Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 22:54
Η κρίσιμη ψηφοφορία θα γινόταν χτες, την ώρα που εμείς βρισκόμασταν στο τυπογραφείο, όμως η αποχώρηση του VMRO από τη συνεδρίαση της μακεδονικής Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, έδειχνε ότι οι προσπάθειες του Ζάεφ να «αγοράσει» μερικούς βουλευτές από τ
Πλήρες άρθρο...
Συνεχίζει απτόητος τις διαδηλώσεις, στο πλαίσιο της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής», ο παλαιστινιακός λαός της Γάζας, αψηφώντας με ηρωισμό τη βάρβαρη και δολοφονική καταστολή των σιωνιστών, που ορθώνεται μπροστά του. Την Παρασκευή 12 Οκτώβρη, δίπλα στα σύνορα του Ισραήλ με την Γάζα, οι ισραηλινός στρατός δολοφόνησε εφτά παλαιστίνιους νέους, από τους οποίους οι δυο ήταν ανήλικοι, και τραυμάτισε σοβαρά 252, από τους οποίους οι 154 φέρουν τραύματα από αληθινές σφαίρες.
Πλήρες άρθρο...
Ο κακός χαμός έγινε μετά τις εκλογές στη Βαυαρία. Περισσότερο στην Ελλάδα (βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, βλέπετε) παρά στην ίδια τη Γερμανία, όπου το εκλογικό αποτέλεσμα είχε προεξοφληθεί και τα κομματικά επιτελεία είχαν ήδη πριν από τις εκλογές αρχίσει να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Πλήρες άρθρο...
Μόνο τρεις από τις 70 Επισκοπές της Ισπανίας καταδέχτηκαν να δώσουν στη Δικαιοσύνη στοιχεία για τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από παπάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είτε κουκουλώθηκε είτε έφτασε στα εκκλησιαστικά δικαστήρια, τα οποία «τιμωρούσαν» τους παιδόφιλους παπά
Πλήρες άρθρο...
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, ο πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν, οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις και ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ Ντάνον αποχαιρέτησαν με επίσημες αναρτήσεις στο Twitter την εκπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, η οποία αποχωρεί, για να επανέλθει -όπως λέει- στον ιδιωτικό τομέα (και το πιθανότερο, μετά από ένα διάλειμμα, στα υψηλά κλιμάκια της αμερικάνικης πολιτικής, ίσως και απέναντι στον Τραμπ για τη διεκδίκηση του ρεπουμπλικανικού χρίσματος στις προεδρικές εκλογές του 2020).
Πλήρες άρθρο...
Η κρίση στην Ιταλία έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία εντός ΕΕ. Η νέα κυβέρνηση του φαινομενικά ετερόκλητου σχήματος των νεοφασιστών του Σαλβίνι και των «αντισυστημικών» πεντάστερων τυχοδιωκτών του Ντι Μάιο (γιου δημοτικού συμβούλου του πάλαι ποτέ νεοφασιστικού κόμματος MSI), εμφανίζεται να αντιστέκεται στην πίεση της Κομισιόν για περισσότερη λιτότητα.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί να χρησιμοποιούμε τον όρο κινεζοποίηση για να αναδείξουμε τις άθλιες συνθήκες εργασίας τις οποίες θέλει να επιβάλει το κεφάλαιο, όμως η ζωή σε ορισμένες περιπτώσεις δείχνει ότι ίσως η «βουλγαροποίηση» μπορεί να είναι χειρότερη. Ο λόγος για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη βουλγαρική κλωσ
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί στο Αφγανιστάν να «κέρδισε» το παρατσούκλι «τρελό σκυλί» (εξαιτίας της σκληρότητάς του ως διοικητή του αμερικανικού… ανθρωπιστικού σώματος), όμως στην Ουάσινγκτον το τρελό σκυλί είναι άλλος. Ο… διαβολικά καλός Τραμπ, που ανακοίνωσε από την τηλεόραση ότι ο υπουργός Πολέμου, στρατηγός Τζέιμς Μάτις βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Πενταγώνου.
Πλήρες άρθρο...
Ο πόλεμος ανάμεσα στο Φανάρι και τη Μόσχα διεξαγόταν υπόγεια εδώ και καιρό. Πλέον, ξέσπασε ανοιχτά και οδήγησε στη διακοπή των σχέσεων ανάμεσα στα δύο πατριαρχεία. Θα έχει όμως και συνέχεια, καθώς ήδη ένα τρίτο πατριαρχείο, αυτό της Αντιόχειας, τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό της Μόσχας και ζητά τη σύγκληση του Πανορθόδοξου Συμβουλίου Εκκλησιών, για να εξετάσει τις «αντικανονικές δράσεις» του Βαρθολομαίου.
Πλήρες άρθρο...