Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 10:41
Το σιωνιστικό κράτος-απαρτχάιντ αποκτά πλέον και νομική υπόσταση, με βάση το νόμο που ψήφισε η Κνεσέτ (ισραηλινή Βουλή) την Πέμπτη 19 Ιούλη. Σύμφωνα με το νέο νόμο, που ψηφίστηκε με 62 ψήφους υπέρ και 55 κατά, το Ισραήλ είναι το έθνος-κράτος των απανταχού Εβραίων: «Το κράτος του Ισραήλ είναι το εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού, στο οποίο αυτός εφαρμόζει το φυσικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, ιστορικό του δίκαιο».
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Η περιβόητη «ανάκαμψη», σύμφωνα με την Εκθεση του ΔΝΤ

Οριακή ανάπτυξη, ανισομετρία και χαμηλοί μισθοί

Με μεγαλύτερη ανισομετρία και περισσότερους κινδύνους συνεχίζεται η «παγκόσμια ανάπτυξη», που άρχισε από τα μέσα του 2016, όπως σημειώνει η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, που δημοσιεύτηκε στα μέσα Ιούλη, συμπληρωματική της ετήσιας οικονομικής έκθεσης που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλη (World Economic Outlook).
Πλήρες άρθρο...
 Η στήλη αισθάνεται βαθύτατα απογοητευμένη, διότι πληροφορήθηκε ότι στο νέο Σύνταγμα της Κούβας, το προσχέδιο του οποίου εγκρίθηκε από τη Βουλή, δεν περιλαμβάνεται άρθρο που να ορίζει ότι απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας κομμουνιστικής κοινωνίας! Ισως όμως ο «κομμουνισμός» να έχει ήδη επιτευχθεί, οπότε δε χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Πλήρες άρθρο...
234.500 είναι -σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες- οι κάτοικοι της νότιας Συρίας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από την προέλαση του συριακού στρατού στην πόλη Ντεράα, το προπύργιο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, στο οποίο πρόσφατα υψώθηκε η συριακή σημαία, σηματοδοτώντας μια σημαντική νίκη του Ασαντ στο συριακό μέτωπο.
Πλήρες άρθρο...
Συνεχίζονται για πάνω από δυο βδομάδες οι διαδηλώσεις στο Βόρειο Ιράκ, που ξεκίνησαν από τη Βασόρα. Αποτέλεσμα, 14 νεκροί και 742 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 470 μπάτσοι.   Οι κάτοικοι αντιδρούν στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, που έγιναν ακόμα πιο άθλιες εξαιτίας των διακοπών στην ηλεκτροδότηση λόγω των απλήρωτων από το καθεστώς λογαριασμών στο Ιράν, ύψους 1.
Πλήρες άρθρο...
Τον έχουνε μελετήσει καλά τον Τραμπ οι αγιατολάδες του Ιράν.  Γι' αυτό και δε διστάζουν να τον τρολάρουν. Ετσι, μετά τον αγια-τολάχ Αλί Χαμενεΐ, που φωτογραφίστηκε πριν από λίγο καιρό σε έκθεση βιβλίου της Τεχεράνης με ένα βιβλίο για τα σκάνδαλα του Τραμπ στα χέρια, ήρθε η σειρά του προέδρου Χασάν Ροχανί να τρολάρει τον ανοικονόμητο αμερικανό πρόεδρο, με στόχο να προκαλέσει την εν θερμώ αντίδρασή του.
Πλήρες άρθρο...
«Εχουμε φτάσει σε μια πολύ δυνατή κατανόηση και πιστεύουμε όλοι στην κατάργηση των δασμών, των φραγμών και των επιδοτήσεων» ήταν το «τιτίβισμα» του Τραμπ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που έγινε δεκτό με προσποιητή έκπληξη χαράς στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Πλήρες άρθρο...
Ο πρώην ηγέτης των FARC Ιβάν Μάρκες ανακοίνωσε ότι αρνείται να αναλάβει τη θέση του στην κολομβιανή Γερουσία με βάση την συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης, λόγω της σύλληψης του συντρόφου του Χεσούς Σάντριτς αλλά και των αλλαγών που έχουν γίνει στην αρχική συμφωνία, που ουσιαστικά αναιρούν το μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα της.
Πλήρες άρθρο...
Η πολιτική μόδα απαιτεί να ανανεώνονται οι ηγεσίες των ευρωπαϊκών αστικών κομμάτων με νέους και φωτογενείς παράγοντες. Ετσι, το Λαϊκό Κόμμα της ισπανικής Δεξιάς ανέδειξε ως ηγέτη του τον 37χρονο Πάμπλο Κασάδο, που με 57% νίκησε «το κορίτσι του Ραχόι», την πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία (δεξιά στη φωτογραφία, κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και χειροκροτεί, μαζί με τον Ραχόι, το νικητή, που έχει πάντοτε στο πλευρό του τη «λαμπερή» σύζυγό του).
Πλήρες άρθρο...
Μετά την καταδίκη της Μπεάτε Τσέπε σε ισόβια και μερικών ακόμα νεοναζιστών, το γερμανικό κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει στη λήθη την υπόθεση της NSU, της νεοναζιστικής συμμορίας που ευθύνεται για τις δολοφονίες οχτώ τούρκων και ενός έλληνα μετανάστη και μιας γερμανίδας αστυνομικού.
Πλήρες άρθρο...