Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 07:46
«Πράξη δικαιοσύνης η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα πέντε νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο όγκο από τις προσφυγικές ροές». Μ' αυτόν τον τίτλο παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού (https://primeminister.gr/2018/06/29/20196) η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που είχε ως κύριο θέμα της το Μεταναστευτικό.
Πλήρες άρθρο...
Τον Αύγουστο του 2015, η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα είχε ψηφίσει το τρίτο Μνημόνιο και τους πρώτους εφαρμοστικούς του νόμους (τρία ογκώδη πολυνομοσχέδια) με τις ψήφους της μνημονιακής αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι). Είχε χάσει τη λεγόμενη δεδηλωμένη (λόγω της αποσκίρτησης αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Πλήρες άρθρο...
Οι ομιλίες του Καμμένου είναι πάντοτε παραληρηματικές. Ευανάγνωστες, όμως. Δε δυσκολεύεσαι να καταλάβεις «πού το πάει» και «τι θέλει να πει». Με την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το μόρφωμά του, καθώς φεύγουν μαζικά στελέχη που του μάζευαν ψήφους στην επαρχία, ήταν αναμενόμενο ότι θα μάζευε το «εθνικό συμβούλιο» για να δώσει την εικόνα του «κυρίαρχου του παιχνιδιού».
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Καθώς σφίγγει ο κλοιός γύρω του

Κινήσεις απελπισίας από τον φίρερ της ΧΑ

Την τελευταία περίοδο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έχει γίνει φανερός ο πανικός του φίρερ Ν. Μιχαλολιάκου. Με την ανάγνωση των Αναγνωστέων Εγγράφων αισθάνεται να σφίγγει γύρω του ο κλοιός και προβαίνει σε κινήσεις απελπισίας. Στο Αναγνωστέο Εγγραφο 331 υπάρχουν η Εκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης και ο ηλεκτρονικός φάκελος με τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν στο σπίτι της κόρης του Ουρανίας.
Πλήρες άρθρο...
Οταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πιέρ Μοσκοβισί για τη δέκατη επίσκεψή του τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, είχαν ήδη κυκλοφορήσει τα «Νέα» με συνέντευξη του κομισάριου που δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς». Δική του φράση ήταν και απέδιδε πιστά το περιεχόμενο της συνέντευξης, η οποία ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος μια προειδοποίηση για τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής.
Πλήρες άρθρο...
Αν γυρίσουμε οχτώ μήνες πίσω, στην Κυριακή 12 Νοέμβρη του 2017, θα βρούμε τον Σταύρο Θεοδωράκη να συμμετέχει στις εκλογές για αρχηγό του νέου φορέα της «Κεντροαριστεράς» (ακόμα δεν τον είχαν βαφτίσει ΚΙΝΑΛ) και να βγαίνει τέταρτος και καταϊδρωμένος (πίσω από Γεννηματά, Ανδρουλάκη και Καμίνη), με ποσοστό μόλις 9,81%.
Πλήρες άρθρο...
Τρεις σελίδες θέμα στη φυλλάδα του «κομιστή», με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα και χαρακτηριστικό τίτλο: «Ποιος φοβάται τον Ιβάν» (χωρίς ερωτηματικό). Γραμμένο με το γνωστό παραμυθατζίδικο-κίτρινο τρόπο, γεμάτο αναπόδεικτους ισχυρισμούς ανακατεμένους με αλήθειες, αλλά με σαφή πληροφόρηση από την πλευρά Σαββίδη.
Πλήρες άρθρο...