Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 | 23:25

ΔιεθνήPointer

Θέλησε να γίνει ηγεμόνας και κινδυνεύει να τα χάσει όλα

Ηχηρό χαστούκι στον Ζάεφ

Medium_img_31517
  Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αν στο δημοψήφισμα συμμετείχε το 50% του εκλογικού σώματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ή ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό, που θα μπορούσαν να το βαφτίσουν 50%, επικαλούμενοι τη μη εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων), αυτή τη στιγμή η γειτονική χώρα θα βρισκόταν σε εκλογικό πυρετό.
Πλήρες άρθρο...
Λίγες ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Υπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, με μια απροκάλυπτη ιμπεριαλιστική δήλωση, έσπευσαν να δώσουν «γραμμή» στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για το τι πρέπει να κάνουν από τώρα και μετά.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερίζα Μέι να ξεκίνησε την ομιλία της στο συνέδριο των Συντηρητικών, που ολοκληρώθηκε αυτή τη βδομάδα στο Μπέρμιγχαμ, οδεύοντας προς το βήμα με… χορευτικές φιγούρες, υπό τους ήχους του Dancing Queen των ΑΒΒΑ, όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει… βασιλική ισοβιότητα, αποφεύγοντας το πολιτικό της τέλος.
Πλήρες άρθρο...
Σε ανοιχτή κόντρα με τις Βρυξέλλες και τον γερμανογαλλικό άξονα βρίσκεται η συμμαχική κυβέρνηση της νεοφασιστικής Λέγκας και των πεντάστερων τυχοδιωκτών στην Ιταλία. Αιτία, η πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2019 με έλλειμμα 2,4%, το οποίο είναι μεν κάτω από το όριο του 3% που θέτει η Συνθήκη ΕΕ, όμως είναι τριπλάσιο από  το 0,8% που είχε συμφωνήσει με την Κομισιόν η προηγούμενη ιταλική κυβέρνηση.
Πλήρες άρθρο...
Σε ανοιχτή επιστολή προς το Κογκρέσο της Κολομβίας, που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες της χώρας, τα πρώην ηγετικά στελέχη των FARC Ιβάν Μάρκες και Οσκαρ Μοντέρο δηλώνουν ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει προδώσει τη συμφωνία ειρήνευσης, που συνήφθη το 2016 στην Αβάνα μεταξύ της ηγεσίας των ανταρτών και του δεξιού τότε προέδρου της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Πλήρες άρθρο...
Πώς γίνεται να έχει συναφθεί συμφωνία «ελεύθερου εμπορίου» και οι δασμοί σε σημαντικά εμπορεύματα, όπως ο χάλυβας και το αλουμίνιο, να παραμένουν σε ισχύ; Αυτό μόνο στα μυαλά αυτών που την σύναψαν μπορεί να εξηγηθεί. Κι όμως, έγινε πράξη με την αντικατάσταση της NAFTA (Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Β
Πλήρες άρθρο...