Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 | 09:50

ΔιεθνήPointer

Στα χνάρια των αμερικάνων μπάτσων

Small_img_31069
Ζήλεψαν τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ οι μπάτσοι στη Γαλλία κι άρχισαν κι αυτοί να πυροβολούν στο ψαχνό. Πριν λίγους μήνες (τον περασμένο Μάρτη), δολοφόνησαν εν ψυχρώ έναν 56χρονο Κινέζο μπροστά στο σπίτι του και μπροστά στα ίδια του τα παιδιά, επειδή… τόλμησε να καθαρίζει ψάρια με μαχαίρι! Στις συμπλοκές που ακολούθησαν τραυματίστηκαν τρεις μπάτσοι και συνελήφθησαν 35 διαδηλωτές.

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ, στη Νάντη, ήταν η σειρά ενός 22χρονου που η αστυνομία αναφέρει ότι ήταν στο στόχαστρό της από πριν. Ο 22χρονος υποτίθεται ότι δε σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο και έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στους αστυνομικούς, όμως αυτό το διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες που διαβεβαιώνουν ότι ο νεαρός είχε σταματήσει δίνοντας τα χαρτιά του.

Η Νάντη μετατράπηκε σε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων πολλών νεαρών διαδηλωτών με την αστυνομία, οι οποίες κράτησαν όλο το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα καμένα αυτοκίνητα, σπασμένες βιτρίνες και πολλά δακρυγόνα. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι «προβοκάτορες» που δεν άφησαν αναπάντητο και αυτό το έγκλημα, όμως σίγουρα αυτό δεν αρκεί. Την επόμενη φορά οι μπάτσοι θα σκοτώσουν και πάλι, γιατί δυστυχώς θα «παίζουν μπάλα» μόνοι τους όσο η γαλλική κοινωνία καθυστερεί να γεννήσει το δικό της επαναστατικό κίνημα που θα μάχεται διαρκώς κι όχι μόνο όταν πέφτει κάποιος από τις σφαίρες των μπάτσων.
Σάββατο 07 Ιουλίου 2018