Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 09:57
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι νεκροί στο Μάτι και στη Ραφήνα είχαν ξεπεράσει τους 80, ενώ εκφράζονταν φόβοι ότι μπορεί να ξεπεράσουν και τους εκατό, καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι. Εκατοντάδες ήταν οι τραυματίες (αρκετοί βαριά), χιλιάδες τα καμένα ή μισοκαμένα σπίτια.
Πλήρες άρθρο...
Για μια ακόμα φορά, μπροστά σε δεκάδες απανθρακωμένους ανθρώπους και σε τεράστιες καταστροφές σε περιοχές της Αττικής, άρχισε να δουλεύει ο μηχανισμός της προπαγάνδας, που έχει ως σκοπό να συγκαλύψει τις χρόνιες κυβερνητικές ευθύνες για την εγκατάλειψη του δάσους και των δασικών εκτάσεων.
Πλήρες άρθρο...
Κυβέρνηση και εταιρία του Σαββίδη πιέζουν αφόρητα υπηρεσιακούς παράγοντες για να ενδώσουν και να αποχαρακτηρίσουν το135 στρεμμάτων δάσος χαλεπίου πεύκης στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Το δάσος αυτό είναι ηλικίας από 25 έως 40 χρόνων, με κάλυψη 100%, γεγονός που πιστοποιήθηκε με τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού.
Πλήρες άρθρο...
«Η κυβέρνηση έχει γελοιοποιηθεί πλήρως με τα επικοινωνιακά της ευρήματα περί ασύμμετρης απειλής. Η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει την καταστροφή αποκαλύφθηκε με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο. Η προεκλογική δημαγωγία δεν μπορεί να καλύψει τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης της κοινωνίας για όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων».
Πλήρες άρθρο...