Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 | 22:55
Medium_img_31229
Οι αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα και στις αρχές του Σεπτέμβρη θα νομοθετηθούν, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας. Ο «διάλογος», λοιπόν, που πότε «ολοκληρωνόταν» και πότε «συνεχιζόταν» έλαβε τέλος γιατί έτσι επιτάσσουν οι προεκλογικές ανάγκες των συριζαίων.
Πλήρες άρθρο...
Για να ικανοποιήσει την απαίτηση του ΟΟΣΑ και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ για αποφασιστική μείωση των δαπανών και περιορισμό της τάσης της νεολαίας της εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακές σπουδές, η συγκυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχωρούν με γρήγορα βήματα, παρά τις αντιδράσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, στη διαμόρφωση του λεγόμενου Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνας με εκτεταμένες «συγχωνεύσεις-συνέργειες-συνεργασίες» μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Πλήρες άρθρο...
Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στην Ιθάκη, ώστε να μην υλοποιηθεί ο «κόφτης» στην Παιδεία,  με τη συμμετοχή του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης.   Το κεντρικό ζήτημα που τίθεται είναι να μη γίνει από την κυβέρνηση ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων της Ιθάκης ως δυσπρόσιτων ούτε και των σχολείων της περιοχής Μεσοβουνείων.
Πλήρες άρθρο...