Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 | 23:38

ΚαταστολήPointer

Καραμπινάτη πολιτική δίωξη η υπόθεση κατά των πολιτικών κρατούμενων του Κορυδαλλού

Να τεθεί αμέσως στο αρχείο

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Β. Μαρσιώνη πήρε τις πρώτες ανωμοτί καταθέσεις από πολιτικούς κρατούμενους στον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγει, μετά από εντολή της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (και εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του οποίου βρίσκεται πίσω απ' αυτή τη βρόμικη υπόθεση) Ξ. Δημητρίου «για τη διακρίβωση τέλεσης ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού».
 
Εχουμε ξαναγράψει ότι πρόκειται για μια καραμπινάτη σκευωρία, που στόχο έχει να πλήξει πολιτικούς κρατούμενους με πρώτο τον Δημήτρη Κουφοντίνα, από τον οποίο η κυβέρνηση και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προσπαθούν με νύχια και με δόντια να στερήσουν το δικαίωμα στην κανονική άδεια.

Η σκευωρία στήθηκε μετά από την ολιγόωρη κινητοποίηση των κρατούμενων των πτερύγων Α, Β, Γ και Δ στο κεντρικό κτίριο των ανδρικών φυλακών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την γκανγκστερική απαγωγή του απεργού πείνας Κ. Γιαγτζόγλου. Η κινητοποίηση έκλεισε με επίσκεψη στον Κορυδαλλό του εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης Π. Δουλάμη, συζήτηση με τους κρατούμενους και προφορική συμφωνία μαζί τους, η οποία τηρήθηκε και από τις δύο πλευρές.

Η εισαγγελέας του ΑΠ, όμως, έψαχνε ευκαιρία για να κόψει άδειες από τον Κουφοντίνα και άλλους πολιτικούς κρατούμενους, μέσω της παραπομπής τους για… κακούργημα. Κι επειδή ειδικά για τον Κουφοντίνα δεν κολλούσε η κατηγορία της φυσικής αυτουργίας στο (ανύπαρκτο) αδίκημα, δεδομένου ότι κρατείται σε άλλο κτίριο και εξ αντικειμένου δεν μπορούσε να πάρει μέρος στην κινητοποίηση των κρατούμενων, εφευρέθηκε η… ηθική αυτουργία. Μαζί με τους συγκρατούμενούς του Γουρνά, Πετρακάκο και Πολύδωρο είχαν κάνει μια δήλωση καταγγελίας της απαγωγής του Γιαγτζόγλου και αλληλεγγύης στην κινητοποίηση των κρατούμενων στις πτέρυγες Α, Β, Γ και Δ, η οποία χαρακτηρίζεται… παροχή ψυχικής συνδρομής και ενίσχυση της ειλημμένης απόφασης των κρατούμενων που ανήκουν «στην ομάδα ΣΠΦ», προκειμένου να οργανώσουν εξέγερση στις φυλακές!

Πρόκειται για πρόκληση. Πρώτον γιατί δεν υπάρχει αδίκημα, όπως διαβεβαιώνουν με τις καταθέσεις τους οι αρχιφύλακες και οι φύλακες του Κορυδαλλού, αλλά και ο εκπρόσωπος του υπουργείου γενικός διευθυντής Δουλάμης. Δεύτερο, γιατί οι Κουφοντίνας, Γουρνάς, Πετρακάκος και Πολύδωρος κρατούνται σε άλλο κτίριο (στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών), δεν έχουν φυσική επαφή με τις πτέρυγες των ανδρικών φυλακών, δε συμμετείχαν στην κινητοποίηση, την οποία πληροφορήθηκαν αργότερα, ενώ κανένας δεν ονοματίζει τους ίδιους ή έστω την πτέρυγα όπου κρατούνται.

Τρίτο, γιατί ενώ κανένας από τους αρχιφύλακες, φύλακες, εκπρόσωπο του υπουργείου δεν κατονομάζει κάποιον κρατούμενο ως συμμετέχοντα στην κινητοποίηση, η προκαταρκτική εξέταση στρέφεται μόνο ενάντια σε πολιτικούς κρατούμενους. Στους καταδικασθέντες ως μέλη της ΣΠΦ, σε άλλους αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους που δημοσίευσαν κείμενο συμπαράστασης στον Γιαγτζόγλου και στους Κουφοντίνα και Γουρνά, που επίσης συνυπέγραψαν κείμενο καταγγελίας και αλληλεγγύης, χωρίς να έχουν φυσική συμμετοχή στην κινητοποίηση. Από εκατοντάδες κρατούμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της φυλακής (και ο αναπληρωτής επόπτης εισαγγελέας), επελέγησαν μόνο οι πολιτικοί κρατούμενοι. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική δίωξη, με όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας, για ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, που αποκαλύπτει πολιτική εμπάθεια και κατασταλτικό μένος κατά των πολιτικών κρατούμενων.

Η υπόθεση αυτή έπρεπε ήδη να έχει τεθεί στο αρχείο. Η εισαγγελέας Μαρσιώνη, όμως, προαναγγέλλει κλήσεις, άρα άσκηση ποινικών διώξεων. Καλούμε την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, στην οποία στάλθηκε η παραγγελία της εισαγγελέα του ΑΠ, να θέσει τέλος σ' αυτή τη σκευωρία, βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο.
Σάββατο 28 Ιουλίου 2018