Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 11:00

ΠολιτικήPointer

Κυβέρνηση γκεμπελίσκων και προβοκατόρων

«Είναι λάθος να επιρρίπτονται ευθύνες». Σ' αυτή την αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Τζανακόπουλου κρύβεται όλη η κοινωνική αναλγησία και η πολιτική ιταμότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που μπροστά σε μια εκατόμβη νεκρών έχουν το θράσος να διεκδικούν το αλάθητο και να αναγορεύουν σε λάθος την επίρριψη ευθυνών στους υπουργούς και στους κρατικούς αξιωματούχους που χειρίστηκαν την κατάσταση.
 
«Ηταν ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει η εκκένωση μιας πόλης 20.000 κατοίκων σε μιάμιση ώρα», συμπλήρωσε ο Τζανακόπουλος. Η απάντηση δίνεται με ένα απλό ερώτημα: έγινε η παραμικρή προσπάθεια εκκένωσης της πόλης; Αν είχε γίνει τέτοια προσπάθεια, δε θα ήταν λιγότερα τα θύματα; Ούτε ο  Τζανακόπουλος τόλμησε να ισχυριστεί ότι υπήρξε οποιαδήποτε προσπάθεια εκκένωσης. Υπό καθεστώς πανικού έστω. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος να ξεφύγει, μόνο όταν είδε τη φωτιά σε απόσταση αναπνοής.
 
Η νυχτερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Πέμπτη ο Τζανακόπουλος, ο Τόσκας και οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης. Καταλάβαμε γιατί το Μαξίμου εξοργίστηκε με τον ΣΚΑΙ που μιλούσε για αποπομπή των δύο αρχηγών. Δεν ξέρουμε αν κάποιο ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την εισηγήθηκε ή αν η πληροφορία κατασκευάστηκε από τους ανθρώπους του Αλαφούζου, καταλάβαμε όμως πολύ καλά ότι δεν υπήρχε περίπτωση καρατόμησης του οποιουδήποτε, γιατί δεν έπρεπε να γίνει καμιά συζήτηση περί ευθυνών. Οταν γίνεται συζήτηση περί ευθυνών σε διοικητικό επίπεδο, αμέσως οι ευθύνες αρχίζουν να διαχέονται προς το πολιτικό επίπεδο. Αντίθετα, έπρεπε όλοι μαζί, πρωθυπουργός, υπουργοί και επιτελικοί, σφιχταγκαλιασμένοι, να υπερασπιστούν το αλήθητό τους.
 
Λέγοντας ψέματα, φυσικά. Φτάνοντας στο σημείο, σαν κοινοί προβοκάτορες, να κατασκευάσουν ένα σενάριο συνωμοσίας, με… δορυφορική στήριξη. Ενα άδειο φιαλίδιο γκαζιού στην Καλλιτεχνούπολη βαφτίστηκε εργαλείο εμπρησμού, όταν είναι γνωστό ότι η φωτιά που έκαψε τόσο κόσμο ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ στο Νταού Πεντέλης! Δυο μικροφωτιές κατά μήκος της εθνικής οδού βαφτίστηκαν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, όταν είναι γνωστό ότι η φωτιά που έκαψε την Κινέτα ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ ψηλά (σχεδόν στην κορφή) των Γερανείων.
Σάββατο 28 Ιουλίου 2018