Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 | 23:01

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Φρούριο το υπουργείο Παιδείας

 
Κι όπου φοβάται φωνή ν’ ακούει απ’ το λαό...
 
κάστρο φυλάει ερημικό, έχει το φόβο φυλαχτό...
 
Ιάκωβος Καμπανέλλης
 
Φρούριο έφτιαξε το υπουργείο Παιδείας, ο κατά τα άλλα χαμηλών τόνων Κώστας Γαβρόγλου. Οι συριζαίοι μάς αλυσόδεσαν σε τόσα δεινά (όπως, άλλωστε, και οι προκάτοχοί τους, όλοι τους θεματοφύλακες των Μνημονίων), που φοβούνται τώρα την οργή της εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας. Ειδικά η τελευταία, παρά τη φαινομενική και πρόσκαιρη νηνεμία, μπορεί στις αντιδράσεις της να γίνει απρόβλεπτη. Εξ ου και η μεταφορά του υπουργείου Παιδείας, το 2007 (του μοναδικού υπουργείου) μακριά από το κέντρο της πόλης, σε μια αποστειρωμένη και δύσκολα προσπελάσιμη περιοχή.
 
Παρόλ’ αυτά, οι κυβερνώντες δεν έχουν αποφύγει τις συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών (υπήρξε μάλιστα και μια κατάληψη του υπουργείου πέρυσι από τους αδιόριστους - αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που ήταν πλήγμα για το φιλολαϊκό πρόσωπο που θέλουν να μοστράρουν οι συριζαίοι), τις οποίες συχνά υποδέχτηκαν με τις ορδές των ΜΑΤ.
 
Τώρα ο Γαβρόγλου αποφάσισε να μπουν ηλεκτρικά ρολά στις εισόδους και εξόδους έκτακτης ανάγκης του υπουργείου και σε παράθυρα του ισογείου. Την πράξη του αυτή καταδικάζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Ιδού η ανακοίνωση:
 
ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ (Τζίμης Πανούσης)
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 
Ο Υπουργός για άλλη μία φορά προκαλεί. Αυταρχικά και χωρίς καμιά συνεννόηση διέταξε να μπουν ηλεκτρικά ρολά στις εισόδους και εξόδους έκτακτης ανάγκης του υπουργείου και σε παράθυρα του ισογείου.
 
Δεν θα εστιάσουμε μόνον στη σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες είναι τεράστιες. Η επιλογή να γίνει το υπουργείο φυλακή για εργαζόμενους και επισκέπτες αντί να ενισχυθούν σχολεία και μαθητές εκφράζει εύγλωττα τις πολιτικές τους πρακτικές.
 
Ο υπουργός θέλει να μας έχει έγκλειστους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους. Δεν ενδιαφέρεται για τη δική μας ασφάλεια αλλά τη δική του ησυχία. Δεν μας εξηγεί  ποιους φοβάται ότι θα επιτεθούν στο υπουργείο. Οι διαδηλωτές δεν είναι εγκληματίες ΑΛΛΑ κατά κύριο λόγο είναι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς που αγωνίζονται για μια καλύτερη εκπαίδευση, και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Παιδείας δεν είμαστε απέναντί τους, όσο και αν προσπαθήσουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.
 
Ο υπουργός αντίθετα αναβιώνει πρακτικές της εποχής Αρβανιτόπουλου. Απαγορεύει σε όλους την πρόσβαση στην πτέρυγα με τα υπουργικά γραφεία και κλειδώνει μέχρι και τις πόρτες πυρασφάλειας, στις οποίες τοποθετήθηκαν και ειδικοί  πύρροι για να ανοιγοκλείνουν επιλεκτικά. Διπλοκλειδώνει τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ο υπουργός και δεν του περνά από το μυαλό ότι τη μία εκείνη φορά που θα χρειαστεί η άμεση εκκένωση για οποιοδήποτε λόγο, ο εγκλωβισμός των ανθρώπων είναι βέβαιος. Τι θα συμβεί αν ο υπουργός μας κλειδώσει και γίνει μπλακ άουτ ρεύματος ή -ακόμη χειρότερα- ξεσπάσει πυρκαγιά ή γίνει σεισμός;
 
Δεν κινδυνολογούμε.Τις ζωές μας θέλουμε να προστατέψουμε από τις αψυχολόγητες και παράνομες αποφάσεις σας. Το υπουργείο δεν είναι τσιφλίκι σας. Δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνετε έτσι στον χώρο  χωρίς την έγκριση των αρμόδιων αρχών. Στο υπουργείο και εσείς όπως και όλοι οι υπουργοί είστε προσωρινοί. Για εμάς όμως το υπουργείο είναι το σπίτι μας και η ζωή μας.
 
Ακυρώστε τώρα το σφράγισμα του υπουργείου προτού θρηνήσουμε θύματα.
 
Μη παίζετε με τις ζωές μας.
 
ΥΓ: Σημειώνουμε ότι ο Γαβρόγλου έχει δώσει εντολή να αποχωρούν από το υπουργείο οι εργαζόμενοι νωρίτερα στις ημέρες που έχουν προαναγγελθεί κινητοποιήσεις από μαθητές – φοιτητές - εκπαιδευτικούς.

Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018