Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 | 23:28

ΚαταστολήPointer

ΕΛΑΣ, μπάτσων, δολοφόνων και σκευωρών


Ο,τι νεότερο στοιχείο προκύπτει για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, προϊόν ιδιωτικής έρευνας και συνεισφοράς και όχι της αστυνομικής προανάκρισης ή της δικαστικής ανάκρισης, έρχεται να επιβεβαιώσει την πεποίθηση που σχηματίστηκε από το πρώτο κιόλας διήμερο: ότι ο νεκρός δεν επιχείρησε ληστεία, ούτε κλοπή, αλλά αναζήτησε έντρομος καταφύγιο στο κοσμηματοπωλείο, όπου εγκλωβίστηκε παρά τη θέλησή του, προσπάθησε να φύγει πανικόβλητος για να υποστεί το λιντσάρισμα από τους δύο «νοικοκυραίους» (οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι από την… ανεξάρτητη και… αδέκαστη Δικαιοσύνη) και να τον αποτελειώσουν οι οχτώ μπάτσοι που «επιλήφθησαν του συμβάντος».
 
Oλα τα νεότερα στοιχεία μας γυρίζουν στη δικογραφία που έστησαν οι μπάτσοι και την έστειλαν στον εισαγγελέα. Είναι μια δικογραφία που δεν ερευνά το θάνατο ενός ανθρώπου, αλλά προσπαθεί να φορτώσει στο νεκρό απόπειρα ληστείας, οπλοφορία, αντίσταση κατά τη σύλληψη κτλ.
 
Αυτοί που έστησαν αυτή τη δικογραφία φρόντισαν να εξαφανιστούν σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας. Επιασαν το μαχαίρι με γυμνά χέρια και μετά το σκούπισαν, άφησαν τον κοσμηματοπώλη να σφουγγαρίσει το χώρο, δε φρόντισαν να πάρουν υλικό από τις κάμερες τόσων καταστημάτων, ενώ ποτέ δεν μας είπαν αν το κοσμηματοπωλείο είχε εσωτερική κάμερα (θα ήταν έκπληξη να μην έχει).
 
Η Γεροβασίλη διέταξε να γίνει έρευνα (από τους ίδιους τους μπάτσους) μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο που τους δείχνει να κακοποιούν τον ετοιμοθάνατο. Γιατί καθυστερεί; Κι από την άλλη, έρευνα για το στήσιμο της δικογραφίας δε θα γίνει;
Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018