Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 | 00:08
Medium_img_31237
Καθώς οι Τσιπραίοι παίζουν επιδέξια με την προπαγάνδα της επαναδιαπραγμάτευσης κάποιων μνημονιακών ρυθμίσεων (κυρίως του νέου πετσοκόμματος των συντάξεων, που είναι νομοθετημένο να εφαρμοστεί από 1.1.2019), τα φιλικά προς τη ΝΔ Μέσα (βλέπε π.χ. Συγκρότημα Μαρινάκη) καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για ν' αποδείξουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
Πλήρες άρθρο...
«Είναι λάθος να επιρρίπτονται ευθύνες». Σ' αυτή την αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Τζανακόπουλου κρύβεται όλη η κοινωνική αναλγησία και η πολιτική ιταμότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που μπροστά σε μια εκατόμβη νεκρών έχουν το θράσος να διεκδικούν το αλάθητο και να αναγορεύουν σε λάθος την επίρριψη ευθυνών στους υπουργούς και στους κρατικούς αξιωματούχους που χειρίστηκαν την κατάσταση.
Πλήρες άρθρο...
Mια σημαντική, κατά τη γνώμη μας, παρεμπίπτουσα απόφαση πήρε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 23 Ιούλη το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση των νεοναζιστών της ΧΑ. Αποφάσισε να καταχωρούνται στα πρακτικά της δίκης τα γραπτά κείμενα των σχολιασμών και των δηλώσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
Πλήρες άρθρο...
  Η εκατόμβη των νεκρών στην Ανατολική Αττική οδήγησε σε αναβολή της φιέστας που είχε προγραμματίσει για την προηγούμενη Τετάρτη η υπό εκκόλαψη «υπερ-τάση» του ΣΥΡΙΖΑ. Η «υπερ-τάση» δεν είναι παρά μια προσπάθεια της παρέας των Παπαδημούλη-Δούρου-Μπαλάφα-Ρήγα («Πλατφόρμα 2010»), των προεδρικών («Ενωτ
Πλήρες άρθρο...
  Την άποψη ότι η ΝΔ θα πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασίες και με άλλες πολιτικές δυνάμεις ακόμη και αν κερδίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Γιώργος Κύρτσος. Και συμπλήρωσε με νόημα ότι η ΝΔ μπορεί «να γυρίσει, να κοιτάξει γύρω της και να μην βρει δυνάμεις που να στέκονται στα πόδια τους, έτοιμες να συνεργαστούν».
Πλήρες άρθρο...
Η λαϊκή μούσα το έχει πει με τη σοφία της: έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο! Ο υπουργός Κοτζιάς, όμως, μεγαλωμένος στα βόρεια προάστια (γόνος καπιταλιστικής οικογένειας γαρ), δεν πρόλαβε να μάθει αθυρόστομες λαϊκές παροιμίες. Κάπου άκουσε όμως για κότες και πετάχτηκε σαν κοκορίκος: «Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε.
Πλήρες άρθρο...
Η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική οδήγησε στο ψυγείο το Tsipras-gate, από το οποίο είχε πιαστεί η ΝΔ και το είχε κάνει πρώτο ζήτημα στην αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση. Αναφερόμαστε στις ρυθμίσεις των δανείων της εταιρίας των αδερφών του Τσίπρα και κυρίως στην υπόθεση της πλαστής βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας του εξαδέλφου Γ.
Πλήρες άρθρο...
  Ο Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη σε μια γερμανική εφημερίδα και μεταξύ των άλλων είπε ότι «στις 20 Αυγούστου εκπνέει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας». Από μόνη της η φράση δε λέει τίποτα. Δεν έρχεται σε κόντρα σ' αυτά που λέει ο Μητσοτάκης για τέταρτο Μνημόνιο, συνέχιση της επιτροπείας κτλ.
Πλήρες άρθρο...
  Ενας άλλος Γιώργος της Δεξιάς, ο Πατούλης, επιμένει ότι θα κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ό,τι και να γίνει. Και διάλεξε τη συριζαϊκή ΕφΣυν για να στείλει το μήνυμά του: «Για εμένα αξία δεν έχει το κομματικό χρίσμα αλλά το χρίσμα της τοπικής κοινωνίας.
Πλήρες άρθρο...