Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 | 23:09

ΠολιτικήPointer

Μπίζνες, γενικώς


Πήγε ο… σκληροπυρηνικός αριστερός  Αραχωβίτης, πήγε ο… οικολόγος Δημαράς, πήγε η (πρώην) πασόκα Τελιγιορίδου, υπήρχε περίπτωση να μη διαβεί την πόρτα της Αρχιεπισκοπής η Δούρου; Φόρεσε τα σκούρα μπλε της (υποχρεωτικά μακριά η φούστα), πήρε το ύφος της θεούσας (όχι σαν τότε στην εξέδρα με το «κάντε όλοι ένα βήμα πίσω») και φωτογραφίστηκε με τον Ιερώνυμο, ο οποίος γενικά δε χαλάει χατίρι. Εχει μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε κυβερνητικό ή κρατικό παράγοντα που πάει να τον προσκυνήσει. Μπίζνες κάνει το δεσποταριάτο, μπίζνες κάνει και η αστική πολιτική. Κι όταν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, το δεσποταριάτο μπορεί να «σπρώξει». Ξέρετε τι «ψηστήρι» γίνεται στις εκκλησιές, στα συσσίτια και στα υπόλοιπα «μαγαζιά» του παπαδαριού;
 
Η Δούρου υπέγραψε με τον Ιερώνυμο… μνημόνιο συνεργασίας. Σε τι ακριβώς θα συνεργαστούν; Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τη δημιουργία «πλαισίου συνεργασίας με στόχο τη στήριξη των δομών και των πρωτοβουλιών εκείνων που παραπέμπουν σε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας των πολιτών». Για να μην τα πολυλέμε, τα φιλανθρωπικά «μαγαζιά» των παπάδων θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας. Δηλαδή, εξασφαλίζουν τζάμπα αποθήκες και προσωπικό για τη διαχείριση του υλικού.
 
Εννοείται πως ακολούθησαν οι απαραίτητες δηλώσεις on camera. Η Δούρου δήλωσε ότι η Περιφέρεια έχει «στρατηγική επιλογή» την «οργάνωση ενός δικτύου κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας». Και συνέχισε με γλείψιμο στον Ιερώνυμο και δική της αυτοπροβολή: «Θεωρώ μεγάλη μου τιμή και τύχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έρχεται θερμός συμπαραστάτης, και βεβαίως, ο ίδιος ο Μακαριώτατος. Στη φαρέτρα αυτής της σπουδαίας προσπάθειας για τους συμπολίτες μας έρχονται οι αναγνωρισμένες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης δυνατότητες του Κέντρου Logistics το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδράμει με ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα. Η υποδομή, η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η ετοιμότητά του, μπορούν να καταστήσουν αυτό το μνημόνιο σοβαρή εγγύηση για τις κοινές μας πρωτοβουλίες».
 
Το ίδιο ασυγκράτητος και ο αρχιδεσπότης: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και εγώ σήμερα γιατί κάνουμε άλλο ένα βήμα σε βήματα που έγιναν στο παρελθόν. Αυτό το δίκτυο για το οποίο απόψε υπογράψαμε αυτή τη σύμβαση έχει σκοπό να καλύψει ανάγκες διάφορες μέσα στην κοινωνία, να βοηθήσει ανθρώπους, καταστάσεις, πράγματα δύσκολα και είναι ευτύχημα το ότι συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια και την κυρία Περιφερειάρχη για την αντιμετώπιση αυτών των πραγμάτων. Εχουν προηγηθεί όμως και άλλου είδους συνεργασίες, όπως είναι παιδικοί σταθμοί, όπως είναι μελέτες που έγιναν για τη φροντίδα του αυτιστικού παιδιού και άλλες προσπάθειες. Χαιρετίζουμε λοιπόν απόψε και αυτή την υπογραφή και σύμβαση και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την ωφέλεια των συνανθρώπων μας»!
 
Δεν το κάνουν για την πάρτη τους και για τις ομάδες που εκπροσωπούν, για τους φουκαριάρηδες τους συνανθρώπους μας το κάνουν. Και είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός ότι η Δούρου διοργάνωσε τη φιέστα με τον Ιερώνυμο την επαύριο της κλήσης της ως υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων αναφορικά με τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα. Και περιττεύει να ρωτήσουμε γιατί θυμήθηκαν τη… στρατηγική συνεργασία μερικούς μήνες πριν από τις περιφερειακές εκλογές και δυο μήνες μετά το έγκλημα στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά. Η Δούρου νομίζει ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.
 
Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018