσία στην Ουκρανία, μετά την παραβίαση από πλοία του ουκρανικού ναυτικού (σύμφωνα με τους ρωσικούς ισχυρισμούς) των κανόνων «αβλαβούς διέλευσης» στον πορθμό του Κερτς, που ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική, ανατολικά της Κριμαίας (που ανήκε στην Ουκρανία κι έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία).
Πλήρες άρθρο...
Δανειζόμαστε τον τίτλο του σημειώματος από σύνθημα γραμμένο σε πικέτα που κρατούσε διαδηλωτής στις τελευταίες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων». Οι διαδηλώσεις και τα μπλοκαρίσματα δρόμων έχουν στριμώξει άσχημα τη γαλλική κυβέρνηση κατακρημνίζοντας την ήδη χαμηλή δημοτικότητα του Μακρόν που ακόμα δεν έχει συμπληρώσει δυο χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας.
Πλήρες άρθρο...
Πόνεσε πολύ η τελευταία εκεχειρία που το σιωνιστικό κράτος αναγκάστηκε να υπογράψει με την Παλαιστινιακή Αντίσταση στη Γάζα. Περισσότερο από άλλες εκεχειρίες του πρόσφατου παρελθόντος. Οχι τόσο επειδή το σιωνιστικό μόρφωμα αναγκάστηκε να αποδεχτεί την Αντίσταση ως συνομιλητή (αυτό έχει ξαναγίνει στο
Πλήρες άρθρο...
Η δικογραφία πήγε στη Βουλή και μέσα σε λίγη ώρα είχε λυθεί το μυστήριο με τον «μυστικό μάρτυρα» που ενέπλεξε τον Κ. Σημίτη σε υπόθεση με μίζες για το περιβόητο σύστημα ασφάλειας c4i, που παραγγέλθηκε για τους ολυμπιακούς αγώνες, χρυσοπληρώθηκε, αλλά δε λειτούργησε ποτέ, ούτε στους αγώνες ούτε μετά απ' αυτούς.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Ο Μητσοτάκης για την κατοχική δράση του πατέρα του

Εξακολουθεί να προκαλεί

Ο Σαμαράς πολύ δύσκολα θα πήγαινε στο Γοργοπόταμο, ακόμα κι αν ήταν πρωθυπουργός και τον είχαν βάλει κεντρικό ομιλητή. Μπορεί στην ιστορική ανατίναξη της γέφυρας να συμμετείχαν και Αγγλοι σαμποτέρ και δεξιοί του Ζέρβα, όμως στην Ιστορία έχουν μείνει ο ΕΛΑΣ και ο Αρης.
Πλήρες άρθρο...
Παρά την ηρωική πάλη του λαού στην Αθήνα και στον Πειραιά, όλος ο αγώνας ήταν μια πολιτικά απροετοίμαστη και στρατιωτικά πρόχειρη και σπασμωδική προσπάθεια, που έφερε στην ήττα. Γεγονός που πρέπει να μάθει σήμερα το κόμμα, είναι ότι το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεν προείδε, δεν προετοίμασε, δεν οργάνωσε και δε διεύθυνε τη μάχη του Δεκέμβρη.
Πλήρες άρθρο...
Οργή! Οργή για το κατέβασμα στους δρόμους μικρών παιδιών με συνθήματα εθνικιστικά, φασιστικά, συνθήματα μίσους και προβολής αλυτρωτικών διαθέσεων και διεκδικήσεων.   Φασίστες, κρυπτοφασίστες, δεξιοί, ακροδεξιοί , «ανεξάρτητοι», ενσταλάζουν στις ψυχές των μαθητών το φασιστικό δηλητήριο.
Πλήρες άρθρο...
Δίκαιη λαϊκή οργή και διαμαρτυρία, από τη μια, πολιτική σπέκουλα και τζάμπα επίδειξη ευαισθησίας, από την άλλη. Αυτή ήταν η ευτυχής συγκυρία που οδήγησε στην αποφυλάκιση της βολιώτισσας καθαρίστριας, μετά από παραμονή ενός περίπου μήνα στη φυλακή. Ηταν μια δικαστική απόφαση που δεν μπορούσε να σταθεί με τίποτα.
Πλήρες άρθρο...
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αραχωβίτης έχασε την αίσθηση του μέτρου, ξεπέρασε στο ψέμα όλους τους προκατόχους του όλων των χρωμάτων και νομίζει ότι απευθύνεται σε Χαχόλους. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, οι αγρότες, όταν ήθελαν να ειρωνευτούν κάποιον, του έλεγαν «μη λες τζουμακίες».
Πλήρες άρθρο...
Η έγκριση την περασμένη Κυριακή από τους 27 ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας κάνει πλέον τη Μέι να αγωνίζεται να την «πουλήσει» στο εσωτερικό, προκειμένου να αποφύγει μια ταπεινωτική ήττα που θα δημιουργούσε μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση στη Βρετανία.
Πλήρες άρθρο...
Το είπε και το έκανε ο Τραμπ. Τα πρώτα κύματα των μεταναστών που προσπάθησαν να «εισβάλλουν» στις ΗΠΑ αντιμετωπίστηκαν με ρόπαλα και δακρυγόνα. Περιμένοντας ατέλειωτες ώρες σε άθλιες συνθήκες, ορισμένοι (καμιά πεντακοσαριά) απελπίστηκαν και επιχείρησαν την περασμένη Κυριακή να περάσουν τα σύνορα χωρίς να ακολουθήσουν τη «νόμιμη» οδό.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτισμόςPointer

Προβολές και συζητήσεις

H ΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

«Ταινίες που ήθελα να φωνάζουνε, να ουρλιάζουνε, να είναι προέκταση της δικιάς μου φωνής, της δικιάς μας φωνής». Eτσι περιγράφει ο Νίκος Κούνδουρος (εκπομπή «Μονόγραμμα», ΕΡΤ, 1982) την κινητήρια δύναμη πίσω από μια πεντηκονταετή κινηματογραφική πορεία, με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις, μια πορεία επαναστατική καλλιτεχνικά.
Πλήρες άρθρο...