Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 | 03:05
Ενας ακροδεξιός «βορειοηπειρώτης» εμφανίζεται ένοπλος σε αλβανικό χωριό (με κατοίκους έλληνες μειονοτικούς) και λίγο αργότερα εξοντώνεται από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, κάτω από άγνωστες συνθήκες. Ενα κύμα εθνικισμού σαρώνει την Ελλάδα. Ο ακροδεξιός, θαυμαστής του εγκληματικού ΜΑΒ
Πλήρες άρθρο...
Μόλις έγινε γνωστός ο φόνος του Κ. Κατσίφα στις Βουλιαράτες της Νότιας Αλβανίας, από κομάντο των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας (κάτι σαν τα ελληνικά ΕΚΑΜ), η σκέψη μας πήγε αμέσως στην υπόθεση του ΜΑΒΗ. Της εγκληματικής οργάνωσης, της στελεχωμένης από έλληνες φασίστες και μειονοτικούς εθνικοφασίστες, υπό την καθοδήγηση της ΕΥΠ/ΚΥΠ, που έδρασε στα μέσα της δεκαετίας του '90.
Πλήρες άρθρο...
Κάτι ήξερε ο Πολάκης, όταν από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συμβούλευε τους συντρόφους του πως πρέπει να βάλουν κάποιον στη φυλακή, αν θέλουν να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές. Δεν είχε, βέβαια, κατά νου τον πολιτικά τελειωμένο Γιάννο, οι δικαστικές περιπέτειες του οποίου είχαν αρχίσει πολλά χρόνια προτού ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.
Πλήρες άρθρο...
Ποιος αστός πολιτικός θα επέλεγε να πάει στη Ρωσία λίγες μέρες μετά από μια προκλητική αντιρωσική εμφάνισή του στις ΗΠΑ; Ο Πάνος Καμμένος. Αγνοια κινδύνου; Ισως τα πράγματα να είναι πιο απλά. Λίγο πριν από το τέλος μιας… λαμπρής υπουργικής καριέρας, που έκανε πράξη ένα παιδικό όνειρο, ο Καμμένος ήθελε να ζήσει το μεγαλείο του ρωσικού πρωτοκόλλου.
Πλήρες άρθρο...
Ηταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε κι ο γάιδαρος. Δεν του έφταναν του Παππά οι καταγγελίες «εκ των ένδον» για τα σημεία και τέρατα που γίνονται στην ΕΡΤ, του προέκυψε και η καταγγελία του Περισσού για ένα προβοκατόρικο και χυδαία αντικομμουνιστικό ντοκιμαντέρ που προέβαλε η ΕΡΤ, συνεχίζοντας τη λαμπρή ιστορία της στο είδος.
Πλήρες άρθρο...
Κάθε φορά που το εργατικό κίνημα αδυνατούσε να διατηρήσει κάποιες -έστω μικρές- κατακτήσεις ή να αποσπάσει καινούριες, έσπευδαν τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία και συνιστούσαν στους εργαζόμενους ή στους συνταξιούχους να κάνουν μαζικές προσφυγές στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και στο ΣτΕ, προκειμένου να βγάλουν θετικές –όπως έλεγαν- αποφάσεις γι’ αυτούς και στη συνέχεια να υποχρεωθεί η δημόσια διοίκηση (δηλαδή η κυβέρνηση) να ικανοποιήσει τις χρηματικές τους απαιτήσεις.
Πλήρες άρθρο...
Οι άξονες του «πλαισίου νόμου» λειτουργίας των ΑΕΙ, που θα παρουσιάσει σε δύο εβδομάδες ο Κυρ. Μητσοτάκης (σύμφωνα με το esos.gr) φέρουν έντονο άρωμα άγριου νεοφιλελευθερισμού. Τις προτάσεις του για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει πολλές φορές παρουσιάσει ο Μητσοτάκης, καθώς και η Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως.
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με την αραβική εφημερίδα Αλ Χαγιάτ, την Παρασκευή 26 Οκτώβρη η Χαμάς και το Ισραήλ κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου. Με βάση τη συμφωνία, η Χαμάς δεσμεύεται να σταματήσει τις διαδηλώσεις δίπλα στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, που συνεχίζονται για πά
Πλήρες άρθρο...
Την πλήρη απόσυρσή της από τη Συμφωνία του Οσλο ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα (29.10.2018) το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η PLO τερματίζει τη δέσμευσή της στην εφαρμογή της Συμφωνίας και σταματά κάθε συνεργασία ασφάλειας με το Ισραήλ.
Πλήρες άρθρο...
Δεν έκρυβαν εκπλήξεις οι εκλογές στο πλούσιο (και με μεγάλη συγκέντρωση προλεταριάτου) γερμανικό κρατίδιο της Εσσης. Το αποτέλεσμα ακολούθησε την τάση που είχε διαμορφωθεί από τις εκλογές σε άλλα κρατίδια. Οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ έχασαν σχεδόν έντεκα μονάδες αλλά διατήρησαν άνετα την πρώτη
Πλήρες άρθρο...
Πριν θέσουμε το ουσιαστικό -από άποψη αρχών- ερώτημα για τη σκοπιμότητα μιας συνταγματικής αναθεώρησης, ας θέσουμε το κρίσιμο -από την άποψη του ανταγωνισμού ανάμεσα στα αστικά κόμματα- ερώτημα: θέλουν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μια προαναθεωρητική διαδικασία με ευρεία πλειοψηφία 180 βουλευτών; Αν συνέβα
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο δικαστήριο που τηρεί άψογα τη διαδικασία, δηλώνουν οι συνήγοροί τους!

Γλείφουν τώρα το δικαστήριο οι νεοναζιστές της ΧΑ

Το φαινόμενο είναι από μια άποψη γελοίο. Επί της ουσίας, όμως, έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμησή μας για τον πανικό που διακατέχει τους νεοναζιστές της ΧΑ. Πανικός που τους οδηγεί σε συνεχή μετεωρισμό. Ετσι, αυτοί που παρομοίαζαν τον Μιχαλολιάκο με τον… Σωκράτη, διότι υφίσταται μια δίκη εξίσου άδι
Πλήρες άρθρο...
Τα γεγονότα είναι γνωστά και η σημασία τους δεν αλλάζει, όσο κι αν προσπαθήσει η κυβερνητική προπαγάνδα. Βγαίνει ένας υπουργός (Κοτζιάς), λίγες μέρες μετά την παραίτησή του, και λέει ότι στο υπουργικό συμβούλιο, ένας άλλος υπουργός (Καμμένος), «δεν έθεσε μόνο θέμα μυστικών κονδυλίων.
Πλήρες άρθρο...
Σε μια από τις συχνές (έχουμε χάσει τον αριθμό) συνεντεύξεις του στο προσωπικό του μαγαζί, την ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς εξηγούσε ότι η «μόνη λύση για τις προοδευτικές δυνάμεις» είναι ο… «αριστερός φεντεραλισμός». «Δεν έχουμε το δικαίωμα να κοντοστεκόμαστε. Εάν η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μ
Πλήρες άρθρο...
Οταν ψηφιζόταν ο σχετικός νόμος, ο Τσακαλώτος έσκιζε τα ρούχα του ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που παίρνουν ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενων στο Δημόσιο, δεν κινδυνεύει. Οτι εκείνο που θα μελετηθεί είναι μόνο η βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Πλήρες άρθρο...
Κάποιοι (π.χ. ο Περισσός) προσπαθούν να βγάλουν πολιτική υπεραξία από τις κινητοποιήσεις των μαθητών. Ανεξάρτητα από αυτό το παιχνίδι συλλογής ψηφοφόρων, εμείς έχουμε πάντα υποστηρίξει τις μαθητικές κινητοποιήσεις γιατί πίσω από αυτές βρίσκονται τα υπαρκτά μεγάλα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Πλήρες άρθρο...
Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μία εισβολή! Αν δεν το γνωρίζατε, σας το λέμε από τώρα για να ξέρετε τι θα επακολουθήσει. Μην ανησυχείτε όμως. Δεν βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός… τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν επάξια την εισβολή αυτή, όπως το έκαναν τόσες φορές στο παρελθόν! Τέτοια ένδοξη ιστορία, τόσες σφαγές κατά των… βαρβάρων δεν μπορούν να πάνε χαμένες! Γι’ αυτό ο Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη 5.
Πλήρες άρθρο...
Επισφραγίστηκε τελικά η νίκη του νοσταλγού της χούντας, στο δεύτερο γύρο των βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών, που έγινε την περασμένη Κυριακή. Ο 63χρονος Ζαΐρ Μπολσονάρου κέρδισε με 55.1% των ψήφων τον «αριστερό» αντίπαλό του, Φερνάντο Χαντάντ που έμεινε δέκα ποσοστιαίες μονάδες πίσω, αν και εξακολούθησε να κρατά ορισμένα προπύργια (όπως η Μπαΐα, μεγάλο βιομηχανικό κέντρο της χώρας, στην οποία ο Χαντάντ απέσπασε το 73% των ψήφων έναντι 27% του Μπολσονάρου).
Πλήρες άρθρο...
«Η περιθωριοποίηση του Πίτερ Γουάτκινς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αίσχη της σύγχρονης κριτικής», αναφέρει ο καθηγητής Σκοτ ΜακΝτόναλντ, που έχει αφιερώσει πολλές σελίδες στον ιδιοφυή δημιουργό. Πράγματι, πριν από μερικά χρόνια, το όνομα ενός δημιουργού που κάνει ταινίες επί τέσσερις δεκαετίες, ήταν εξαφανισμένο από τη φιλολογία γύρω από τον κινηματογράφο.
Πλήρες άρθρο...