Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020 | 09:44
Πριν από λίγο καιρό, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Τσίπρας εισέπραττε τα συγχαρητήρια του Τραμπ επειδή η Ελλάδα «είναι εντάξει» στις υποχρεώσεις της έναντι του ΝΑΤΟ, καθώς κατέχει τη δεύτερη -μετά τις ΗΠΑ- θέση μεταξύ των κρατών μελών της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας σε στρατιωτικές δαπάνες, δαπανώντας ετησίως το 2,4% του ΑΕΠ της.
Πλήρες άρθρο...
Καθώς οι Τσιπραίοι παίζουν επιδέξια με την προπαγάνδα της επαναδιαπραγμάτευσης κάποιων μνημονιακών ρυθμίσεων (κυρίως του νέου πετσοκόμματος των συντάξεων, που είναι νομοθετημένο να εφαρμοστεί από 1.1.2019), τα φιλικά προς τη ΝΔ Μέσα (βλέπε π.χ. Συγκρότημα Μαρινάκη) καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για ν' αποδείξουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
Πλήρες άρθρο...
Η λαϊκή μούσα το έχει πει με τη σοφία της: έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο! Ο υπουργός Κοτζιάς, όμως, μεγαλωμένος στα βόρεια προάστια (γόνος καπιταλιστικής οικογένειας γαρ), δεν πρόλαβε να μάθει αθυρόστομες λαϊκές παροιμίες. Κάπου άκουσε όμως για κότες και πετάχτηκε σαν κοκορίκος: «Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε.
Πλήρες άρθρο...
Mια σημαντική, κατά τη γνώμη μας, παρεμπίπτουσα απόφαση πήρε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 23 Ιούλη το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση των νεοναζιστών της ΧΑ. Αποφάσισε να καταχωρούνται στα πρακτικά της δίκης τα γραπτά κείμενα των σχολιασμών και των δηλώσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.
Πλήρες άρθρο...
Για μια ακόμα φορά, μπροστά σε δεκάδες απανθρακωμένους ανθρώπους και σε τεράστιες καταστροφές σε περιοχές της Αττικής, άρχισε να δουλεύει ο μηχανισμός της προπαγάνδας, που έχει ως σκοπό να συγκαλύψει τις χρόνιες κυβερνητικές ευθύνες για την εγκατάλειψη του δάσους και των δασικών εκτάσεων.
Πλήρες άρθρο...
Κυβέρνηση και εταιρία του Σαββίδη πιέζουν αφόρητα υπηρεσιακούς παράγοντες για να ενδώσουν και να αποχαρακτηρίσουν το135 στρεμμάτων δάσος χαλεπίου πεύκης στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Το δάσος αυτό είναι ηλικίας από 25 έως 40 χρόνων, με κάλυψη 100%, γεγονός που πιστοποιήθηκε με τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού.
Πλήρες άρθρο...

ΚαταστολήPointer

Καραμπινάτη πολιτική δίωξη η υπόθεση κατά των πολιτικών κρατούμενων του Κορυδαλλού

Να τεθεί αμέσως στο αρχείο

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Β. Μαρσιώνη πήρε τις πρώτες ανωμοτί καταθέσεις από πολιτικούς κρατούμενους στον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγει, μετά από εντολή της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (και εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του οποίου βρίσκεται πίσω απ' αυτή τη βρόμικη υπόθεση) Ξ.
Πλήρες άρθρο...
Το σιωνιστικό κράτος-απαρτχάιντ αποκτά πλέον και νομική υπόσταση, με βάση το νόμο που ψήφισε η Κνεσέτ (ισραηλινή Βουλή) την Πέμπτη 19 Ιούλη. Σύμφωνα με το νέο νόμο, που ψηφίστηκε με 62 ψήφους υπέρ και 55 κατά, το Ισραήλ είναι το έθνος-κράτος των απανταχού Εβραίων: «Το κράτος του Ισραήλ είναι το εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού, στο οποίο αυτός εφαρμόζει το φυσικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό, ιστορικό του δίκαιο».
Πλήρες άρθρο...
«Εχουμε φτάσει σε μια πολύ δυνατή κατανόηση και πιστεύουμε όλοι στην κατάργηση των δασμών, των φραγμών και των επιδοτήσεων» ήταν το «τιτίβισμα» του Τραμπ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που έγινε δεκτό με προσποιητή έκπληξη χαράς στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Πλήρες άρθρο...
Μερικές σκέψεις για την επέτειο της «αποκατάστασης της δημοκρατίας», που φέτος έκλεισε τα 44 χρόνια και της επιφυλάχθηκαν (ως είθισται) όλες οι τιμές, εκτός από την καθιερωμένη φιέστα στο προεδρικό μέγαρο, η οποία ματαιώθηκε λόγω της πολύνεκρης πυρκαγιάς στο παραλιακό μέτωπο της ανατολικής Αττικής.
Πλήρες άρθρο...
«Είναι λάθος να επιρρίπτονται ευθύνες». Σ' αυτή την αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Τζανακόπουλου κρύβεται όλη η κοινωνική αναλγησία και η πολιτική ιταμότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που μπροστά σε μια εκατόμβη νεκρών έχουν το θράσος να διεκδικούν το αλάθητο και να αναγορεύουν σε λάθος την επίρριψη ευθυνών στους υπουργούς και στους κρατικούς αξιωματούχους που χειρίστηκαν την κατάσταση.
Πλήρες άρθρο...
Η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική οδήγησε στο ψυγείο το Tsipras-gate, από το οποίο είχε πιαστεί η ΝΔ και το είχε κάνει πρώτο ζήτημα στην αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση. Αναφερόμαστε στις ρυθμίσεις των δανείων της εταιρίας των αδερφών του Τσίπρα και κυρίως στην υπόθεση της πλαστής βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας του εξαδέλφου Γ.
Πλήρες άρθρο...
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι νεκροί στο Μάτι και στη Ραφήνα είχαν ξεπεράσει τους 80, ενώ εκφράζονταν φόβοι ότι μπορεί να ξεπεράσουν και τους εκατό, καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι. Εκατοντάδες ήταν οι τραυματίες (αρκετοί βαριά), χιλιάδες τα καμένα ή μισοκαμένα σπίτια.
Πλήρες άρθρο...
«Η κυβέρνηση έχει γελοιοποιηθεί πλήρως με τα επικοινωνιακά της ευρήματα περί ασύμμετρης απειλής. Η ανικανότητά της να αντιμετωπίσει την καταστροφή αποκαλύφθηκε με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο. Η προεκλογική δημαγωγία δεν μπορεί να καλύψει τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης της κοινωνίας για όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων».
Πλήρες άρθρο...

ΥγείαPointer

Διαρκές σκάνδαλο ο περιβόητος κτηνίατρος εκτροφής

Κυβερνητικός στόχος, η απογύμνωση των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου βάλθηκε να ολοκληρώσει το έργο των προκατόχων του όλων των αποχρώσεων. Το έργο    της πλήρους παράδοσης όλων των αρμοδιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) σε ιδιώτες κτηνίατρους και ιδιαίτερα σε εταιρίες που έχουν φτιάξει κτηνίατροι.
Πλήρες άρθρο...
Οι αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα και στις αρχές του Σεπτέμβρη θα νομοθετηθούν, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας. Ο «διάλογος», λοιπόν, που πότε «ολοκληρωνόταν» και πότε «συνεχιζόταν» έλαβε τέλος γιατί έτσι επιτάσσουν οι προεκλογικές ανάγκες των συριζαίων.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Η περιβόητη «ανάκαμψη», σύμφωνα με την Εκθεση του ΔΝΤ

Οριακή ανάπτυξη, ανισομετρία και χαμηλοί μισθοί

Με μεγαλύτερη ανισομετρία και περισσότερους κινδύνους συνεχίζεται η «παγκόσμια ανάπτυξη», που άρχισε από τα μέσα του 2016, όπως σημειώνει η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, που δημοσιεύτηκε στα μέσα Ιούλη, συμπληρωματική της ετήσιας οικονομικής έκθεσης που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλη (World Economic Outlook).
Πλήρες άρθρο...
 Η στήλη αισθάνεται βαθύτατα απογοητευμένη, διότι πληροφορήθηκε ότι στο νέο Σύνταγμα της Κούβας, το προσχέδιο του οποίου εγκρίθηκε από τη Βουλή, δεν περιλαμβάνεται άρθρο που να ορίζει ότι απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας κομμουνιστικής κοινωνίας! Ισως όμως ο «κομμουνισμός» να έχει ήδη επιτευχθεί, οπότε δε χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Πλήρες άρθρο...