Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 | 07:19

ΔιεθνήPointer

Η PLO αποσύρεται από το Οσλο!

Την πλήρη απόσυρσή της από τη Συμφωνία του Οσλο ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα (29.10.2018) το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η PLO τερματίζει τη δέσμευσή της στην εφαρμογή της Συμφωνίας και σταματά κάθε συνεργασία ασφάλειας με το Ισραήλ. Αναφέρει, επίσης, ότι η PLO αναστέλλει την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ μέχρις ότου το Ισραήλ αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, στην οποία θα επανέλθουμε μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Σίγουρα, πρόκειται για πλήγμα στην αμερικάνικη πολιτική στο Παλαιστινιακό. Αλλά και για πλήγμα στην πολιτική που ακολουθεί η προδοτική κλίκα του Αμπάς που είναι εγκατεστημένη στη Ραμάλα και συνεργάζεται σε επίπεδο υπηρεσιών ασφάλειας με το Ισραήλ, «δίνοντας» πληροφορίες για τις κινήσεις αντίστασης στη Δυτική Οχθη, υποκαθιστώντας έτσι τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ σε ένα έργο που δεν είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Μένει να δούμε αν η συγκεκριμένη απόφαση της PLO έχει μόνο προπαγανδιστική αξία ή αν θα αποκτήσει υλική υπόσταση στη Δυτική Οχθη.
Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2018