Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 | 07:34

ΠολιτικήPointer

Kατάφεραν να αυτοεξευτελιστούν!

Τα γεγονότα είναι γνωστά και η σημασία τους δεν αλλάζει, όσο κι αν προσπαθήσει η κυβερνητική προπαγάνδα. Βγαίνει ένας υπουργός (Κοτζιάς), λίγες μέρες μετά την παραίτησή του, και λέει ότι στο υπουργικό συμβούλιο, ένας άλλος υπουργός (Καμμένος), «δεν έθεσε μόνο θέμα μυστικών κονδυλίων. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Ούτε ο πρωθυπουργός».

Γίνεται, όπως αντιλαμβάνεστε, της …τάνας. Μπορεί ο υπουργός που θέτει θέμα χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Σόρος να θεωρείται γενικώς φαιδρό πολιτικό πρόσωπο, όμως εκείνος που έκανε την αποκάλυψη έχει βαφτιστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μεγάλος διανοούμενος, γίγαντας των διεθνών σχέσεων κτλ. κτλ. Δεν μπορεί, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος να λέει ψέματα, έτσι δεν είναι; Αν λέει ψέματα, τότε πρέπει να στιγματιστεί με δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ελάχιστες μέρες πριν του έπλεξε το εγκώμιο, όταν παρέλαβε απ' αυτόν το υπουργείο Εξωτερικών.

Χρειάζεται να περάσουν μερικές μέρες και να μεσολαβήσει έντονο παρασκήνιο με το Μαξίμου, για να τοποθετηθεί ο καταγγελλόμενος (και καταγγέλλων) Καμμένος: «Επειδή βλέπω να γίνεται μεγάλη σπέκουλα και να στήνονται ολόκληρα σενάρια πάνω από πράγματα που δήθεν ειπώθηκαν από εμένα, να ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ειπώθηκε ότι 50 εκατ. πήρε η κυβέρνηση από τον Σόρος. Αναφέρθηκα στον Σόρος σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που δεν είχε καμία σχέση με την κυβέρνηση».

Κατά συνέπεια, συζήτηση περί Σόρος και 50 εκατομμυρίων έγινε. Αυτό πλέον επιβεβαιώνεται και από τον Καμμένο. Ο μόνος που δεν άκουσε τίποτα είναι ο Σπίρτζης, που πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον χαρακτηρισμό του ψεύτη και του… υπναρά. Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, είχε η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. «O κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι κάποιος υπουργός ή υφυπουργός χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει λήξει. Εάν η ΝΔ θέλει να συνεχίσει να μιλά γι’ αυτό είναι δικό της ζήτημα», δήλωσε ο Τζανακόπουλος!

Αυτό που μας είπε ο Τζανακόπουλος είναι πως ο Καμμένος είναι ο αυθεντικός πρακτικογράφος των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου! Ισχύει ό,τι λέει αυτός εκ των υστέρων σχετικά με το τι ειπώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Λες και δεν ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί και δεν άκουσαν όλοι (πλην Σπίρτζη, που δεν άκουσε τίποτα…) τι ακριβώς είπε ο Καμμένος. Το 'πιασε στον αέρα το… υπονοούμενο ο Κοτζιάς και πέταξε νέο ιοβόλο βέλος, με στόχο τον ίδιο τον Τσίπρα αυτή τη φορά: «Αν κάποιοι, μετά τη σιωπή στις ύβρεις, θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε»!

Στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου τηρούνται πρακτικά, στενογραφημένα και μαγνητοφωνημένα (άρθρο 8 ΠΔ 63/2005, «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα). Επομένως, ό,τι ειπώθηκε δεν έχει μόνο καταγραφεί από τους στενογράφους, αλλά έχει μαγνητοφωνηθεί κιόλας! Γι' αυτό και η ΝΔ, παίρνοντας την τελευταία πάσα του Κοτζιά, ανακοίνωσε: «Αν όντως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος, η λύση είναι απλή: Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου».

Η «παιδική χαρά» τα κατάφερε να αυτοεξευτελιστεί για μια ακόμα φορά. Πέρα από την ξεφτίλα, όμως, υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα ουσίας. Στη «διορθωτική» δήλωσή του ο Καμμένος είπε ότι εταιρία του Σόρος συνεργάζεται με το υπουργείο Εξωτερικών και έχει αναλάβει την έκδοση Visa. Δεν ακούσαμε τον Κοτζιά, ούτε τον εκπρόσωπο του Τσίπρα να λένε τίποτα επ' αυτού. Γιατί αλήθεια; Δεν υφίσταται τέτοια συνεργασία ή είναι νόμιμη;
Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2018