Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 07:02

ΕργατικάPointer

Κόβουν μισθούς με βάση το «παραγόμενο έργο»!

Στην εποχή των «εργασιακών προστίμων» επιστρέφει τη δημόσια διοίκηση η «πρώτη φορά Αριστερά» με τις… «κοινωνικές ευαισθησίες» της. Στην Υπηρεσία Ασύλου έκοψαν δύο μισθούς από την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων και ένα μισθό από συμβασιούχο στην Κόρινθο. Οπως κατήγγειλε το σωματείο, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ασύλου στην Κόρινθο Αγγελος Αγγελόπουλος, με με μια απλή βεβαίωσή του περί «μη επαρκούς εκτέλεσης των καθηκόντων», επέβαλε τις εν λόγω  παρακρατήσεις μισθού.

Σύνδεση του μισθού με το «παραγόμενο έργο» δεν έχει ξαναγίνει στο Δημόσιο. Το έκαναν τον προηγούμενο αιώνα οι ιδιώτες καπιταλιστές, επιβάλλοντας πρόστιμα στους εργάτες. Το κάνουν και τώρα στη ζούλα. Στο Δημόσιο, όμως, για να επιβληθεί τέτοια ποινή πρέπει να υπάρξει ΕΔΕ, να βεβαιωθούν συγκεκριμένα παραπτώματα και να επιβληθεί η ποινή που προβλέπεται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα. Δεν είναι βιλαέτι του κάθε συριζαίου ή του κάθε προϊστάμενου η δημόσια διοίκηση.

Ο Βίτσας με τον Μπαλάφα είναι οι πολιτικά υπεύθυνοι γι' αυτή την κατρακύλα στον εργασιακό Μεσαίωνα. Ο Βίτσας είχε δεσμευτεί να σταματήσει αυτή την πρακτική, όμως οι προϊστάμενοί του τη συνεχίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Προφανώς τους ενθαρρύνει παρασκηνιακά, σε μια προσπάθεια να επιβληθεί η σιωπή του τρόμου.
Σάββατο 07 Ιουλίου 2018