Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 | 22:53
Στο προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνεται και η «δέσμευση» του Τσίπρα στη ΔΕΘ για 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Να πανηγυρίσουμε λοιπόν; Οχι βεβαίως.   ♦ Γιατί οι προβλέψεις των προϋπολογισμών γενικά και ειδικά την περίοδο των Μνημονίων και της «ενισχυμένης εποπτείας» δεν είναι σίγουρο ότι εφαρμόζονται κιόλας.
Πλήρες άρθρο...
 Κι όπου φοβάται φωνή ν’ ακούει απ’ το λαό...  κάστρο φυλάει ερημικό, έχει το φόβο φυλαχτό...  Ιάκωβος Καμπανέλλης   Φρούριο έφτιαξε το υπουργείο Παιδείας, ο κατά τα άλλα χαμηλών τόνων Κώστας Γαβρόγλου. Οι συριζαίοι μάς αλυσόδεσαν σε τόσα δεινά (όπως, άλλωστε, και οι προκάτοχοί τους, όλοι τους θεματοφύλακες των Μνημονίων), που φοβούνται τώρα την οργή της εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας.
Πλήρες άρθρο...
Η ΚΥΑ 24001/2013 προβλέπει ότι προκειμένου να εγκριθεί από τις Περιφέρειες η μεταφορά των μαθητών προς και από το σχολείο τους με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών, απαιτείται απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 μέτρων για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 3.000 μέτρων για μαθητές γυμνασίων και 5.
Πλήρες άρθρο...
Με την απλήρωτη εργασία των αδιόριστων εκπαιδευτικών προτίθεται να το παίξει τσάμπα μάγκας ο Μπουτάρης και να φιλοτεχνήσει το κοινωνικό του προφίλ, ενόψει δημοτικών εκλογών.   Οπως καταγγέλλει η Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στα σχολεία έφθασε έγγραφο του δήμου, με το οποίο ανακοινώνεται ότι θα γίνουν «δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, τα οποία όμως θα προσφερθούν αν βρεθούν εκπαιδευτικοί να δουλέψουν ‘’εθελοντικά’’, κοινώς ‘’τζάμπα’’ (!)».
Πλήρες άρθρο...

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Προσφυγόπουλα και Εκπαίδευση

Πίσω από τις φιέστες οι μπίζνες

Την Τρίτη, 2 Οκτώβρη, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος S.U.C.RE. (πλήρης τίτλος: Supporting University Community pathways for Refugees-migrants). Το πρόγραμμα, που ήδη με βάση τον τίτλο ακούγεται «βαρυσήμαντο»
Πλήρες άρθρο...