Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 | 07:32

ΕργατικάPointer

Διαψεύδονται οι καλοθελητές

Μπορεί στις απεργίες-συγκεντρώσεις που καλούν οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να συμμετέχει η μειοψηφία των εργαζόμενων, γιατί μετά τις τόσες κατραπακιές που έχει φάει και τα αναρίθμητα ξεπουλήματα να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στα «αγωνιστικά» καλέσματά τους, όμως στην περίπτωση της αξιολόγησης, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στο δημόσιο ξεπέρασε ακόμα και αυτές τις εκτιμήσεις των αστογραφειοκρατών της ΑΔΕΔΥ και τις ηττοπαθείς λογικές τους.

Διάφοροι «λαγοί» βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να πείσουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο ότι η αξιολόγηση έχει στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς την κοινωνία και τη βελτίωση των ίδιων των δημόσιων υπάλληλων («Στο νόμο για την αξιολόγηση οφείλουμε να πούμε, γιατί θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι ως δημόσιοι υπάλληλοι. Να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ στις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας»: Ζαχαρίας Τριγάζης πρώην πρόεδρος και νυν  μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Εις μάτην. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν παρασύρθηκε από το παραμύθι της «καλής αξιολόγησης». Αντιλαμβάνεται πως είναι ένας μηχανισμός ελέγχου, πειθάρχησης και υποταγής, αλλά και κατηγοριοποίησης και διάσπασης των εργαζόμενων, γι’ αυτό και γύρισε την πλάτη στις απειλές και τις πονηρές μεθοδεύσεις της Γεροβασίλη με την ηλεκτρονική «αυτοαξιολόγηση».

Τα στοιχεία που προέρχονται από την «έκθεση συμμόρφωσης» που συνέταξε η τρόικα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, είναι συντριπτικά για τη συγκυβέρνηση και τους καλοθελητές της, τύπου Τριγάζη, ο οποίος προέβλεπε ότι και στην περίπτωση της αξιολόγησης το ποσοστό των υπάλληλων που θα ακολουθούσε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή δε θα ξεπερνούσε ούτε το 10%.

Από τους 230.000 εργαζόμενους, λοιπόν, γράφτηκαν στο σύστημα 161.252 (ποσοστό 70,10%) και απ’ αυτούς «αυτοαξιολογήθηκαν» μόνο 90.808 (το 56,31% των εγγραφέντων). Ετσι, στο σύνολο των εργαζόμενων στο δημόσιο, «αυτοαξιολογήθηκε» μόνο το 39,48%! Η διαδικασία «αυτοαξιολόγησης» έληγε τυπικά στις 14 Ιούνη και άτυπα στις 18 Ιούνη.
 
Σάββατο 07 Ιουλίου 2018