Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 | 23:07
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας κάλεσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να σταματήσουν την παροχολογία. Σ' αυτή αποδίδει τις τελευταίες εξελίξεις στο Χρηματιστήριο: «Το κλίμα έχει χαλάσει γιατί έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, και αντί να δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, δίνεται σε μια παροχολογία, ένθεν κακείθεν»!Παλιά τους τέχνη κόσκινο, θα πείτε.
Πλήρες άρθρο...
Η εικόνα του κυβερνητικού Τύπου το πρωί της περασμένης Πέμπτης ήταν τραγελαφική. Η ΕφΣυν κυκλοφόρησε με κύριο θέμα και τίτλο «Ο Π. Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα». Ο υπέρτιτλος «ενημέρωνε» ότι «Αθήνα και Ουάσινγκτον αδειάζουν τον υπ. Αμυνας για Μακεδονικό και Βάσεις», ενώ ο πλαγιότιτλος «ενημέρωνε» ότι «Η αμερικανική κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις του» (του Καμμένου).
Πλήρες άρθρο...
  Ο εκάστοτε πρόεδρος της Γερμανίας είναι (για να παραφράσουμε τον μακαρίτη Θανάση Κανελλόπουλο) το αποσμητικό στην τουαλέτα της καγκελαρίας. Χωρίς καμιά εκτελεστική αρμοδιότητα, περιορίζεται σε ταξίδια δημόσιων σχέσεων, με τις οποίες προσπαθεί να ωραιοποιήσει την εικόνα του γερμανικού ιμπεριαλισμού.
Πλήρες άρθρο...
Οι προσεκτικοί παρατηρητές διέκριναν τη διαφορά στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ. Εκεί που επί χρόνια και χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, ο Τσίπρας μίλησε για… εξορθολογισμό των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας. Χαρακτήρισε αυτόν τον «εξορθολογισμό» υπερώριμο και υποσχέθηκε ότι θα τον συμπεριλάβει στη συνταγματική αναθεώρηση.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

Εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ για κατώτατο μισθό

«Από τ' αριστερά» εκ του ασφαλούς

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους αστογραφειοκράτες εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ να βγουν «από τ' αριστερά» στην κυβέρνηση που, μέσω της «Επιτροπής Συντονισμού της Διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό» κάλεσε το ΙΝΕ ΓΣΕΕ να στείλει τις απόψεις του για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου από την κυβέρνηση.
Πλήρες άρθρο...

ΑγροτικάPointer

Καταλάβαμε τους φόβους σας, κ. Αραχωβίτη

Οι μικρο-εξουσιαστές του «βαθέος ΣΥΡΙΖΑ»

Στους αναγνώστες της «Κόντρας» δε χρειάζονται διευκρινίσεις για το ρεπορτάζ που κάνει ο σύντροφος Γεράσιμος Λιόντος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (πρώην Γεωργίας) και στους εποπτευόμενους απ’ αυτό φορείς. Για πάνω από δύο δεκαετίες διαβάζουν τα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις του για αγροτικά ζητήματα, για περιβαλλοντικά-δασικά ζητήματα (από τότε που η αρμοδιότητα για τα δάση ήταν σ’ αυτό το υπουργείο), για τις διάφορες εκφάνσεις του διαρκούς διατροφικού σκανδάλου κτλ.
Πλήρες άρθρο...
Ο Γαβρόγλου έκανε τη ρύθμιση (νόμος 4547/2018) και οι πανεπιστημιακές διοικήσεις μετά την 88η Σύνοδο των πρυτάνεων, που είπε «ναι σε όλα» στον υπουργό Παιδείας,  προχωρούν στα περαιτέρω. Ο λόγος για την καθιέρωση πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας.   Σύμφωνα με το νόμο, η ρύθμιση για την πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (άρθρο 111 του ν.
Πλήρες άρθρο...
Επεσαν να τους φάνε! Θεοί και δαίμονες. Μια πρωτοφανής ομοφωνία διαπέρασε το αστικό πολιτικό σκηνικό: στην πυρά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία -άκουσον, άκουσον!- είχε το θράσος να αρνηθεί την «κοινωνική προσφορά» του… ευαγούς Ιδρύματος Μποδοσάκη, που εδώ και χρόνια προσφέρει αφιλοκερδώς «δωρέες και όχι χορηγίες», διότι «επιτελεί κοινωνικό έργοκαι δεν επιδιώκει, ούτε επιζητά, κανενός είδους εμπορική ή άλλη αναγνώριση για το έργο αυτό» (από ανακοίνωση του Ιδρύματος Μποδοσάκη).
Πλήρες άρθρο...
Τους έξι μήνες συμπλήρωσε το κίνημα της «Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής» στη Λωρίδα της Γάζας, με τον παλαιστινιακό λαό να συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις διαδηλώσεις δίπλα στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, εφευρίσκοντας συνεχώς νέους τρόπους αντίστασης στον ισραηλινό στρατό και πληρώνοντας αγόγγυστα το βαρύ φόρο αίματος της αντίστασης στους πάνοπλους σιωνιστές.
Πλήρες άρθρο...
«Εχουμε παρουσιάσει στις κυβερνήσεις αρκετά σκληρές αποφάσεις. Δείξαμε τα τεράστια οφέλη του να κρατήσουμε (σ.σ. την άνοδο της θερμοκρασίας από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα) στους 1.5oC και μία άνευ προηγουμένου αλλαγή στα ενεργειακά συστήματα και τις μεταφορές, που θα απαιτούνταν για να γίνει αυτό… Δείξαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει με τους νόμους της Φυσικής και της Χημείας.
Πλήρες άρθρο...
Σουίτα για ηθοποιό και μουσικό αυτοσχεδιασμό Βασισμένη στο έργο του Ζοζέφ ΑντράςΑκόμα κι αν απομείνει μονάχα ένας σκύλοςγια έξι μόνο παραστάσειςΠαρασκευή - Σάββατο - Κυριακή12-13-14 και 19-20-21 Οκτώβρη Στο κτίριο της «Κόντρας» Αγαθουπόλεως 65 και ΑχαρνώνΕναρξη στις 8:30μμΕίσοδος Ελεύθερη (απαιτείται προκράτηση στο τηλ.
Πλήρες άρθρο...
  Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο οι πρώην αρχηγοί των αστικών κομμάτων να πραγματοποιούν εφ' όλης της ύλης ομιλίες, επιστρατεύοντας τον προπαγανδιστικό μηχανισμό τους για να τις στηρίξει και να τους δώσει αυτόν το χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο θεωρείται «καπέλωμα» του «τρέχοντος» αρχηγού του κόμματος.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Τώρα επιτίθενται στην πρόεδρο και στο δικαστήριο

Σε απελπισία οι νεοναζιστές δολοφόνοι

Καθώς συνειδητοποίησαν πλέον ότι οδεύουν προς καταδίκη, ο φίρερ της ΧΑ και τα στελέχη της απαξιώνουν συστηματικά, με επιδεικτικό τρόπο, την πρόεδρο Μ. Λεπενιώτη και όλο το δικαστήριο. Οπως έχουμε δείξει, ο φίρερ και τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ, προκειμένου να χτίσουν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για την απροκάλυπτη φασιστική και εγκληματική δράση τους εφαρμόζουν μια συγκεκριμένη τακτική.
Πλήρες άρθρο...
Ο Τζανακόπουλος κούνησε αυστηρά το δάχτυλο, μ' εκείνο το ύφος του καβαλημένου καλαμιού: «Το πρόβλημα μερικές φορές είναι το εξής: Οταν ο κ. Στουρνάρας δεν πρέπει να μιλήσει, μιλάει και πολιτικολογεί -ήθελε να βάλει τη χώρα σε νέα μνημονιακά δεσμά- και όταν πρέπει να μιλήσει, σιωπά.
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, εδώ και καιρό, κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, διεξάγεται δικαστική διερεύνηση για παράνομη χρήση εισαγόμενου νωπού γάλακτος στην παραγωγή φέτας. Η ποσότητα του εισαγόμενου γάλακτος που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή φέτας ΠΟΠ είναι 2.
Πλήρες άρθρο...
Αρθρο στον Ελεύθερο Τύπο (6/10/2018) έγραψε ο Κωνσταντίνος Ντούνας, που συστήνεται ως Οικονομολόγος, στέλεχος επενδυτικής στρατηγικής και μέλος του μητρώου πολιτικών στελεχών της ΝΔ, για να μας κάνει «λιανά» την πρόταση του Μητσοτάκη για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Πλήρες άρθρο...
Η πλειοψηφία της δεξιάς παράταξης (ΔΑΚΕ) στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου επέβαλε απόφαση υπέρ της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης»! Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν την ντροπή της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν πρέπει να φέρουν τον τίτλο του δασκάλου. Μετατρέπονται σε κήρυκες του κοινωνικού μίσους και του ρατσισμού, παίρνοντας θέση στις γραμμές των πιο αντιδραστικών δυνάμεων της χώρας.
Πλήρες άρθρο...
Πρώτη είδηση στα ραδιόφωνα και στο Ιντερνετ από το μεσημεράκι της περασμένης Τρίτης: «Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Ανιχνεύτηκε βιολογικό υλικό του στο μαχαίρι». Αρα; Αρα, πήγε να ληστέψει, μη μας τον βγάζετε αθώα περιστερά!   Την είδηση τη διοχέτευσαν οι μπάτσοι και τα παπαγαλάκια την αναπαρήγαγαν χωρίς να βάλουν ούτε ένα ερωτηματικό.
Πλήρες άρθρο...
Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε αν ο Ζόραν Ζάεφ και οι ιμπεριαλιστές προστάτες του θα καταφέρουν να αγοράσουν τους 11 βουλευτές που απαιτούνται για να σχηματιστεί πλειοψηφία συνταγματικής αναθεώρησης στη Δημοκρατία της Μακεδονίας ή αν η χώρα θα βαδίσει αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο φασίστας πρώην στρατιωτικός, Ζαΐρ Μπολσονάρου, να μην κατόρθωσε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, το γεγονός όμως ότι απέσπασε το 46% των ψήφων (πάνω από τις προβλέψεις και με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του, Φερνάντο Χαντάντ, πρώην υπουργό Παιδείας της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης Λούλα, που πήρε 29%), σε προεδρικές εκλογές που είχαν μεγάλη συμμετοχή (της τάξης του 80% περίπου) δείχνει τη μεγάλη κατάπτωση της βραζιλιάνικης κοινωνίας.
Πλήρες άρθρο...